Copy
Open de Koepel voor University College Haarlem!
Bekijk dit bericht in je browser
Koepelcafé én opening tentoonstelling

Zaterdag 19 november is de officiële opening van de tentoonstelling van Open de Koepel. Je bent van harte welkom!

Zaterdag 19 november 2016
Opening en Koepelcafé: 16.00 uur
ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

Graag nodigen we je uit voor de opening én het aansluitende Koepelcafé. Een mooie gelegenheid om te zien welke bewegingen in gang zijn gezet voor Haarlem-Oost. En weer even bij te praten over waar we staan met Open de Koepel. Natuurlijk met een glaasje erbij.
 
De tentoonstelling is onderdeel van Grote Kansen voor Oost, waarin twee belangrijke ontwikkelingen in Haarlem-Oost centraal staan: de vernieuwing van de Koepelgevangenis en de verbetering rond de gebieden langs het spoor. Een expositie over de initiatieven van Stichting Panopticon en Atelier Oostwaarts. De tentoonstelling is te zien vanaf 19 november 2016 tot en met 7 februari 2017 in ABC Architectuurcentrum.

Expositie: Grote kansen voor Haarlem-Oost

Beweging in gang gezet
Het oostelijke deel van Haarlem vormt een belangrijke schakel in de verbinding tussen het oude centrum en Metropoolregio Amsterdam. Nu toont het gebied zich nog als een gefragmenteerde openbare ruimte met een gebrek aan kwaliteit en identiteit. Talloze ambitieuze plannen zijn de afgelopen jaren ontwikkeld, maar tot op heden niet gerealiseerd. Stichting Panopticon en Atelier Oostwaarts willen daar verandering in brengen.
 
Panorama van Open de Koepel
In zaal 2 van ABC architectuurcentrum wordt het nieuwe panorama met de Koepel getoond. Ons voorstel voor een nieuw stuk stad dat inmiddels grote kans van slagen heeft. Studeren, muziek maken, ontspannen wonen, dwalen door de hoven, een drankje drinken in het magistrale decor van de Koepel. De muren gaan letterlijk open en verwelkomen studenten én Haarlemmers.
 
Het spel om Oost: de stent
Atelier Oostwaarts is een onafhankelijk collectief van professionele ontwerpers met verschillende achtergronden op het terrein van stadsontwikkeling, architectuur en ontwerp van de openbare ruimte. Het richt zich op de ruimtelijke en functionele verbetering van het oostelijk deel van Haarlem. Oostwaarts geeft via ontwerpvoorstellen inzage in de kansen voor het gebied. Op 11 september jl. werd deze serie in het Spel om Oost geïntroduceerd. De resultaten daarvan zijn te ervaren/bekijken in zaal 1 van ABC Architectuurcentrum.

Blijf ons volgen
Op Facebook en Twitter (@Opendekoepel) houden wij je op de hoogte. Bekijk ook de site en laat je (nog eens) meenemen door de ideeën van Open de Koepel.

Samenwerking met:
Hogeschool Inholland, HaarlemValley/Present Your Startup, De Bildung Academie, Teylers Museum, Frans Halsmuseum|De Hallen, Stichting Museum Enschedé, Conservatorium Haarlem, IndustrieKring Haarlem, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
 
Comité van Aanbeveling:
Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen: René van Rijckevorsel * Frans Hals Museum|De Hallen: Ann Demeester * IndustrieKring Haarlem: Eric Boonstra * Stedelijk Gymnasium Haarlem: Zoë Kwint * Haarlem Marketing: Esther Brasser
Open de Koepel. We doen het gewoon.
Met de stad. De buurt. Het onderwijs. Cultureel Haarlem. Het kan.
Copyright © 2016, Stichting Panopticon, Alle rechten voorbehouden. Illustratie: Arjan Karssen.

Stuur email aan: info@opendekoepel.nl

Deze berichten anders ontvangen?
Pas hier je instellingen aan of schrijf je uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Open de Koepel C.V. · Harmenjansweg 4 · info@opendekoepel.nl · Haarlem, Noord-Holland 2031WK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp