Copy
Duurzaam Woerden en de gemeente Woerden hebben een prijsvraag uitgeschreven. Hier leest u meer over de inzendingen en de prijsuitreiking op 6 juni in het Kasteel.
 Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief Duurzaam Woerden

Beste Duurzame Woerdenaar, 

Na onze vliegende start in februari met de kick-off bijeenkomst van Duurzaam Woerden is er het nodige gebeurd: er zijn 5 gave projecten gestarten, we hebben 3 video-blogs gepubliceerd, radio-interviews opgenomen, samenwerkingen opgestart met andere regionale initiatieven en het allerbelangrijkst: ons team is stevig uitgebreid! 

We begonnen met 2 personen, en ondertussen werken we met een team van 8 betrokken Woerdenaren aan de verschillende projecten om van Woerden de groenste stad van het Groene Hart te maken. 

Onze volgende mijlpaal is de prijsuitreiking van de prijsvraag Woerden Vol Energie, op 6 juni 19.30 uur in het Kasteel . Hieronder lees je meer over de inzendingen, die wat ons betreft een mooie mix vormen van techniek en sociale impact. 

Wij willen je heel graag persoonlijk uitnodigen voor deze avond. Het programma kun je hieronder vinden. Het is weer een mooie mix van samen verkennen, inspiratie, positieve energie en samenwerken. Precies zoals we graag aan de slag willen!
Lex, Guus, Jelmer, Cindy, Anne, Onno, GeertJan, Jantine

Woerden is een prachtige gemeenschap, midden in het Groene Hart. Er gebeurt al heel veel op het gebied van duurzaamheid. Kijk maar eens naar de vele zonnepanelen die je tegenwoordig om je heen ziet.

Wij denken dat de tijd rijp is om nog meer mogelijk te maken.

Onze ambitie is om van Woerden de groenste gemeente van het Groene Hart te maken. Om zo op die manier de toekomst veilig te stellen en duurzame kansen in het hier en nu te creëren. Voor werk, voor mensen met energie en passie en voor volgende generaties.

MEEDOEN?

Je kunt ons helpen om Woerden duurzamer te maken. Op onze website houden we de voortgang van onze projecten bij.
GA NAAR DE WEBSITE

Volg ons op Social Media

F A C E B O O K
T W I T T E R
Prijsuitreiking Duurzaam Woerden
De gemeente Woerden heeft samen met het burgerinitiatief Duurzaam Woerden een prijsvraag georganiseerd voor en door bewoners: Woerden vol Energie! Doel is het reduceren van de CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan de ambitie van de gemeente om in 2030 klimaatneutraal te zijn.
 
Uitnodiging voor de Prijsuitreiking
Woerden vol Energie
Op 6 juni 2015, 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Kasteel Woerden, Rhenenzaal

Avondvoorzitter: Lex Albers (Duurzaam Woerden)
Programma
19:15   Inloop met koffie en thee

19:30   Welkom door Lex Albers (initiatiefnemer Duurzaam Woerden)
en Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid)

19:35   Woerden klimaatneutraal 2030
door Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid) + vragen

19:50   Update Duurzaam Woerden
door Guus van Bork (initiatiefnemer Duurzaam Woerden) + vragen

20.05   ‘Duurzaam Hoonhorst’ – over zelfredzaamheid, het creëren van een beweging, samenwerking met bedrijven en gemeente en natuurlijk over energie + discussie
door Timo Veen (inwoner en initiatiefnemer)

20.50   Prijsuitreiking door 5 juryleden: Guus van Bork (Duurzaam Woerden), Wijnand Jonkers (Natuur- en Milieufederatie Utrecht), Wieteke Breuren (Breuren en De Meiden van Breuren), Regina Ghogli (docent Minkema College en kunstenaar) en Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid)

21:15   Slotwoord door Tymon de Weger en Lex Albers

borrel tot 22.00 uur verbinden van initiatiefnemers en deelnemers, verzamelen van tips, goede ideeën en acties om Woerden sneller duurzamer te maken
 
Vijf plannen ontvangen voor ‘Woerden vol Energie’ – prijsuitreiking 6 juni 2016
Duurzaam Woerden en de gemeente Woerden organiseren samen de prijsvraag ‘Woerden vol Energie’. T/m 22 mei mochten inwoners plannen indienen voor een duurzame toekomst van Woerden. Er zijn maar liefst vijf planen ontvangen die de jury, bestaande uit bekende Woerdenaren en professionals op het gebied van duurzaamheid, deze week gaat bestuderen:
  • Warmtenet Woerden – een kleinschalig energiebuffersysteem voor wijken om energieneutraal te wonen en het net te ontlasten door Arjan Mateman
  • Energieneutraal Kuipersweg – drie bedrijfspanden en drie woningen helemaal Nul-op-de-Meter op locatie door Ton Kromwijk
  • Informatiepunt Duurzaamheid Bibliotheek – een marktplaats voor duurzame initiatieven in de bibliotheek door Jantine Jansen en Lex Albers
  • Duurzaam Dromen Durven Denken Doen – een beweging in Molenvliet creëren naar aanleiding van het onderzoek naar gas- en olieboringen door Leo Zonneveld
  • Een ongemakkelijke waarheid – een film over urgentie en duurzaamheid in Woerden door Onno Smits
In totaal is er €10.000 aan prijzengeld beschikbaar.

Alle beschikbare daken inzetten voor zonnepanelen blijkt een groot succes!
Op de kickoff-avond In februari 2016 was dit een van de vijf projecten waarmee we zijn gestart. Na wat voorbereidingen verscheen deze oproep op Facebook:
 

Als we alle beschikbare daken in zouden zetten voor zonnepanelen….

Mooie gedachte, alleen hoe krijg je het voor elkaar. Huurpanden, grootverbruikerstarief, wisselende subsidieomstandigheden, weinig eigen behoefte aan stroom bij een ondernemer. Er zijn tal van redenen waarom daken nog niet vol met zonnepanelen liggen. Of waarom er niet op een andere manier duurzame energie opgewekt wordt op de plekken waar het kan. 
www.Vandebron.nl laat zien dat er veel meer kan dan wij denken.

En nu is er ook nog op het Veenweide Innovatie Centrum in Woerden geproduceerde zonne-energie te koop. Via onderstaande link kan je je aanmelden.

https://vandebron.nl/generator-details/d22462ef-7b46-463e-b087-a5d9009c244e?houseTypeIdx=1&residentTypeIdx=2&meterTypeIdx=1&basicEstimate=2850&peakEstimate=1710&offPeakEstimate=1140&gasEstimate=1200&includeGas=1&region=1&propositionTypeIdx&compensationProject

En vrij kort daarna bleek dat de stroom van het Kennis Transfer Centrum (de voormalige proefboerderij) in Zegveld al binnen vier dagen was uitverkocht. Via www.vandebron.nl hebben 32 huishoudens Woerdense groene stroom van de zonnepanelen van deze boerderij ingekocht.

Komende woensdag staat in de Woerdense Courant een interview met het KTC en DuurzaamWoerden over deze succesvolle actie. Wij hopen van harte dat meer (agrarische) ondernemers gaan investeren. En stroom gaan verhandelen via Vandebron. En als die hulp nodig hebben bij het doorrekenen van de investering kunnen zij zich bij DuurzaamWoerden melden (ga daarvoor naar de website, klik op MEEDOEN en vul het contactformulier in).

Wilt u onze vlog-filmpjes nog eens terugzien?
Dit zijn de linkjes.

Vlog 1 over ons initiatief Duurzaam Woerden 
            https://www.youtube.com/watch?v=mFmmaHLwf5U

Vlog 2 over leven zonder afval
            https://www.youtube.com/watch?v=oQWv2dy-nLU

Vlog 3 over de prijsvraag
            https://www.youtube.com/watch?v=qCE4Mb4G4tc

Ons mailadres is: info@duurzaamwoerden.nl

Copyright © 2016 , All rights reserved.

Wil je de manier waarop je deze e-mails ontvangt, wijzigen?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp