Copy
Moara Veche - comunitate, pâine, meșteșuguri.
Share
Forward
Tweet
Română | Deutsch
Dragi prieteni,

Azi dorim să vă informăm asupra câtorva date privind evenimentele și workshopurile programate pentru anul acesta.

În data de 28 mai vom găzdui evenimentul Transilvanian Brunch la Hosman (mai multe informații se pot găsi aici), organizat în parteneriat cu asociația parteneră MyTransylvania. Târgul meșteșugăresc de primăvară va avea loc pe 11 iunie la Moara Veche, apoi „completat” cu o nouă ediție a Electric Camping, găzduit tot de noi. Nu în ultimul rând, în data de 3 septembrie vom sărbători cu toții Ziua Morii.

Una din activitățile cheie a proiectului nostru „Solidaritate pentru dezvoltarea economică în Valea Hârtibaciului” este reprezentată de seria de workshopuri din diferite arii tematice, adresate hârtibăcenilor, și nu numai. Ne dorim să promovăm meșteșugurile din zona hârtibaceană și sperăm că vom încuraja localnicii să producă alimente și artizanat tradițional. Primele workshopuri din 2016 sunt stabilite după cum urmează:

  • Pâslă – 18/ 19 iunie (Sâ, Du)

  • Fierăritul artizanal – 23/ 24 (Sâ, Du) și 28/ 29 iulie (Joi, Vi)

  • Fructe și legume uscate – 13-15 (Sâ, Du, Lu) și 19-21 august (Vi, Sâ, Du)

  • Semințe tradiționale – 10 septembrie (Sâ)

  • Apicultură și miere – 5/ 6 noiembrie (Sâ, Du)

În perioada de toamnă/ iarna vor mai avea loc workshopuri de pomicultură (curățire, altoire) și prelucrarea textilelor (un atelier de tăierea materialului, de broderie precum și de restaurare a textilelor).

Fiecare dintre workshopurile și evenimentele enumerate va fi anunțat din vreme ca să aveți timpul suficient pentru a vă înscrie. Pentru întrebări, ne puteți contacta prin email.

Curând vom veni cu noutăți despre șantierul nostru de la Moara Veche – dar pentru azi ne rămâne să vă dorim sărbători fericite!

Din Hârtibaciu, cu drag:
Gabi, Jochen, Domi și Luijza - Echipa Moara Veche

Dies ist der Newsletter der Moara Veche/ Alten Mühle in Hosman/ Holzmengen. Wenn Sie unsere Informationen lieber auf Deutsch erhalten möchten, können Sie sich hier in die entsprechende Liste eintragen. Sollten Sie unsere Informationen nicht erhalten wollen, können Sie sich hier aus dieser Liste löschen.

Copyright © 2016 Asociatia Hosman Durabil. Toate drepturile rezervate.

Adaugă-ne la agenda ta.

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Guvernului Elveției. Responsabilitatea pentru conţinutul acestuia aparţine în întregime autorilor.Email Marketing Powered by MailChimp