Copy
Nyhedsbrev fra UD&LÆR
View this email in your browser

Vinteren vender..

..efter Kyndelmisse, siger man. Det betyder længere og lysere dage - og mange flere muligheder for at komme ud i de eksterne undervisnings- og læringsmiljøer i Silkeborg Kommune. Vi har samlet et lille udbud her i nyhedsbrevet, og du kan finde mange flere til både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser på UD&LÆR

God fornøjelse

Dagtilbud

Ønskeøen flytter

Vi kan slet ikke få nok af Ønskeøen, så derfor beholder vi den lidt endnu. To af installationerne fra Odden kommer op i parken på Silkeborg Bad, og der arbejdes på, at de resterende også kan komme op derude i tilknytning, så tag børnegruppen med derud og lad dem opleve og undres.

KURSUS: Filosofi med børn

Formålet med kurset er at give pædagoger og pædagogisk personale inspiration til at filosofere med børn. Der lægges vægt på at give deltagerne viden om den pædagogiske tænkning bag filosofi med børn, konkrete ideer og værktøjer til egen praksis, samt viden om feltets relevans i forhold til læreplanerne.


Børnebiffen

Børnekultur Silkeborg indbyder jer - i samarbejde med Det Danske Filminstitut og Bio Silkeborg - til en tur i Bio Silkeborg. Her glæder vi os til at præsentere jer for film som ”Ørnen der havde højdeskræk” og ”Elsa siger godnat”. Datoerne er 28. og 29. marts 2017.

Tollundmanden for de yngste

Tag børnene med på Museum Silkeborg, så de bliver fortrolige med museet og føler sig på hjemmebane ved senere besøg. Oplev Tollundmanden og hør om hans spændende tid.

Skal din institution med i huskunstnerordningen?

Vær opmærksom på at det er nu man kan søge midler til dækning af honorar til en kunstner i forbindelse med børns møde med kunst og kultur. Beskriv dit forløb, send en ansøgning.

Grundskole

Nu åbner Jorn + Munch

På en aktiv omvisning fordyber vi os i Jorn og Munchs værker og diskuterer temaer som liv, død, kærlighed, konflikt og følelser. Vi ser nærmere på, hvordan de to kunstnere behandler disse emner, og hvordan de kommer til udtryk i billederne.

Skole OL-Bueskydning

Bliv udfordret på teknik, koncentration og præcision når alle landets 5. og 6. klasser skal dyste i bueskydning. Hvem bevarer roen i pressede situationer, og hvem omsætter bedst teori til praksis?

Søg midler til kunst- eller kulturprojekt

Det er nu der skal søges midler gennem huskunstnerordningen til kunstnerhonorar i projekter i forbindelse med børns møde med kunst og kultur. Har du/I en god ide?

Move for Life / By i Mørke

Vil du og din klasse være med til at lave Danmarks smukkeste og mest bevægende fuldmåneparade d. 4. og 5. november 2017, så vil Silkeborg Kommune, DGI og Aarhus 2017 vil gerne indbyde dig til idéworkshop onsdag d. 22. februar kl. 17-19 på Rampelys.

KURSUS: Filosofi med børn

Når børn kommer med udsagn som "Hvor var jeg, før jeg blev født?" "Hvordan kan jeg vide, at jeg ikke sover?" "Hvem bestemmer alting?" er det filosofiske spørgsmål, som udspringer af børns undren over livet. Men hvordan takler man disse spørgsmål og hvilken værdi har de for barnet og for fællesskabet og for skolen generelt? 

Ungdomsuddannelse

Anderledes bevægelse

Mavedansen stammer fra det gamle Persien. Her er mange stilarter, traditioner, dragter og bevægelser. Få en introduktion til mavedans og dens historie.

Move for Life / By i Mørke

Vil du og din klasse / dit hold være med til at lave Danmarks smukkeste og mest bevægende fuldmåneparade d. 4. og 5. november 2017, så vil Silkeborg Kommune, DGI og Aarhus 2017 vil gerne indbyde dig til idéworkshop onsdag d. 22. februar kl. 17-19 på Rampelys.

Billedanalyse på Museum Jorn

Vi lever i en visuel kultur. Eleverne ser figurer, billeder og aflæser ubevidst signaler, sammenhænge og betydninger i alt omkring sig. I omvisningen fokuseres der på signaler, sammenhænge og symboler - tydelige og skjulte betydninger i udvalgte kunstværker.

Bliv klar til opgaveskrivning

Silkeborg Bibliotekerne udvikler et forløb i informationssøgning som er specielt tilrettet til jeres behov og målgruppe. Vi arbejder dialogbaseret i vores undervisning og tilpasser formål, indhold og metode, så det passer til præcist den opgave, de studerende sidder med. Undervisningen afsluttes med en individuel vejledning af hver enkelt elev, hvor den enkelte elev finder litteratur til egen opgave.
FORUM for Børnekultur //
Kultur- og Borgerserviceafdelingen
Skoleafdelingen og
Børne- og Familieafdelingen
http://udoglaer.dk/


Copyright © 2017 UD&LÆR, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp