Copy
Nyhedsbrev fra UD&LÆR
View this email in your browser

Forår på vej

Og vi skal ud i det. Vi har samlet et lille udbud her i nyhedsbrevet, og du kan finde mange flere til både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser på UD&LÆR

God fornøjelse

Dagtilbud

Søg støtte til tur med børnehaven

Børnehaver kan søge 5.000 kr. til støtte til at komme ud i naturen og kulturen. Pengene kan søges til fx entré, guide, transport mm. Der er 2,5 mio. kr. i puljen. Det let at søge – men man skal nok være hurtig.

Oles nye autobil

TEATERFORESTILLING: Ole har fødselsdag. Far er klar med fødselsdagssang, lagkage og gaver. Årets bedste gave er en flot rød bil. Den kan skyde en vældig fart - og den får nok lidt for meget fart på! Da den løber bardus ind i søsters dukkehus får Ole travlt med at gøre ondt godt igen!


Hvad legede børn med i gamle dage?

Vi kigger på et udvalg af legetøj fra "gamle dage" og får en snak om det. Der skal naturligvis også leges: f.eks.spilles med hønseringe, snurretoppe, marmorkugler og leges med en gammel købmandsbutik. Måske kan de også nå at lave en papirshat.

Rytmik for rollinger

Vi synger, leger, danser og spiller på instrumenter med Hanne Højgaard Hede. For dagpleje- og vuggestuebørn, der har lyst til en sjov oplevelse! Onsdag d. 22. marts kl. 9.30 Kjellerup Bibliotek


Grundskole

Lokalhistorisk O-løb

Lokalhistorisk orienteringsløb - efter et kort oplæg om Silkeborgs baggrund og historie, inddeles eleverne i hold og løber på egenhånd den 3,5 km lange rute hvor de skal løse opgaver og finde rundt med bykort. Forløbet tager ca. 1,5-2 timer.

Den sidste have

Når mennesker dør, begraves de fleste i en særlig have. Vi kalder det kirkegården. Det er en have med træer, blomster, gravsten, en særlig fred og masser af historier. Tag ud i kirkens have i et forløb om død, minder, sorg og ritualer.

Jorn + Munch

På en aktiv omvisning fordyber vi os i Jorn og Munchs værker og diskuterer temaer som liv, død, kærlighed, konflikt og følelser. Vi ser nærmere på, hvordan de to kunstnere behandler disse emner, og hvordan de kommer til udtryk i billederne.

Kom og lav mad over bål

Tag med en tur ud i naturens eget spisekammer. Der er altid spændende spiselige ting ude i naturen, så lad os se hvad vi kan finde. Det kan være skvalderkål, bøgeblade, mælkebøtter, brændenælder, hyldeblomst, svampe mm. Vi tilbereder vores "fund" over bålet, det kan være vi laver pandekager, pizza, brændeældesuppe eller noget helt andet, det afhænger af hvad vi finder.

Filosofi med børn om sprog

I filosofiforløbet arbejdes der med sprog ud fra en filosofisk tilgang. Her gives der tid og rum til, at børn kan undre sig over spørgsmål som Hvor kommer sprog fra? Hvad er meningen med sprog? Hvordan ser sprog ud? Hvilket sprog er vigtigst? Hvordan skal sprog bruges?


Ungdomsuddannelse

Book en bibliotekar

Dine elever kan få op til ½ times individuel hjælp til at søge efter bøger, artikler og netkilder på biblioteket.

DFUNK outreach

DFUNK (Dansk Flygtningehjælps Ungdom) har uddannet en gruppe frivillige, der tager ud holder oplæg på ungdomsuddannelser. Et oplæg varer typisk to gange 45 minutter. DFUNK formidler fagligt stof, men inddrager samtidig eleverne gennem øvelser og diskussionsspørgsmål. 

Anderledes bevægelse med ZUMBA

Fart og sved på panden Rytme, koordination og dans En sjov, effektiv og fedtforbrændende time. Vores certificerede zumba-instruktør er klar til at give en spændende træningsoplevelse.

FORUM for Børnekultur //
Kultur- og Borgerserviceafdelingen
Skoleafdelingen og
Børne- og Familieafdelingen
http://udoglaer.dk/


Copyright © 2017 UD&LÆR, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp