Copy
Bekijk dit bericht in je browser
Bach in de Bajes: wees er snel bij
Woensdag 19 april, om 20.15 uur, spelen Suzanne Groot en Maria Eldering het eerste Koepelconcert van Haarlem. Bach in de Bajes! Er zijn 500 kaartjes (€ 2,50 inclusief drankje) beschikbaar en bestellen kan hier. De violistes vullen de koepel met een prachtig geluid. Ze gebruiken de akoestiek om fantastische klanken te maken. Voor het eerst tijdens de sleuteloverdracht, nu voor een groter publiek.
Suzanne: “Ik aasde er al heel lang op om hier te spelen, en dat het nu kan is geweldig!” Waar de akoestiek heel lastig is voor bijna alle vormen van geluid, blijkt die fantastisch te werken voor hún muziek. 
Naar een open ontmoetingsplek
Op 10 april jl. vond de sleuteloverdracht van de koepel plaats aan stichting Panopticon. Een bijzonder moment, ingeluid door een mooie speech van wethouder Jeroen van Spijk. “Het is goed dat Haarlem academisch onderwijs krijgt. Haarlem is van oudsher een ambachtelijke industriestad, maar traditionele industrie verdwijnt. Kennis wordt steeds belangrijker; dit blijkt uit de enorme groei van universiteiten in bijvoorbeeld Amsterdam. Haarlem is ook een prachtige stad voor studenten om te verblijven. Daarnaast is het mooi dat het Rijksmonument een compleet andere bestemming krijgt: van gesloten gevangenis naar open ontmoetingsplek voor de stad.” We gaan met onze stichting ons uiterste best doen deze bijzondere plek een prachtig nieuw leven te geven. Vanaf begin mei is het projectbureau geopend.
Sterke partner
Stichting Panopticon heeft een sterke partner gevonden in Amvest, die ondersteunde bij de financiering van de aankoop van het koepelcomplex. Amvest zal uiteindelijk het deel buiten de koepel, waaronder de studentenkamers, als belegger verhuren voor een van haar fondsen. Dat zijn pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. De huidige plannen zijn uitgangspunt voor de uitwerking de komende tijd. Onze stichting blijft aanspreekpunt voor alle vragen. We zijn blij met de samenwerking!
Nieuwsgierig?
Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de achtergronden van onze plannen. Daarom hebben we een nieuwe pagina gemaakt op onze website met veelgestelde vragen.
Blijf ons volgen
Op Facebook en Twitter (@Opendekoepel) houden wij je op de hoogte. Bekijk ook de site en laat je (nog eens) meenemen door de ideeën van Open de Koepel.


Open de Koepel. We doen het gewoon.
Met de stad. De buurt. Het onderwijs. Cultureel Haarlem. Het kan.
Copyright © 2017, Stichting Panopticon, Alle rechten voorbehouden.

Stuur email aan: info@opendekoepel.nl

Deze berichten anders ontvangen?
Pas hier je instellingen aan of schrijf je uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Panopticon · Staten Bolwerk · Haarlem, Nh 2011MK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp