Copy

Beste vrienden van het EW,

Wij vragen jullie aandacht voor de studiedag op maandag 31 oktober met het thema ‘Baanbrekers en bruggenbouwers’ waar ook Hans Maat afscheid neemt.

Lees in dit bericht alle informatie over deze dag.

Hartelijke groet,

 Voor wie: 

Voorgangers en predikanten, kerkplanters en evangelisten, pioniers, leden van de kerkenraden of oudsten, leiders van christelijke bedieningen en organisaties. We denken ook aan gemeenteadviseurs en coaches, aan studenten(theologie)en andere belangstellenden. Het is breder dan de kerk: Ondernemers of leidinggevenden uit andere branches zoals de media, het bedrijfsleven, de zorg of anders; van harte welkom!

 Over deze dag: 

Op maandag 31 oktober(hervormingsdag) nodigen we u en jou van harte uit op onze studiedag ‘Baanbrekers en bruggenbouwers’. Met hoofdspreker David Devenish denken we na over de vijf bedieningen en in het bijzonder de apostolische. Deze dag is bedoeld voor iedere leidinggevende in de kerk of voor een ieder die in een bediening werkt. De studiedag vormt tegelijkertijd ook het afscheid van Hans Maat, die het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk na elf jaar verlaat.

Geestvervuld
In de afgelopen jaren hebben wij als Evangelisch Werkverband gepleit en laten zien wat het betekent om Geestvervuld kerk te zijn. We zien echter twee nieuwe trends: nieuwe kerken en missionaire netwerken en bedieningen ontstaan. Huiskerken komen op als paddestoelen uit de grond. We ervaren bij deze groepen de noodzaak van (warm en relationeel) leiderschap én aan onderwijs en netwerken die helpend zijn om deze bedieningen te ondersteunen. Verder zien wij binnen de bestaande kerken verlegenheid omdat er behoefte is om te groeien van ‘houden van wat we hebben’, naar een cultuur van discipelschap en kerkplanting. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Ook wij weten dat niet precies maar daarom hebben we David Devenish als onze ‘special guest’ uitgenodigd en David is niet de eerste de beste. Samen met hem gaan we op zoek. Hij neemt ons mee vanuit het Bijbelse fundament van de bedieningen, maar legt ook uit hoe je kerken begeleidt en plant.

Hans Maat zal tevens aan het einde van de dag spreken. Hij heeft zich onder meer ingespannen om de protestantse stroming te verbinden met de evangelische en charismatische. Ook werkt hij graag met en voor de jonge generatie. Daarnaast zijn er korte inhoudelijke bijdragen van predikanten, voorgangers en leiders die vanuit de praktijk delen.

Aan het einde van de dag, rond 16.00 uur kunt u ook afscheid nemen van Hans.

 Sprekers van deze dag: 

    David Devenish   

David is leider van de internationale ‘New Frontiers’ beweging met meer dan duizend gemeenten en werkzaam in 80 landen. Het belangrijkste is echter: David Devenish praat niet alleen over kerkontwikkeling en kerkplanting: hij doet het zelf en stichtte honderden gemeenten en begeleidde talloze bedieningen. David neemt een middenpositie in tussen bekende denkers zoals Wolfgang Simson(Huizen die de wereld veranderen), Alan Hirsch, Neil Cole(de organische kerk), Peter Wagner, Mike Breen e.a. en dat maakt hem zeer geschikt voor een brede groep leiders en bedieningen in Nederland. David komt uit Bedford in Engeland en is een internationaal bekende spreker met een enorme levenservaring die theorie en praktijk goed verbindt. Vertaling van David in het Nederlands, is aanwezig.
    Hans Maat   

Naast de host van deze dag, geeft Hans, als visionair en oud-directeur een overview waarin we kijken naar de situatie van de kerk in Nederland van dit moment en welke wegen hij ziet voor de vijfvoudige bediening en het vaderlijk leiden en begeleiden van nieuwe generaties voorgangers, leiders en bedieningen. Ook zal hij een korte terugblik geven over zijn periode binnen het EW en de Protestantse kerk.

 Programma: 

09.15 uur Inloop met koffie/thee
09.40 uur Worship
10.00 uur Opening en toespraken met David Devenish

- Biblical fundament fivefold ministry and modern apostles today within the church
- Fathering leaders, motivating mission,
12.30 uur Pauze met lunch
13.15 uur Korte presentaties uit het werkveld
13.30 uur David Devenish
- Practical insights apostolic leadership and churchplanting, culture en diversity
14.00 uur Verwerking, koffie en thee
14.30 uur Hans Maat
-
 De zoektocht naar leiderschap vandaag voor de kerk van morgen in Nederland
15.10 uur Bestuur en voorgangers uit protestantse en evangelische kring
15.40 uur Ministry en profetisch gebed voor deelnemers
16.00 uur Einde dag, hand geven van Hans Maat mogelijk

 Locatie: 

Gebouw van Evangelische gemeente De Ark (voorheen Goede herderkerk) Willem-Alexanderplein 14, 3862 CE Nijkerk

 Aanmelden: 

De kosten van deze dag bedragen 29,95 en is inclusief lunch en koffie/thee. 
Ik wil mezelf graag aanmelden
 Bestel alvast het boek van David: 

Handboek voor een kerk die groeit

Verlang je naar een gezonde, groeiende kerk? Een kerk die overstroomt van geloof en krachtige christenen voortbrengt? Een kerk die eropuit gaat om de Grote Opdracht te vervullen, net als in de tijd van het Nieuwe Testament? Als apostelen hierin een sleutelrol vervulden, kunnen wij dan dezelfde impact hebben?

David Devenish laat zien dat diezelfde dynamiek ontstaat als we apostolisch leiderschap opnieuw de ruimte geven. De kerk gaat eropuit is een goed onderbouwde gids voor iedereen die verlangt naar krachtige, groeiende gemeenten die zelf weer nieuwe gemeenten stichten. Het behandelt kernvragen als: Hoe leg je het juiste, Bijbelse fundament onder een nieuwe gemeente? Hoe ga je te werk in een heel andere cultuur? En hoe laat je nieuwe gemeenten zelfstandig verdergaan?

Een praktisch handboek voor iedereen met een hart voor kerkgroei.

Bestel het boek van David
Facebook
Youtube
Website evangelisch Werkverband
Instagram
Bestel ons nieuwste Gespreksgroep materiaal 
Wist je dat Jezus broers had? En dat zijn oudste broer Jakobus heet? En wist je dat deze Jakobus een brief heeft geschreven die in het Nieuwe Testament terechtgekomen is? De brief is niet zo bekend, maar wel erg inspirerend. En vooral praktisch. Je vindt daarin geen dogmatische verhandelingen, maar allerlei concrete adviezen hoe je Jezus kunt navolgen. De brief wordt wel .... Lees meer
Social Media Evangelisch Werkverband
Facebook
Link
Website
YouTube
Copyright © 2022 Evangelisch Werkverband, All rights reserved.


Wenst u aanpassingen te doen aan uw e-mail instellingen van deze nieuwsbrief?
U kunt voorkeuren wijzigen of uitschrijven voor deze lijst.