Copy
Nyhedsbrev fra UD&LÆR
View this email in your browser

Godt nytår!

Du sidder nu med årets første nyhedsbrev fra UD&LÆR. Heri vi har samlet et lille udpluk af de mange spændende forløb i eksterne læringsmiljøer, vi har i Silkeborg Kommune. Du kan som altid finde mange flere undervisnings- og læringsforløb på udoglær.dk

God fornøjelse
 

Dagtilbud

Var det noget med en huskunstner?

Vær opmærksom på at der nu er åbnet mulighed for at man kan søge midler til dækning af honorar til en kunstner i forbindelse med børns møde med kunst og kultur. Beskriv dit forløb, send en ansøgning. 

Hvad sker der med vores affald?

Affald er en vigtig ressource, og langt det meste genanvendes. Giv børnene et indblik i hvad der sker med vores affald, når vi smider det i skraldespanden. 

Smede- og snitteværksted

Oplevelser og læring i naturen. DiTFRiLuFTSLiV kommer ud og laver spændende aktiviteter der hvor I bor.

INVITATION: Ønskeøen

733 børnehavebørn skaber Ønskeøen – en landartinstallation på Odden midt i Silkeborg, og I er inviteret. Den officielle åbning finder sted fredag d. 20. januar, men installationen er åben frem til d. 2. februar.

 

Grundskole

Hjælp til projektopgaven

Brug bibliotekets tilbud op til projektopgaven, så eleverne er bedst muligt klædt på til at søge informationer på nettet. Fokus kildekritik og relevant søgning.

Gratis dansforløb

Få det profesionelle danskompagni Uppercut Danseteater ud på skolen til workshop med elever i 0. - 3. klasse i perioden 1. - 5. maj. Der kan være op til 50 elever på et besøg, så måske en ide til et årgangsforløb.

Søg midler til kunst- eller kulturprojekt

Det er nu der skal søges midler gennem huskunstnerordningen, til kunstnerhonorar i projekter i forbindelse med børns møde med kunst og kultur. Har du/I en god ide?

Vinterskovens dyreliv

Hvordan klarer dyrene sig om vinteren? Hvem har spist kogler og bær? Hvor fører dyresporet hen? Tag din mellemtrinsklasse med på opdagelse i vinterskoven.

Ungdomsuddannelse

Find litteratur med Shared Reading

Skal eleverne skrive større skriftlig opgave? Silkeborg Bibliotek tilbyder hjælp til at finde og åbne opgavens primære tekster via shared reading. Teksterne kan enten vælges af læreren eller vælges af biblioteksformidleren og godkendes af læreren på forhånd.

Anatomisk tegning

Vi arbejder både med studier af de store linjer og proportioner og studier af skelettets detaljer. Vi tegner bevægelses- og proportionsskitser med hinanden som modeller.

Uretfærdig middag

Dine elever bliver guidet gennem rollespillet om verdens ulige fordeling af resurser. Undervejs får eleverne information om faktuelle forhold vedrørende migration, drikkevand, bruttonationalindkomster, gæld, energi og meget andet.
FORUM for Børnekultur //
Kultur- og Borgerserviceafdelingen
Skoleafdelingen og
Børne- og Familieafdelingen
http://udoglaer.dk/


Copyright © 2017 UD&LÆR, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp