Copy
Het is nooit te laat voor een eerste duurzame stap. 

Doe mee met
de Klimaatcoalitie Stichtse Vecht

Inwoners van Stichtse Vecht willen aan de slag op het gebied van duurzaamheid. Ze vragen duidelijkheid en actie van de raad en het college. Zodat ze juiste beslissingen kunnen nemen hoe ze hun huis moeten verduurzamen en kosten kunnen besparen. De onzekerheid die ontstaat over de vertraging van de gemeente brengt burgers in problemen. Daarom is de Klimaatcoalitie Stichtse Vecht opgericht. Heb jij ideeën hoe we sneller en efficiënter kunnen verduurzamen in onze gemeente? Meld je dan aan voor de Klimaatcoalitie. Ook organisaties en bedrijven zijn welkom. Want er is werk aan de winkel!

Lees verder op de site

Fiets en fruitige ontdekkingen

Als ik twee keer met mijn fietsbel bel, dan zie je twee fietsroutes die gemaakt zijn door vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht. De tochten gaan langs allerhande duurzame en groene lokale initiatieven. Van fruitstalletje naar moestuin, van sapleverancier naar duurzame onderneming. Startpunten zijn Fort Maarsseveen en de Brink in Breukelen. Weet jij nog meer lokale, duurzame, groene punten die we moeten noemen op de route? Geef ze door aan ons. 

Het energieloket: voor vragen over energie besparen
 

Op zoek naar oplossingen om energie te besparen? Wilt u isolatietips? Weten of een warmtepomp iets voor uw woning is? Met deze vragen kunt u terecht bij het energieloket van Stichting Duurzame Vecht. Op de site staat een en ander uitgelegd. U kunt kiezen voor een - oriënterend- gratis energiegesprek met een energieambassadeur (vrijwilliger) of een betaald gesprek met een professionele energieadviseur van de stichting. Niet alle gesprekken hoeven online te zijn. Maak daarover afspraken als u een gesprek aanvraagt via het energieloket.
 

Zet die stap en zet je in voor duurzaamheid

Frans, Nel, Minse, Martine en hun twintig andere collega’s zijn op zoek naar mensen die in hun schoenen willen staan. Mensen die mee willen helpen stappen te zetten naar duurzamer leven, wonen en werken in Stichtse Vecht. Er zijn diverse vacatures. Frits Klijn is webmaster en it-beheerder bij Stichting Duurzame Vecht. Hij zoekt een collega-webmaster en assistent it-beheerder. Kijk voor meer informatie op Zet die stap! Behalve dat het leuk werk is, krijg je kundige duurzame collega’s cadeau.

Wist je dat...

  • Een hybride warmtepomp in veel gevallen op je bestaande CV-ketel aangesloten kan worden en je kan schelen in je gasverbruik?

  • Er een klimaatcoalitie in de Stichtse Vecht is opgericht?

  • Wij altijd vrijwilligers zoeken die mee willen helpen Stichtse Vecht te verduurzamen?
  • Wij graag horen welke ideeën jij hebt voor een duurzamere gemeente? Je ze naar welkom@duurzamevecht.nl kunt mailen?

Stichting Duurzame Vecht
info@duurzamevecht.nl
Postbus 251
3620 AG Breukelen
       
online bekijken | uitschrijven 
verander mijn gegevens | U ontvangt deze mail omdat u belangstelling heeft getoond voor activiteiten op het gebied van duurzaamheid in de gemeente Stichtse Vecht.
Email Marketing Powered by Mailchimp