Copy
JC Raceteknik pressrelease
Öppna mailet i din webbläsare
De två nya teammedlemmarna är norrmannen Henrik M. Krogstad och den belgiske rallyföraren Guillaume De Ridder.
Högupplösta bilder till pressen finns här.
JC Raceteknik utökar rallycrossatsningen med två unga talanger

Det Värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik fortsätter att växa. Teamets två senaste tillskott är norske talangen Henrik M. Krogstad och belgiske mästaren Guillaume De Ridder, som båda kommer tävla i Supercar Lites.
– Det ska bli väldigt kul att jobba med både Henrik och Guillaume. Båda är väldigt snabba förare med stor utvecklingspotential, säger teamchefen Joel Christoffersson.

JC Raceteknik har tidigare i år avslöjat fyra av sina förare. Thomas Bryntesson och Ola Frøshaug kommer ratta varsin Supercar medan William Nilsson och Sondre Evjen fortsätter tävla i klassen Supercar Lites. Nu utökar teamet ytterligare med två nya förare: norrmannen Henrik M. Krogstad och den belgiske rallyföraren Guillaume De Ridder.
– Det ska bli väldigt kul att jobba med både Henrik och Guillaume. Båda är väldigt snabba förare med stor utvecklingspotential. Guillaume har en imponerande meritlista i gokart och rally. Han kommer köra RX2 International Series och första testet blir på Höljesbanan i början av maj, strax innan vi åker till Belgien för premiärtävlingen på hans hemmaplan, säger teamchefen Joel Christoffersson
För Krogstad blir det andra tävlingen för JC Raceteknik. Han gjorde nämligen ett inhopp hos teamet under en deltävling i RX2 International Series förra säsongen.
– Henrik kommer köra hela RallyX Nordic för oss i år. Han gjorde en jättebra debut i Hell, där han slutade fyra. Han en av de snabbaste då och det ska bli spännande att följa hans utveckling i år.

Henrik M. Krogstad har ett förflutet inom gokart och racing. 2015 utsågs han till Norges Bilsporttalang och i fjol rallycrossdebuterade han med JC Raceteknik. Resten av säsongen fortsatte han med rallycross, fast då med en Supernationell-bil i Norska Mästerskapet. Numera ligger fokuset på Lites.
– Det ska bli riktigt kul att köra rallycross. Jag tävlade i Hell förra året, så en hel säsong i Supercar Lites är verkligen någonting jag ser fram emot. Det kommer vara full fart från början och jag har ett bra team i ryggen, säger Krogstad.
Under debuttävlingen i Hell slutade Krogstad på en imponerande fjärdeplats. Men trots det var 19-åringen inte helt nöjd – han hade nämligen siktet inställt på pallen. Och det kommer vara målet även i år.
– Förra året samlade jag på mig erfarenheter i rallycross som kan hjälpa mig nu. Därför siktar jag på pallen i år, både i tävlingarna och sammanlagt i mästerskapet. Vissa kanske tycker det är höga mål, men man måste satsa för att lyckas och jag kör alltid för att vinna.

Belgiske Guillaume De Ridder, 24 år, är ett välbekant namn inom gokart och rally. I bagaget har han flertalet titlar och han har bland annat stått som segrare i Belgiska Mästerskapet, både i rally och gokart. Men i år är det Lites som gäller.
– Det känns fantastiskt. Rallycross är helt nytt för mig så jag längtar efter att få sätta mig i bilen under första tävlingen och bara köra. I rally har jag saknat adrenalinet man får av andra förare på banan, så Lites blir det bästa av två världar med rallyts körstil och gokartens strategi, säger De Ridder.
Sedan en tid tillbaka bor De Ridder i Paris där han jobbar som powertrain engineer åt Renault F1. Jobbet ska han kombinera med sin satsning i RX2 International Series, där han ska köra totalt fem deltävlingar.
​– Planen är att samla på mig så mycket erfarenheter som möjligt den här säsongen för att kunna slåss om guldet nästa år. Självklart vore det roligt att komma på pallen redan i år, men förarna i Lites är kända för att vara snabba och jag räknar inte med att kunna hänga med fullt ut direkt. 


Mer information om JC Raceteknik och förarna, samt tävlingskalendrar, finns längre ner i pressmeddelandet och på vår hemsidaFör ytterligare information eller förarkontakt kontakta pressansvarig Andrea Ivares Berglind, +46 73 823 68 54, press@jcraceteknik.com

Bilder finns här. Fria för media att publicera om respektive fotograf anges.
Fotograferna som tagit bilderna i releasen är Caglar Sugren, Bastien Roux, Jordan Dorzin och Robert Sæther. 
JC Raceteknik
JC Raceteknik är teamet som driver bilar i Supercar samt den näst högsta rallycrossklassen Supercar Lites – både i EM och SM. JC Raceteknik är stationerat i värmländska Kil, men har under åren jobbat med förare från hela världen. Under säsongen 2016 vann teamet RallyX Nordic i klassen Supercar Lites, samt slutade tvåa i både internationella RX2 International Series och vintermästerskapet RallyX on Ice. JC Raceteknik driver även ett juniorteam i crosskart med målet att hjälpa fram unga, lovande talanger.
Mer info hittar ni på vår hemsida!

Hemsida: www.jcraceteknik.com
Facebook: www.facebook.com/jcraceteknik

Teamchef Joel Christoffersson
Bor: Kil, Värmland
Ålder: 27 år
Mekanikerdebut: Christoffersson började som 14-åring skruva hos rallycrossföraren Kenneth Hansen.
Tidigare meriter: Guld i X-games med Liam Doran och drev Travis Pastranas RX-team i Global Rallycross 2012.


Supercar Ford Fiesta
Acceleration: 0-100 på två sekunder
Motor: 2,0 l turbo
Växellåda: 6-växlad sekventiell låda
Bromsar: Alcon
Stötdämpare: Öhlins


Supercar Lites
Supercar Lites är en enhetsklass där alla bilar är likadana och resultatet hänger därmed på föraren. Bilen är framtagen av Olsbergs MSE och tanken är att den, så mycket som möjligt, ska efterlikna en Supercars egenskaper. Personer från 15 år får tävla i Lites.
Acceleration: 0 - 100 km/h på 3,5 sekunder

Effekt: 320hk 300nm
Motor: 4 cyl. 2.4 liter sugmotor
Växellåda: 6-växlad sekventiell
Bromsar: ALCON 330
Stötdämpare: Öhlins TTX


JC Racetekniks förare: Supercar

Thomas Bryntesson
Bor:
Töcksfors, Värmland
Klubb: NMK Trögstad (Norge)

Ålder: 21 år
Kör: Supercar-EM och RallyX Nordic
Debut: Började med gokart 2006. Debuten i rallycross var 2014 i norska Supernationell klass 2 och året efter började han tävla i Supercar Lites. 2015 fick han chansen att köra Supercar under VM-deltävlingen i Argentina – detta tack tack vare att P-G Andersson överlät sin körning.
Meriter: Guld i RallyX Nordic (klassen Supercar Lites), samt silver i RX2 International Series 2016 och vintermästerskapet RallyX on Ice 2016. Tredjeplats i RX2 International Series 2015. Vann som debutant Norgecupen i Rallycross Nasjonal kass 2. Har inom gokart kommit tvåa i Norska mästerskapen tre år i rad, samt vunnit Skandinaviska cupen och Göteborgs stora pris.
Både svensk och norsk: Thomas, som är född i Sverige, bor i värmländska Töcksfors. Eftersom hans mamma är norsk har Thomas dubbla medborgarskap. Han tävlar med norsk licens och är medlem i det norska landslaget Team Norway.
Hemsida:
www.tbrx.se
Facebook: https://www.facebook.com/tbrxthomas

Ola Fröshaug
Bor: Trögstad, Norge
Klubb: NMK Trögstad
Ålder: 52 år
Kör: Supercar-EM och RallyX Nordic
Debut: Inledde motorsportkarriären med folkrace 1983. Började under 2001 tävla i rallycross-klassen Supernationell.
Meriter: Förutom de många folkrace-segrarna har Ola knipit pallplatser i norska mästerskapet, både i backtävlingar och rallycross, samt är åttafaldig NEZ-mästare (mästerskapet för Norra Europeiska Zonen). Fröshaug tävlade i supercar-EM på hemmabanan 2006 och 2007, han kom då till C- respektive B-final.
Hemsida:
www.teame18.no
Facebook: https://www.facebook.com/teame18


JC Racetekniks förare: Supercar Lites
William Nilsson
Bor: Tomelilla, Skåne
Klubb: Kungliga Automobilklubben (KAK)
Ålder: 17 år
Kör: Planerar att köra RX2 International Series. Förhoppningen är att även köra RallyX Nordic.
Debut: Gokart som åttaåring, rallycrossdebut i JRX 2013.
Meriter: Trea i Supercar Lites-SM, och sexa i RallyX Nordic, 2016. Körde även RX2-deltävlingen i Höljes samma år. SM-fyra i Supercar Lites 2015 och JRX-silver i EM 2013.
Facebook:
www.facebook.com/william.nilsson1999

Sondre Evjen
Bor: Ål, Norge
Klubb: NMK Gol (Norge)
Ålder: 19 år
Kör: RallyX onI ce, RallyX Nordic och RX2 International Series.
Debut: Började med folkrace som femtonårig, rallycrossdebuterade i RallyX on Ice 2016. 
Meriter:
Slutade på en total sjätteplats i RX2 under debutåret 2016, vann även en deltävling i Riga. I RallyX Nordic slutade han åtta, trots färre körda deltävlingar. I bagaget har han även flera pallplaceringar i stora, norska folkracetävlingar.
Facebook:
www.facebook.com/SERX-Sondre-Evjen
Hemsida: www.serx.no

Guillaume De Ridder
Bor: Kommer från Belgien men bor sedan en tid i Paris där han jobbar som powertrain engineer åt Renault F1.
Ålder: 24 år
Debut: Inledde sin gokartkarriär i klassen mini 2003, 2013 debuterade han i rally.
Meriter: I gokart har han vunnit Belgiska Mästerskapet, han är även Benelux Champion, flerfaldig France vice-champion har slutat femma i Europeiska mästerskapet. I rally har han vunnit Belgiska mästerskapet i Grupp N.
Facebook:
https://www.facebook.com/guillaumederidderrally/?fref=ts
Hemsida: http://guillaumederidder.com/

Henrik M. Krogstad
Bor: Ålesund, Norge
Klubb: NAF motorsport Ålesund
Ålder: 18 år
Debut: Började köra gokart som sjuåring och 2013 gick han över till racing. 2016 debuterade han i rallycross under RX2 International Series i Hell, Norge. Han körde även Norska Mästerskapet i rallycrossklassen Supernationell förra året.
Meriter: Slutade på fjärdeplats under sin Lites-debut i Hell 2016. Vann Norska Mästerskapet i gokart 2013. 2014 vann han både NM och Skandinaviska mästerskapet i Formel 7. Han utseddes även till Norges Bilsporttalang 2015.
Facebook:
https://www.facebook.com/hkrogstad/?fref=ts
Hemsida: http://krogstad-motorsport.no/


JC Raceteknik crosskart
Per Björnson
Bor: 
Årjäng
Klubb: Årjängs MK
Ålder: 34 år
Kör: Crosskart-SM i klassen 650cc
Debut: Motorsportdebuterade som kartläsare 2000 och började köra crosskart 2008
Meriter: Sju SM-guld och tre NEZ-guld i crosskartklassen 650cc. Slutade fyra i sprint-SM (Supercar) 2014. Har även tagit sig till semifinal två år i rad under RX2 International Series i Höljes. Fick Stora Grabbars Pris 2011.
Facebook: 
https://www.facebook.com/Per-Bj%C3%B6rnson-Crosskart-651163698309134/


JC Raceteknik Juniorteam
Isak Reiersen, 13 år, Torsby (Östmarks MFF)
Tog SM-guld i crosskart (klassen 125cc) 2016. Kommer under 2017 fortsätta köra 125cc i Svenska Mästerskapet och Norra Europeiska Zonen (NEZ)
Facebook: 
www.facebook.com/IsakRacing

Alex Gustafsson, 10 år, Gunnarskog/Arvika (MK Team Westom)
Kör crosskart i klassen 85cc, ska tävla både i svenska mästerskapet och Norra Europeiska Zonen (NEZ)
Facebook: 
www.facebook.com/alexcrosskart


Tävlingskalender: RallyX Nordic (både Supercar och Supercar Lites)
22 april: Grenland, Norge
3 juni: Arvika, Sverige
17 juni: Solvalla, Sverige
19-20 augusti: Nysum, Danmark
9 september: Götene, Sverige
23 september: Strängnäs, Sverige

Tävlingskalender: Supercar-EM
31 mars: Barcelona, Spanien
9 juni: Hell, Norge
30 juni: Höljes, Sverige
2-3 september: Lohéac, Frankrike
15 september: Bikernieki National Sports Base, Lettland

Tävlingskalender: RX2 International Series (Supercar Lites)

13-14 maj: Mettet, Belgien
27-28 maj: Lydden Hill, England
10-11 juni: Hell, Norge
1-2 juli: Höljes, Sverige
5-6 augusti: Trois-Rivieres, Kanada
2-3 september: Loheac, Frankrike
11-12 november: Kapstaden Sydafrika


Arrangörernas hemsidor 
RallyX Nordic / RallyX on Ice: www.rallyx.se 
Fia World Rallycross Championship: www.fiaworldrallycross.com
Supercar Lites: www.supercarlites.com
RX2 International Series: www.rxlites.com


Kontaktpersoner

Teamchef:
Joel Christoffersson
Telefon: +46 70-399 59 20
Mail: joel@jcraceteknik.com

Pressansvarig:
Andrea Ivares Berglind
Telefon: +46 73 823 68 54
Mail: press@jcraceteknik.com
Kontakta pressansvarig för ytterligare information eller kontakt med förare.

Copyright © 2017 JC Race Teknik, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp