Copy
View this email in your browser

Coronavirus - Covid-19 hulplijnen

Sinds 14 maart is ons leven helemaal veranderd. We worden overspoeld met informatie over het nieuwe coronavirus dat eind 2019 opdook in China. Dit alles heeft ook een enorme impact op het onderwijsveld. Gelukkig staan we er niet alleen voor.
Zoek je een kwaliteitsvol antwoord op een onderwijsvraag, dan kan je terecht bij de experts van Begeleiders zonder Grenzen. Ook Klascement heeft in zijn ruim aanbod heel veel extra tips en materiaal verzameld. Wil je actief meewerken tijdens deze crisis? Kijk dan eens naar Coronadenktank of Makers against corona. Via deze sites kan je zowel hulp zoeken als aanbieden.     

Elke leerling online

Nu afstandsleren de norm is, kampen veel scholen en leerlingen met een computer/laptop tekort. Zoek je nog laptops voor je leerlingen of heeft je organisatie er beschikbaar, meld het dan hier. Je kan via een Google form rechtstreeks contact opnemen met de scholen. 
Om leerlingen en ouders met weinig digitale vaardigheden wegwijs te maken op de laptop, het internet en in toepassingen als Bingel, Smartschool, WhatsApp ... schreven Mediawijs en VOCVO laagdrempelige handleidingen en een eenvoudige begeleidende modelbrief.

Digitaal onderwijs en gelijke kansen

Kansen

Biedt digitaal onderwijs ook (gelijke) kansen? Orhan Agirdag en Jan Elen van KU Leuven laten hun licht schijnen op de mogelijkheden die de nieuwe onderwijssituatie ten gevolge van corona biedt. 
 

Valkuilen

Vergroot digitaal onderwijs de kloof tussen rijke en arme kinderen? Experts maken zich ondertussen wel zorgen over de impact van de coronamaatregelen op kansarme leerlingen. Lees hier wat Ides Nicaise er over denkt.
 

Armoedeorganisaties

Verschillende armoedeorganisaties verwoorden hun bezorgdheden voor kwetsbare groepen tijdens deze crisis. Scholen staan voor bijzondere uitdagingen. Ze bundelden hun aanbevelingen om voluit in te zetten op gelijke onderwijskansen in deze moeilijke periode. .
 


Nedbox - Oefen je Nederlands online

NedBox is een leuke website om Nederlands te oefenen. Dat kun je doen op een fijne manier via authentieke tv-fragmenten en krantenartikels Je kan oefenen op verschillende niveaus en kiezen tussen lezen, luisteren, spreken en schrijven. Je kan ook op onderwerp zoeken.

Hulplijnen voor leerlingen

Ook leerlingen zitten met heel wat vragen in deze onzekere tijden. Gelukkig kunnen zij bij heel wat instanties terecht zoals CLB chat, Awel en WatWat.                        

Podcasts in coronatijden

Benieuwd wat leerlingen en leerkrachten denken van de coronacrisis? Wat zullen de gevolgen zijn en hoe staat het met de digitale creativiteit in de leraarskamer? De Podcasts van Buiten de krijtlijnen spelen in op de actualiteit.                                     

Facebook
Copyright © 2019, Wijs in Diversiteit, All rights reserved.
De nieuwsbrief LOP en Diversiteit is een initiatief van:
ACOD onderwijs, COV, VSOA onderwijs, KOOGO en GO! ouders. 

Ons adres:
LOP & diversiteit
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
België

Graag aanpassen hoe je je mails ontvangt?
Hier kan je jouw voorkeuren updaten of je uitschrijven van onze lijst

 
                                                      

         


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lop en diversiteit · Willebroekkaai 36 · Brussel 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp