Copy
Open de Koepel voor University College Haarlem!
Bekijk dit bericht in je browser
De politiek
In de gemeenteraad van 26 januari stelden raadsleden procedurele en juridische vragen. Het College van B&W wil antwoorden geven op deze vragen en heeft het voorstel daarom teruggenomen. Op 16 februari komt het voorstel opnieuw in de gemeenteraad. Het Rijk wil uiterlijk na deze raadsvergadering weten of de gemeente Haarlem de monumentale koepelgevangenis wil bestemmen voor University College Haarlem en alle ondersteunende functies. Als dat niet gebeurt, volgt een openbare verkoopprocedure en telt uiteindelijk de hoogste prijs. Onze plannen maken in zo’n procedure geen kans; wij nemen daarom niet deel.
Academische partner
We hebben de afgelopen weken enorm veel steun ondervonden uit de stad, de buurt én de culturele sector. Dat is hartverwarmend. Ook hebben de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en prof.dr. Alexander Rinnooy Kan uitgesproken een actieve rol te willen vervullen bij de academische borging. De gesprekken met universiteiten verlopen dan ook positief, er is concreet zicht op afspraken. 
Volledig open
Onze plannen zijn grondig doorgerekend. Gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd om vertrouwelijk alle cijfers in te zien. Zo wordt duidelijk dat we een solide begroting hebben. Met een prachtige restauratie van de koepel. Met alle parkeerplaatsen onder de grond. Met budget voor zorgvuldige inrichting van het groen en de openbare ruimte. Zakelijk gezond, zonder winstoogmerk. Dat is ook de reden dat we veel meer meters maken met een maatschappelijke bestemming dan geëist wordt – met een lagere opbrengst. Het gaat ons erom iets bijzonders in Haarlem na te laten.
Blijf ons volgen
Op Facebook en Twitter (@Opendekoepel) houden wij je op de hoogte. Bekijk ook de site en laat je (nog eens) meenemen door de ideeën van Open de Koepel.


 
Samenwerking met:

Hogeschool Inholland, HaarlemValley/Present Your Startup, De Bildung Academie, Teylers Museum, Frans Halsmuseum|De Hallen, Stichting Museum Enschedé, Conservatorium Haarlem, IndustrieKring Haarlem, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

 
Comité van Aanbeveling:

Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen: René van Rijckevorsel * Frans Hals MuseumIDe Hallen: Ann Demeester * IndustrieKring Haarlem: Eric Boonstra * Stedelijk Gymnasium Haarlem: Zoë Kwint * Haarlem Marketing: Esther Brasser * Wittenborg University Amsterdam: Gert Meijer * Young MKB Haarlem: Martin Opdam * Stadsschouwburg & Philharmonie: Jaap Lampe
Open de Koepel. We doen het gewoon.
Met de stad. De buurt. Het onderwijs. Cultureel Haarlem. Het kan.
Copyright © 2017, Stichting Panopticon, Alle rechten voorbehouden.

Stuur email aan: info@opendekoepel.nl

Deze berichten anders ontvangen?
Pas hier je instellingen aan of schrijf je uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Open de Koepel C.V. · Harmenjansweg 4 · info@opendekoepel.nl · Haarlem, Noord-Holland 2031WK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp