Copy
Kerst-opruim-challenge!
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF 8 – November 2016

In deze nieuwsbrief


- Klant: 'Verhuizen heeft veel impact!'
- Een kijkje op de zolder van de opruimcoach
- Doe mee met de Kerst
-opruim-challenge!
- Tip: 'Gered gereedschap'

 

Klant: 'Verhuizen heeft veel impact!'


"Ik ben niet iemand die snel hulp vraagt. Je maakt je keuzes en de gevolgen moet je zelf dragen. Maar verhuizen is wel een groot ding en chaotisch als ik kan zijn, had ik Tanja gevraagd mij te helpen. Dat ik niet alleen praktische hulp nodig had, bleek al snel.


Na 25 jaar in dezelfde stad te hebben gewoond - mijn kinderen heb zien opgroeien waar ik ben gescheiden maar ook weer een goed bestaan heb opgebouwd - was het voor mij een goed moment om te vertrekken.
Afgelopen zomer begon ik met opruimen en dat bracht me naar zolder. Daar stonden dozen vol foto's, kindertekeningen, brieven. Het werd een emotioneel proces waar ik daadwerkelijk afscheid nam. Toen die klus was geklaard, kon ik ook de rest aanpakken. Tanja bracht structuur door mij bij elke ruimte in huis te dwingen na te denken over: wat mag weg, wat moet mee. Daarmee kreeg ik direct overzicht en rust. Daarna hielp ze mij met het daadwerkelijk afvoeren: 
'Maak je huis leeg, dan wordt je hoofd dat ook'. Op de dag van de verhuizing was Tanja er ook. Ze ging kamer voor kamer langs om de laatste spulletjes af te voeren. Zonder vragen, want ik vertrouwde haar compleet. Door de goede voorbereiding voelde ik me haast overbodig. Iedereen deed wat ie moest doen, en ik kon tussendoor afscheid nemen en als laatste de verhuiswagen instappen.
Verhuizen heeft veel impact. Niet alleen praktische maar ook emotioneel. Tanje heeft mij het hele traject door gecoacht. Het initiatief liet ze bij mij, wat ik ook prettig vond, want het is en blijft mijn verhuizing. Maar als ik haar nodig had, was er."
JvL


> lees meer ervaringsverhalen op de website
 

Een kijkje op de zolder van...


En toen was mijn eigen zolder aan de beurt: Nog steeds lagen de kampeerspullen verspreid over de vloer te wachten op mijn opruimkwaliteiten. Bij een ander gaat het dus altijd makkelijker! Allerlei gedachten en uitvluchten gingen door me heen. 'Hoe pak ik dit aan? Wat is het juiste moment? Wat kan ik allemaal doen zodat ik maar niet hoef te beginnen?' enz.
Herkenbaar?

'k Ben toch maar aan de slag gegaan volgens de beproefde methode van Els Jacobs en was benieuwd of het bij mezelf ook zou werken: Een foto van 'ervoor' en 'erna' gemaakt en opgestuurd naar een goede bekende om meeleven te creëren. Overdacht waar mijn zolder eigenlijk voor bedoeld is. Drie stapels gemaakt : wat mag op zolder blijven, wat gaat naar een plekje elders in huis en wat kan weg? Het viel me nog niet mee. Ieder ding moest bekeken worden en overal moest een keuze over gemaakt worden. Ik had er een uurtje voor uitgetrokken, maar ook nu bleek weer dat opruimen langer duurt dan je denkt! Het was goed om de focus vast te houden en dus niet met allerlei andere dingen bezig te gaan.
Uiteindelijk heeft alles een plekje gekregen in de campinghoek en kan de zolder weer gebruikt worden waar hij voor bedoeld is: een logeerplek! 

Respect voor wie aan het opruimen is! Het lijkt me niet gemakkelijk om daar hulp bij te vragen. Mocht je het toch overwegen: schroom niet contact op te nemen,> lees meer over mij op de website
 

Kerst-opruim-challenge....voor het goede doel!


Dit keer een workshop in je eigen huis: De Kerst-opruim-challenge.
 

Heb jij ook de wereld aan kerstspullen op zolder? Net als veel mesen gebruik je waarschijnlijk maar 20 procent van al die dingen. Om dit te veranderen kun je meedoen met de Kerst-opruim-challenge waarmee je tegelijk een goed doel steunt!

Als opruimcoach zou ik graag jouw mooiste 2e hands kerstspullen ontvangen om te verkopen op de kerstmarkt in Westenholte. Deze wordt gehouden op 14 december van 15.00 - 20.00 u op het Petuniaplein.

De winst van de verkoop gaat naar de Zwolse Kerstpakkettenactie (www.kerstzwolle.nl)
Tot 14 december kun je je spullen inleveren bij "Dát ruimt op!"aan de Voorsterweg 45 in Zwolle.

Aangezien opruimen van nostalgische spullen lastig is, geef ik je een paar gratis tips:
1 Stal je kerstversieringen uit en bekijk wat je allemaal hebt!
2 Kies welke spullen je dit jaar echt gaat gebruiken
3 Beoordeel wat overblijft en verdeel het over 'vuilnis'en 'het goede doel'
4 Breng de mooiste overgebleven kerstspullen naar "Dát ruimt op!'
5 Geniet na van je steun aan het goede doel én een opgeruimde zolder.... 
6 Verwen jezelf met een beker warme chocolademelk

Alvast bedankt voor je spullen en heel veel succes met opruimen!
Enne ... lukt het niet, ik kom je graag helpen hoor!

Graag tot zien op de kerstmarkt!
 

organiseren

'Gered gereedschap'


Tip
Zoek je een tweede leven voor je gereedschap? Je kunt het doneren op 350 inzamelpunten waaronder alle Praxis Bouwmarkten!
Zie voor meer informatie http://geredgereedschap.nl/doe-mee/geef-gereedschap

Sinterklaastip
Laat jij Sinterklaas een gereedschapskist of naaimachine in Afrika bezorgen?

 Vele studenten, schoolhoofden en startende ondernemers in ontwikkelingslanden hebben dit jaar gereedschap boven aan hun verlanglijstje staan. Vol verwachting klopt hun hart want goed gereedschap is voor hen vaak lastig aan te komen. Wat wel beschikbaar is, is veelal te duur of van slechte kwaliteit. Bovendien is het geld niet altijd aanwezig om het aan te schaffen. Best lastig als je een vakopleiding wilt volgen of als vakman je brood wilt verdienen. Daarbij zijn hulpmiddelen zoals goed gereedschap of een naaimachine essentieel.

De basis van een zelfstandig bestaan.
Help jij Sinterklaas om hun wens in vervulling te gaan? Voor slechts € 25 bezorgt Sinterklaas namens jou een kist vol kwalitatief goed gereedschap op een van de projecten, voor € 50 euro zelfs een naaimachine. Als dank krijg je van Sinterklaas een mooie cadeaucertificaat thuisgestuurd voor in je schoen of in de zak. Help je mee?

zie voor meer info  http://geredgereedschap.nl/sinterklaas

Tot ziens!

Tanja Hofsink | 06 28 37 05 28 | info@datruimtop.nu | KvK nr. 63948176
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven of een relatie van ons bent.
Afmelden? Klik hier.


Email Marketing Powered by Mailchimp