Copy

Beste <<Voornaam>>,

Toiletten gaan per 1 juli weer open
Echter voordat de toiletten weer opengaan, worden deze eerst grondig gereinigd door een schoonmaakbedrijf. Ook de komende periode worden de toiletten driemaal per week - op maandag, woensdag en vrijdag - door het schoonmaakbedrijf gereinigd. Het bestuur heeft daartoe besloten, omdat goed schoongemaakte toiletten noodzakelijk zijn om besmetting met het o.a. het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Naast het regelmatig schoonmaken worden de katoenen rolhanddoeken vervangen door papieren handdoeken. Ook is er een desinfecteringsfles in de hal geplaatst, zodat u uw handen kunt ontsmetten voor dat u naar het toilet gaat. En als u het ook, nadat u uw handen hebt gewassen, na een toiletbezoek uw handen nogmaals wilt ontsmetten, kan dat natuurlijk ook. 

Ook bij het toiletbezoek geldt, geef elkaar de ruimte. Houd minimaal 1,5 meter afstand en als het toilet bezet is, wacht dan even buiten of in de hal bij het mededelingenbord tot u erbij kunt.
Het schoonmaakbedrijf zal in ieder geval tot 1 oktober de toiletten driemaal per week blijven schoonmaken. Na 1 oktober worden de toiletten 1 maal per week schoon gemaakt.
Natuurlijk zijn aan het schoonmaken kosten verbonden. Deze kosten zullen binnen de begroting worden opgelost. In de eerstvolgende leden vergadering, leggen we aan de leden voor of we ook volgend jaar de toiletten willen laten schoonmaken of dat we het weer zelf gaan doen. 


Overnachten kan weer na 1 juli
Nu de toiletten weer opengaan kan er ook weer overnacht worden. Vraagt u wel een vergunning aan. De kosten hiervan bedragen € 10. U kunt de vergunning via het secretariaat aanvragen of via onze website downloaden - onderdeel Voor Tuinleden --> Formulieren.
U kunt in artikel 2 lid 19 van het bouwreglement lezen aan welke voorwaarden uw tuinhuis moet voldoen om er te kunnen slapen. De Bouwcommissie zal, voor dat een vergunning wordt afgegeven, controleren of uw tuinhuis aan de voorwaarden voldoet.


De hoofdpoort om 20.00 uur sluiten
Nu de maatregelen weer langzaamaan versoepelen en er weer meer mogelijk is, kan ook de hoofdpoort weer tot 20.00 uur openblijven. Aangezien iedere tuinder de zijpoorten met de sleutel kan openen, stelt het bestuur voor dat deze voorlopig afgesloten te houden. 

Algemeen werk start weer vanaf 4 juli
Vanaf zaterdag 4 juli starten we weer met het Algemeen werk. Degenen die, voor die dag zijn ingeroosterd, kunnen zich om 10 uur melden op de parkeerplaats bij de werkplaats. Uiteraard op gepaste afstand. Daar zullen de werkinstructies voor die ochtend gegeven worden.
 

Verspil geen water
Ons waterverbruik is enorm gestegen de afgelopen periode. De daarbij behorende kosten dus ook. Ga daarom verstandig om met het geven van water aan de planten. Geef als het kan water uit de sloot en als dat niet kan, geef niet onnodig lang je planten water. Vaak is dat helemaal niet nodig. Overigens staat in onze regelementen dat sproeien met een automaat/zwenksproeier vanaf de kraan niet mag. Planten mogen alleen met de hand water gegeven worden. En als je de tuin dan met de tuinslang water hebt gegeven, laat deze dan niet langs het pad liggen, maar ruim die op. Dit is één van de grootste legionella besmettingsbronnen. Het water in de tuinslang warmt op en de volgende keer dat de slang wordt gebruikt, kan legionella ontstaan.

Bestuur Tuinvereniging De Fenix

 
Kijk ook eens op onze Facebook pagina!
Tuinvereniging de Fenix
Copyright © 2020 Tuinvereniging de Fenix. Alle rechten voorbehouden.


Wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of afmelden van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp