Copy
Open de Koepel voor University College Haarlem!
Bekijk dit bericht in je browser

Open de Koepel voor University College Haarlem!

Stichting Panopticon presenteert idee voor nieuw stuk binnenstad 
 

Beste <<First Name>>,

Stichting University College geeft Haarlem de kans om de geschiedenis in Haarlem te herschrijven. De binnenstad over het Spaarne naar het vrijkomende terrein van de Koepelgevangenis te trekken. Een gastvrij entree van de stad te maken. Op maandag 30 november organiseerde Stichting Panopticon – in het Teylers Museum –  een sneak preview van ‘Open de Koepel’. "Het is een soort Eureka!" en “Het cadeau is er al, nu moeten we bedenken hoe we het samen uit gaan pakken.” Zo klinken de reacties op de eerste publiekspresentatie van 'Open de Koepel' door Stichting Panopticon. De komende maanden worden de ideeën verder uitgewerkt en verrijkt met inzichten en wensen uit de stad.

      
Enkele reacties uitgelicht

Open de Koepel: een plek voor alle Haarlemmers

Rond de Koepel van Haarlem ontstaat een aantrekkelijk openbaar en autovrij gebied. Met nieuwe functies zoals University College Haarlem, een popcentrum, wonen en ontmoeten. Nieuwsgierig naar de ideeën voor 'Open de Koepel' en wat University College Haarlem inhoudt? Bekijk de animatie op www.opendekoepel.nl.

Brede steun

Van historische vereniging tot wijkraad, van muziekcentrum tot ondernemend Haarlem, er lijkt brede steun voor 'Open de Koepel'. In juni 2015 werd in de gemeenteraad van Haarlem een motie aangenomen om een University College naar de stad te halen. Dat moet Haarlem economisch en toeristisch versterken. De nabije toekomst zal uitwijzen in hoeverre de gemeente Haarlem serieus werk wil maken van dit raadsverzoek. De koepel is de geknipte plek voor dit College. 

Open de Koepel: een plek voor alle Haarlemmers

Het team van 'Open de Koepel' kan de opgave uitvoeren: een universiteit maken, een rijksmonument een prachtig nieuw gezicht geven, een nieuw stuk stad maken waar je graag komt. De bekende architecten Thijs Asselbergs en André van Stigt lieten tijdens de presentatie zien welke kwaliteit dit oplevert. De Koepel is één van de meest karakteristieke herkenningspunten in de skyline van Haarlem. Een waar icoon. “De stad heeft het recht en ook de plicht om de finale keuze te maken over de toekomst van dit gebied. Zodat het niet alleen gaat om geld, maar ook om het maatschappelijk, duurzame rendement voor Haarlem. Het kost Haarlem niets, maar het kan de stad iets groots en belangrijks opleveren. Ik zou bijna zeggen, voor de eeuwigheid”, aldus Jacqueline van de Sande, voorzitter van Stichting Panopticon. Het is nu aan de gemeente Haarlem om ervoor te zorgen dat het Rijk niet alleen voor de hoogste prijs gaat, bijvoorbeeld voor een commerciële functie.

      

Wist je dat?

Open de Koepel nu ook online te vinden is?
Kijk voor meer informatie over ‘Open de Koepel’, Stichting Panopticon en de mensen achter de plannen op www.opendekoepel.nl en volg het project via Facebook en Twitter.

Hartelijke groet,

Namens Stichting Panopticon
Jacqueline van de Sande
voorzitter
Open de Koepel We doen het gewoon.
Met de stad. De buurt. Het onderwijs. Cultureel Haarlem. Het kan.
Copyright © 2015, Stichting Panopticon, Alle rechten voorbehouden.

Stuur email aan: info@opendekoepel.nl

Deze berichten anders ontvangen?
Pas hier je instellingen aan of schrijf je uit.