Copy
Open de Koepel voor University College Haarlem!
Bekijk dit bericht in je browser
Beste Koepelvrienden,
In ons Koepelcafé gaven we een update. De plannen zijn stevig en groeien. Onze stichting zet zich in voor een bijzonder University College in Haarlem. Wij blijven in gesprek over de mix, de wokpan zoals bestuurslid Thijs Asselbergs het noemt. Met de kritische, maar leuke buren, de musea, het conservatorium, Haarlem Valley. We zijn klaar voor de start. Het is nu aan gemeente en Rijk om het mogelijk te maken.

Wat betekent dit allemaal?

Dick van den Bout van de provincie Zeeland vertelde over de start van University College Roosevelt in Middelburg. Wat het betekent voor de stad. Het culturele leven. Hoe de buren daar bezorgd waren, maar uiteindelijk vooral hardwerkende studenten treffen. Hij nodigde ter plekke de buren van de Koepel uit voor een bezoek. Die willen dat graag: „Maar wel als de studenten er zijn. Geen leeg gebouw!” Dat bezoek plannen we binnenkort.

Bijzonder academisch programma

Eén van onze partners bij de universiteit in Haarlem is De Bildung Academie. Hans Adriaansens, v/m dean van University College Utrecht en Roosevelt: “Het gedachtengoed sluit precies aan bij zo’n liberal arts and sciences college dat wij willen maken.” Ynte Bakhuizen hield een vlammend betoog over deze beweging ‘van onderop'. Lees meer >>

Start ups

Onze samenwerking met Haarlem Valley betekent een stevige basis voor de startups in en rond de koepel. Valérie Vallenduuk, oprichter van Haarlem Valley en Haarlemmer van het Jaar: "Ons langere termijn scenario is vestiging in de koepel, met ruimte voor de alumni van University College.” Lees meer over Haarlem Valley. 

Teylers en Frans Hals

Bij het accent van ons University College, kunst & cultuur, is samenwerking met de museale wereld een must. Teylers Museum en Frans Hans Museum zijn beide graag bereid om onderzoeksvragen op te pakken met studenten. De komende jaren werkt het Frans Halsmuseum | De Hallen Haarlem, met externe partners, aan de realisatie van een Frans Hals Kenniscentrum. Ann Demeester, directeur: „In het centrum bundelen wij bestaand en nieuw onderzoek naar het werk van Hals in zowel kunsthistorisch als natuurwetenschappelijk opzicht, gekoppeld aan restauratievraagstukken. Samenwerking in het curriculum van University College Haarlem ligt daarbij voor de hand.” Lees meer over het onderzoek naar zijn oeuvre.
New York, New York!
Colombia University in New York, aan Harlem Street, kent de reputatie van de Nederlandse University Colleges inmiddels. Afgelopen maand zijn de gesprekken gestart over een uitwisselingsprogramma met University College Haarlem voor studenten en docenten. We denken daarbij aan jaarlijks zo’n 20 tot 30 studenten. 
Blijf ons volgen
 
Op Facebook en Twitter (@Opendekoepel) houden wij u op de hoogte. Bekijk ook de site en laat u (nog eens) meenemen door de ideeën van Open de Koepel: www.opendekoepel.nl.

Namens Stichting Panopticon
Jacqueline van de Sande, voorzitter
Open de Koepel We doen het gewoon.
Met de stad. De buurt. Het onderwijs. Cultureel Haarlem. Het kan.
Copyright © 2016, Stichting Panopticon, Alle rechten voorbehouden. Illustratie: Arjan Karssen.

Stuur email aan: info@opendekoepel.nl

Deze berichten anders ontvangen?
Pas hier je instellingen aan of schrijf je uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Panopticon · Staten Bolwerk · Haarlem, NH 2011MK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp