Copy
Coach! - Blog! - Portret! - Online! - Netwerk! - 2017!
lees deze email in je browser
Je kijkt nu naar mijn eerste nieuwsbrief van 2016. En: meteen ook de laatste.

Mijn voornemen is wel om vanaf 1 januari 2017 dit medium vaker te gebruiken. Volgens het Poezenkrant principe: dat betekent vooraf geen duidelijkheid en voorspelbaarheid wat betreft verschijningsdatum en frequentie. 

Wie houdt van kort en krachtig kan hier mijn nieuwjaarswens vinden. Voor wie wat meer tijd heeft biedt deze nieuwsbrief een (willekeurige en onvolledige) selectie van mijn jaaroverzicht 2016.

Wil je liever (of ook) bijpraten onderwijl genietend van een kop koffie of thee, mail mij en dan maak ik graag een afspraak voor een IRL* ontmoeting.

 

Barbara van Schaik 
scherpte diepte Consultancy
scherpte diepte Fotografie


*in real life
Wie in de toekomst geen nieuwsbrieven wil ontvangen kan zich via de unsubscribe link uitschrijven

COACH!


Eén van de belangrijkste gebeurtenissen van 2016 was voor mij het volgen van de opleiding Coach-de-Coach (ook wel bekend als 'Appeltaart voor Managers'). Onder de bezielende leiding van Donatus Thöne, Mirjam Speelmans en Judith de Koeijer heeft dit mij vernieuwing, verdieping én verbreding gebracht voor scherpte diepte Consultancy. In november heb ik de opleiding afgerond en sindsdien werk ik aan de uitbreiding van mijn coach praktijk. Over het wat, voor wie en hoe van mijn coaching kun je hier meer lezen.
Naast de inhoud van de opleiding en het werken met mijn coachees, was minstens zo inspirerend het samenspel met de andere cursisten. Ruud, Stephanie, Leonie, Amar, Piter en Ronald: ik wens jullie veel coach plezier en ik heb nu al zin in de intervisiebijeenkomst in 2017 van de 'class of 2016'. 
Klik hier om contact op te nemen als je interesse hebt in een coaching traject (of iemand kent die een coaching vraag heeft)
PS: wie interesse heeft om zelf een coach opleiding te volgen, kan ik Coach-de-Coach van harte aanbevelen. Donatus, Mirjam en Judith starten in februari 2017 weer een nieuwe editie

BLOG!

 
Nooit gedacht (als verstokt denker-in-beelden en fotograaf) dat ik schrijven zó leuk zou vinden. Maar zeker na het volgen van een Schrijflabklas bij Barbara Trappenburg stromen de blogs met enige regelmaat uit mijn toetsenbord pen. Zo schreef ik als zelfstandige-zonder-personeel-en-manager over de medewerker-zonder-manager. Over hoe ik op een virtuele marktplaats knock-out ging in de eerste ronde. En over hoe ik steeds vroeger oud lijk te worden. En over nog veel meer. Wordt zeker vervolgd. Ook in 2017.
Klik hier om alle blogs te 'binge' lezen (leestijd: half uur of zo?)

PORTRET!


Al sinds het prille begin van scherpte diepte Consultancy (in oktober 2015) is scherpte diepte Fotografie die andere tak aan dezelfde boom. Ik moet bekennen: ik heb lang geaarzeld om in de communicatie over wat ik doe beide activiteiten nadrukkelijk aan elkaar te verbinden. Waarom? Ik dacht dat het tot verwarring (of zelfs onbegrip) zou kunnen leiden bij potentiële klanten. Ben ik een consultant die ook een beetje kan fotograferen? Of ben ik een fotograaf die een beetje bijklust als coach, interim manager of organisatie adviseur? Het antwoord is: ik kan (en wil) het allemaal, en ook niet ‘een beetje’. En wat blijkt: klanten reageren over het algemeen absoluut positief.
 
Dus: in deze nieuwsbrief natuurlijk ook aandacht voor de portretten die ik dit jaar heb gemaakt. In opdracht van mezelf of (nog leuker) in opdracht van de geportretteerden. Een kleine selectie vind je in deze nieuwsbrief. Wil je nog veel meer zien, neem dan een kijkje op mijn fotografie website.
Klik hier als je een bijzonder karakter portret of een mooie zakelijke foto wilt laten maken

ONLINE!


Ik dacht dat het wel handig zou zijn om in deze nieuwsbrief ook een overzicht te geven van waar en voor wat ik online te vinden ben. Die lijst is namelijk behoorlijk gegroeid dit jaar. Zo heb ik de officiele scherpte diepte Consultancy website gelanceerd (wel nog work-in-progress). LinkedIn is en blijft mijn zakelijke Rolodex, en is ook het platform waar ik mijn blogs publiceer.

Op 11 februari 2016 verstuurde ik mijn eerste tweet. Net op het moment dat de wereld Twitter op sterven na dood verklaarde. Nu ben ik wel vaker wat aan de late kant met van alles en nog wat (zo kocht ik pas in de zomer van 2015 mijn eerste legging, twee maanden na mijn eerste smartphone). Ik ontdekte al snel de Twitter lijsten functionaliteit (handig voor iemand die zoals ik een nieuws freak is). Mijn pogingen om de hashtag #ikzieikziewatjijnietziet trending topic te maken zijn tot nu toe echter helaas jammerlijk mislukt.
Voor de fotografie is er na Flickr (waar ik inmiddels wel mijn 10-jarig jubileum heb gevierd) nu ook sinds kort Instagram. Op beide platformen presenteer ik vooral mijn straatfotografie, en kom ik elke dag weer het werk van geweldige andere fotografen tegen. En als laatste in deze rij: mijn  al eerder genoemde fotografie website heeft in 2016 een extreme make-over gekregen om vooral mijn portretfotografie onder de aandacht te brengen.

Mis je nog iets? Ja, klopt: ik zit nog steeds niet op Facebook. Ik hoor regelmatig dat ik daardoor iets mis, ook zakelijk gezien. Maar ik denk altijd maar: kan ik iets missen dat ik nooit heb gekend of gehad? Net als dat rijbewijs dat ik nog steeds niet heb.
Consultancy website
Consultancy website
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Twitter
Twitter
Flickr
Flickr
Instagram
Instagram
Fotografie website
Fotografie website

NETWERK!


2016 heeft ook vele nieuwe, soms verrassende en altijd interessante, contacten opgeleverd. Mijn favoriete plekken voor die ontmoetingen zijn toch wel de Open Coffee Oostelijk Havengebied en de diners bij Bites&Business Amsterdam. Open Coffee OHG is het elke eerste donderdag van de maand vanaf 09:00 bij boekhandel van Pampus op de KNSM Laan. Met Dave Mansoor en Virna Ten Jet Foei als gastheer/vrouw levert dit altijd in ieder geval de laatste nieuwtjes uit de buurt op. En meestal veel meer dan dat. Bij Bites&Business heb ik aan de enveloppenmethode al menig goed advies overgehouden, naast waardevolle netwerkcontacten.
 
Een bijzondere ontmoeting (bij de Open Coffee) was die met Sjoerd Commandeur. Over zijn VillaForum concept was ik meteen enthousiast. En eind november heb ik deelgenomen aan de VillaForum co-working break winter editie in Kasteel Kaldenbroek in Limburg. Werken met een vakantiegevoel. Dat kan ik iedereen aanraden. En ga ik absoluut zelf vaker doen.

2017!


Ah, je hebt mijn hele nieuwsbrief gelezen! Of je hebt in de inleiding meteen op de knop 'nieuwjaarswens' geklikt. Allebei prima natuurlijk. Hoe je hier ook gekomen bent: uiteraard wil ik je tot slot het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, 2017. Ik gun je van harte de realisatie van je ideeën, dromen en plannen – in goede gezondheid en in goed gezelschap.
PS - om alvast een tipje van de sluier van mijn 2017 op te lichten: ik werk o.a. aan de ontwikkeling van een workshop over feedback geven, vragen en ontvangen. Voorlopige werktitel: ‘de angst voor rotte tomaten’ (hoewel ik al de feedback heb gekregen dat dat wellicht niet zo’n goede titel is, hou ik dit voorlopig aan...). In een toekomstige mail, nieuwsbrief of blog hoor je hier ongetwijfeld meer over.
Klik hier als je feedback, tips, ideeën of vragen hebt n.a.v. dit epistel. Ik ben benieuwd naar je reactie
Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Copyright © 2016 scherpte diepte Consultancy, All rights reserved.


Wil je geen nieuwsbrieven of emails meer ontvangen van scherpte diepte Consultancy? Klik dan op één van onderstaande opties:

You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp