Copy
Weergaveproblemen?
View this email in your browser


Kairos en Chronos

Drie jaar geleden hadden wij, Ria en ik, een droom: samen Systemisch Werk verder de wereld inbrengen. We droomden van een werkplaats waar mensen met elkaar kunnen leren, ontdekken, samen zoeken. Een lab voor vernieuwing voor mensen, organisaties en maatschappelijke vragen. Een plek waar we onder het maaiveld aansluiten op de onderstroom. Zichtbaar maken wat zichtbaar wil worden….    

Die droom is werkelijkheid geworden! Systeemkracht is zo’n plek geworden. Samen was het leuker dan alleen, zagen en leerden we meer. En voelde het ook sterker dan alleen. We zijn super dankbaar voor alle mooie mensen, momenten, reizen, verhalen, ervaringen, inzichten, inspiratie, groei en ontwikkeling. Voor de fijne werkplek bij Werk aan ’t Spoel en het lekkere eten van de Veldkeuken. 

En onlangs merkten we dat 1+1 geen 3 meer is en we snapten niet goed waarom. Tot we ons een les van Jan Jacob Stam herinnerden. Hij leerde ons over Chronos en Kairos, uit de Griekse Oudheid. Chronos staat voor de kloktijd, plannen, rechtlijnig denken. Kairos voor het juiste moment. Voor beweging en vernieuwing. De bestemming van onze samenwerking was bereikt. We gebruiken dagelijks systemisch werk en opstellingen in organisaties. En we hebben bijgedragen aan elkaars groei als opsteller. Het is tijd voor een nieuwe fase. Soms moet je moeite doen om naar Kairos te luisteren. Natuurlijk deed het ook zeer om iets wat ons dierbaar was vrij te laten. Maar we merken dat dit ons beide ruimte geeft om verder te gaan met vernieuwing en ontwikkeling. Ieder op onze eigen manier, maar mét dat wat we elkaar ‘gegeven’ hebben. 

Ria gaat zich helemaal richten op haar werk in Raaf & Koekoek. En Systeemkracht is een onderdeel geworden van Petra’s nieuwe bedrijf KOP & Co. Petra zal regelmatig Systeemkracht workshops blijven organiseren. En de jaarlijkse retraite blijven we samen organiseren. Om regelmatig ruimte te maken voor Kairos. We zijn dankbaar voor deze mooie ervaring in hoe iets beëindigen weer ruimte geeft voor nieuwe groei.

Hartelijke groet, 
Petra en Ria

De kracht van stilte & natuur
Retraite in de Spaanse Pyreneeën

Eens per jaar organiseert Systeemkracht een retraite. Dit jaar gaan we naar een eeuwenoude plek in de Spaanse Pyreneeën. Om in stilte en in de natuur op adem te komen, bij jezelf te komen. Het programma bestaat uit Mindfulness, Qi Gong, Siesta's en de mogelijkheid voor (familie)opstellingen. Lees meer>  

Workshop Werk & Toekomst  
18 maart 2016 - nog plek!

Op 18 maart a.s. organiseer ik alweer voor de 7de keer de Workshop Werk & Toekomst. Een dag waarin je met systemische blik en opstellingen jouw vraagstuk rond werk of loopbaan verkent. We werken op een prachtige lokatie bij Werk aan ’t Spoel.  Lees meer >

Agenda 2016

18-03-16  Themadag: Werk & Toekomst
27-05-16  Opstellingenlab (middag)
17-06-16  Themadag: ZZP: 'n hele Onderneming
16-09-16  Opstellingenlab (middag)
01-10-16  Retraiteweek 

Bekijk de agenda voor een volledig overzicht van ons aanbod>

Over Systeemkracht: de kracht van anders kijken

Met onze systemische blik kijken wij hoe de kracht van organisaties en mensen versterkt kan worden. We kijken naar organisaties als een levend systeem. We zoomen vaker uit dan in. En we maken patronen zichtbaar: de samenhang en wisselwerking tussen onderdelen in een organisatie- of familiesysteem. Door zo te kijken naar de patronen die zich aandienen en te ervaren wat ons daar zo lief aan is, opent zich vaak een nieuwe wereld aan mogelijkheden.

 

Copyright © 2016 KOP & Co, All rights reserved.

Ons adres is: 
Simon Vestdijkstraat 14 | 6708NW Wageningen | 
petra@kopenco.nl | www.systeemkracht.nu

Niet langer geïnteresseerd in deze nieuwsbrief?
abonnement opzeggen of gegevens bijwerken 

Email Marketing Powered by Mailchimp merge tag