Copy
Fietscongres Gent | Mobiel in Kopenhagen | Who'll stop the rain?
Bekijk deze mail in uw browser

Start 2 bakfiets, op het fietscongres!

De vijfde editie van het fietscongres legt zijn focus op veiligheid voor de fietser! De VSV deed eerder dit jaar een oproep naar interessante projecten die de fietsveiligheid verhogen. Samen met een 60-tal andere organisaties dienden wij Start to bakfiets in. Ons nieuwe initiatief waarmee we ouders willen stimuleren om meer te fietsen met hun kinderen. En met succes, want het project werd geselecteerd! Wie benieuwd is hoe we met Start to bakfiets bijdragen aan een verhoogde fietsveiligheid kan op 7 juni de themasessie fietsen van 8 - 88 jaar bijwonen.
Even tussen twee sessies niets te doen? Niet gevreesd, ook op de kennismarkt kan je bij ons terecht!
Lees meer

Mobiel in Kopenhagen

Vertegenwoordigers van sociale fietsondernemingen uit Vlaanderen en Brussel, die het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer promoten, begaven zich op 23 mei richting Kopenhagen, het schoolvoorbeeld van een fietsstad, om er zich gedurende 3 dagen te verdiepen in onderwerpen zoals fietsverhuur, fietsdelen en fietsparkeren. Ook Gunter De Baerdemaeker, directeur Mobiel, vervoegde het gezelschap en kon er gedachten uitwisselen met onder andere GoBike, Buddha Bikes en Cycling without Age.

Uit cijfers van de Wereldgezondheids-organisatie blijkt dat als alle Europese steden het fietsmodel van Kopenhagen zouden kopiëren, dat 76.600 jobs zou opleveren en elk jaar bijna 10.000 levens zou sparen.
Als dat geen goed vooruitzicht is!

Lees meer

Who'll stop the rain?

De wekker loopt af, je opent de gordijnen en ziet een waterval aan regendruppels naar beneden glijden. Niet het ideale scenario om als fietser aan je dag te beginnen. Wij hebben geen bovennatuurlijke krachten, dus kunnen, tot nu toe, de regen niet stoppen, maar daarom hoeft de regen ons nog niet te stoppen!

Met een AGU Grant regenponcho ben je alvast beter beschermd. Deze poncho's zijn gemaakt op maat van de fietser, want door de mouwhanden aan de binnenzijde kunnen de handen onder de poncho blijven tijdens het fietsen. Ook zijn ze voorzien van speciale banden die om je middel geknoopt kunnen worden om opwaaien tegen te gaan en is de capuchon op meerdere manieren te verstellen zodat deze perfect past en je veilig achterom kan kijken.

 
Lees meer
Copyright © 2016 Mobiel vzw, Alle rechten voorbehouden.