Copy
Nieuwsbrief 'Dát ruimt op!'
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF 3 – APRIL 2016

In deze Nieuwsbrief:


- Klant: "Grote zolderopruiming!
- Een kijkje in de keuken van de Opruimcoach. (Contract met de gemeente!)
- 25 April : Workshop 'Grip op je Administratie'
- Huis-, tuin-, en keukentips

Grote zolderopruiming!


Via-via kwam ik in contact met Tanja. Omdat ik toe was aan een grote opruiming in huis, en dan met name op de zolder, kwam dit contact als geroepen.

Je kent dat wel: kinderen worden groter, de behoeftes veranderen en daarmee ook je inzichten hoe ruimtes gebruikt kunnen worden en welke spullen je dan nog nodig hebt.
Na een korte kennismaking begon Tanja eerst samen met mij te inventariseren waar de zolderruime op dit moment voor gebruikt werd en welke bestemming ik daar in de toekomst aan zou willen geven. Dit hielp mij om gestructureerd over de ruimte na te denken.

Pas daarna gingen we echt aan de slag met het sorteren en ordenen van de spullen die zich op de zolder hebben verzameld. We zijn begonnen met wat kasten en bij elk ding dat daar uit kwam stelde Tanja de vraag: wat wil je ermee?
Het telkens benoemen van een van de categorieën (Hier Opbergen / Elders Opbergen / Wegdoen) hielp mij heel erg om dit eerste karwei af te maken. Normaal zou ik dan de spullen meteen Elders gaan opbergen, om dan te verzanden in het ook Elders met opruimactiviteiten te beginnen, waardoor geen enkele hoek echt opgeruimd

wordt. De coaching van Tanja heeft dit voorkomen.

De volgende keer dat Tanja weer kwam herhaalde zich dit, in een ander gedeelte van de zolder.
De samenwerking was plezierig. Tanja gaf structuur door haar manier van vragen en gaf mij ruimte om eigen keuzes te maken.
Ik heb daar veel aan gehad en veel van geleerd, wat ik inmiddels ook toepas bij andere opruimklussen!

J. Smit
Maart 2016
 
> lees meer ervaringsverhalen op de website

Een kijkje in de keuken van...

“In de loop van de tijd ben ik toegegroeid naar het beroep van Opruimcoach. Verschillende eigenschappen en ervaringen komen hierin bij elkaar. Waar ik van houd? Een gastvrij huis te hebben, in mijn groentetuin te werken en in de keuken bezig te zijn. Dát zijn bezigheden waar ik blij van word. Of ik zelf heel netjes en geordend ben? Misschien verrassend, maar nee dat is niet het geval. Wel heb ik de boel zo georganiseerd dat het werkt. Dat vind ik het belangrijkste.

Belangrijk Nieuws: Onlangs heb ik een contract met de gemeente Zwolle afgesloten, waardoor ook mensen met een zorg-indicatie nu gebruik kunnen maken van mijn diensten als Opruimcoach!


> lees meer over mij op de website

Workshop 'Grip op je Administratie'


Datum : Maandag 25 April 
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Voorsterweg 45 in Zwolle
Kosten: 25 euro p.p, waarbij iedere deelnemer gratis 1 introducé mee kan nemen
Aantal deelnemers:  Er is ruimte voor 8 personen, dus geef je snel op....
Inbegrepen Koffie , thee, taart en enkele organizings-materialen
Meenemen: Een dikke stapel post wat je nodig uit moet zoeken....!

Wat gaan we doen? Je leert een eenvoudig methode aan waarmee je de post kunt sorteren en opruimen in een overzichtelijk systeem.
Wat levert het jou op? Een klus waar je in je eentje als een berg tegenop zag, pak je tijdens de workshop aan. Alle begin is het moeilijkst! Vanaf nu ben je lekker bij met je post en belangrijke papieren vind je snel terug in je archief.


Wie weet, tot ziens!
 > meld je hier aan voor de workshop 

Let op! ....mail je vóór de 25e van deze maand een huis-,tuin-, of keuken-tip naar info@datruimtop.nu, dan maak je kans op een  gratis workshop  naar keuze!
 Danielle over de workshop 'Slim boodschappen doen' die gehouden werd in maart : 

'Met een open en nieuwsgierige houding woonde ik de workshop 'Slim boodschappen doen' bij. Heel mooi om met een groep dames te spreken en te horen hoe zij boodschappen doen. De inzichten die we kregen zijn heel makkelijk toe te passen in mijn gezinsleven. En kunnen besparen op de boodschappen, wie wil dat nou niet? Dus de komende periode ga ik 'bewust' bezig met het doen van boodschappen. Ik volg daarbij de tips die we tijdens de avond van Tanja kregen. Meer inzicht krijgen met als uiteindelijk doel: een gezond en bewust weekmenu, en dan ook nog kunnen besparen'. 

Danielle, 35 jaar

 

Tip van de maand voor een gratis workshop!
De winnende tip komt deze keer van Anette Polhuys uit Gramsbergen:


'Witten'
"Is je muur met glasvezelbehang niet meer wit, maar stoffig en grauw? Pak een emmer met allesreiniger, een borstel en een trapje. Boen de muur van boven naar beneden met ruim water waarna je hem droog dept. Je muur is voorlopig weer netjes en je hoeft nog even niet te sauzen!"

Gefeliciteerd Anette! Voor jou een gratis workshop naar keuze!

Let op! Het uitproberen van deze tip is uiteraard voor eigen risico. Mocht je toch van plan zijn je wand te sauzen, dan kan het natuurlijk nooit kwaad om eerst deze truc uit te proberen. Werkt het niet voldoende, laat het dan goed drogen voor je er alsnog een laagje saus overheen smeert. Maar ... bij Anette is het gelukt!


Gratis tip van de Opruimcoach:
Organiseer een Rommelmarkt in je straat. Er is vast wel iemand die een grote schuur of tuin heeft. Kies een goed doel voor de opbrengst en je zult zien: de hele buurt gaat aan de slag!
Flyer deur aan deur in je straat voor inbreng van spullen en zet een berichtje in het buurtkrantje.
Laat een dag voor het zover is spullen brengen, bak allemaal een taart, zet  's morgens met elkaar de spullen klaar, open de markt van 11.00 - 14.00 uur en breng na afloop wat over is naar de kringloop. Dát ruimt op!

Resultaat: een opgeruimd huis, gezelligheid in je buurtje en geld voor een goed doel.....
Veel succes!

p.s.
De rommelmarkt in onze straat is gepland op 21 mei en de totale opbrengst gaat naar de bouw van een school in Ethiopie. Via World Servants zal een buurtgenoot daar in de zomer naar toe gaan.


Tot een volgende keer! 

Tanja Hofsink | 06 28 37 05 28 | info@datruimtop.nu | KvK nr. 63948176
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven of een relatie van ons bent.
Afmelden? Klik hier.


Email Marketing Powered by MailChimp