Copy
Nyhedsbrev 08.03.2016 Du får dette nyhedsbrev, fordi du har signet up via Dataethics.eu
View this email in your browser
Velkommen til DataEthics nyhedsbrev. God læselyst. 
  • Analyse: Den skjulte tracking på dit håndled
  • Nyhed: Lytter din smartphone med
  • Nyhed: Skrappere krav til databehandlere
  • Nyhed: Region Hovedstaden granskes for manglende datasikkerhed
  • Nyhed: Safe Harbour 2.0. Privacy Shield
  • Nyhed: Vi er ikke kun bekymrede for privatlivet. Vi gør noget
  • Nyhed: Virksomheder bruger data til at forudse ansattes sundhed
  • Undersøgelse: Ebola - en big data katastrofe
  • Research: Robotter læser bøger for at blive som mennesker
  • Event: Forstå markedet for privacy
Hvis du finder dette nyhedsbrev værdifuldt, så send det endelig viderere til andre dit netværk

Den skjulte tracking på dit håndled

Af Pernille Tranberg

Analyse: Inden du køber et armbånd (en wearable) til at måle din sundhed, så tjek, om du kan stole på firmaet bag. Produkter til selvmålere er et lukrativt forretningsområde i hastig vækst, og de er motiverende. Men de fleste lækker persondata, der kan misbruges. De færreste beskytter dit privatliv. Der er dog to mærker, der gør.Læs mere

Lytter din smartphone med?

Nyhed: En journalist fra BBC stod og strøg, da hendes mor kom ind i stuen og fortalte hende, at en af familiens venner var blevet dræbt i en motorcykel-ulykke i Thailand. Næste gang hun åbnede sin søgemaskine poppede vennens navn op ved siden af teksten ‘motorcykel-ulykke i Thailand.’
Læs mere

Skrappere krav til databehandlere

Nyhed: Databehandlere skal til at forberede sig på skrappere krav til persondatabeskyttelse. Forpligtelsen til ansvarlig databehandling er således ikke længere kun et anliggende for den dataansvarlige.
Læs mere

Region Hovedstaden granskes for manglende datasikkerhed

Nyhed: Datatilsynet undersøger om Region Hovedstaden har styr på sikkerheden omkring adgang til patienternes elektroniske journaler med personfølsomme oplysninger. Næsten 20.000 adgange til disse oplysninger, burde ifølge Jyllands-posten være lukket.
Læs mere

Safe Harbour 2.0 hedder Privacy Shield

Nyhed: I 2015 blev Safe Harbour aftalen om transnational overførsel af data mellem EU og USA erklæret ugyldig af Den Europæiske Domstol. I 2016 har EU og USA genforhandlet og fremlagt en Safe Harbor 2.0 aftale, som man i første omgang har navngivet “Privacy Shield”.
Læs mere

Vi er ikke kun bekymrede for privatlivet. Vi gør noget

Nyhed: Chat-appen Telegram har nået 100 millioner brugere. Appens unikke salgsargument er robust kryptering, så udviklerne bag appen ikke engang selv har adgang til det, der bliver kommunikeret.
Læs mere

Virksomheder bruger data til at forudse ansattes sundhed

Nyhed: Amerikanske virksomheder bruger big data til at forudse deres ansattes sundhed og anbefale behandling. Det handler om data fra recepter, deres indkøbsadfærd og hvorvidt de stemmer eller ej. Eksperter i artiklen i Wall Street Journal siger, at vores adfærd fortæller mere om vores sundhed end vores DNA; for eksempel er det mere sandsynligt, at en medarbejder der køber en cykel er mere sund end en medarbejder, der køber et videospil.
Læs mere

Ebola - en big data katastrofe

Undersøgelse: I artiklen "Ebola a big data disaster" undersøger Sean Martin McDonald brugen af ​​Big Data under humanitære kriser og konsekvenserne for privatlivets fred for nogle af de mest sårbare borgere i verden. Han stiller særligt spørgsmålstegn ved brugen af ​​Call Detail Record (CDR) ...
Læs mere

Robotter læser bøger for at blive som mennesker

Rapport: Forskere i kunstig intelligens lader robotter læse bøger, så robotterne kan forstå, hvordan de skal opføre sig på en menneskelig måde. Forskerne underviser computerne i at være mennesker på samme måde som børn opdrages til opføre sig i menneskelige samfund. 

Læs mere

DataEthics netværksarrangement
Forstå markedet for privacy

10.3.2016 i København afholder DataEhics sit første netværksevent om den nye tendens, hvor privacy er indlejret i produkter frem for som i dag, hvor de fleste tracker-by-default. Kom og hør forretningsfolk fortælle, hvorfor de tror på dette nye spirende marked. Deltag i workshops, der får dig i gang med privacy og for forståelse for brug af data, når det gælder børn.
Læs mere
Bliv medlem

DataEthics.EU støttes af

Copyright © Dataethics.eu 2015

DataEthics.eu er en non-profit partipolitisk uafhængig medlemsbaseret tænkehandletank, der arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester og skabe og dele viden omkring dataetik og dataanvendelse for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, individer og beslutningstagere.

Vores emailadresse er:
info@dataethics.eu

Ønsker du at få dette nyhedsbrev på en anden email adresse eller helt slippe for det, så; opdatere dine preferencer eller unsubsribe