Copy
GNW-wandelgroep

Gezond

Wandelen met Zorg en Zekerheid

Wekelijks wandelen met Gezond Natuur Wandelen kan dit jaar ook in Alphen aan den Rijn en Amstelveen. Dankzij steun van Stichting Zorg en Zekerheid. “Het mooie initiatief van Gezond Natuur Wandelen past uitstekend bij onze visie”, vertelt Ton van Houten, voorzitter van de raad van bestuur van Zorg en Zekerheid. “Wij zetten onder andere in op preventieve zorg en daar draagt dit sociale beweegprogramma aan bij.”
Lees meer
Wandelaars op brug

GNW-netwerk in Overijssel

Ook in Overijssel is dit jaar Gezond Natuur Wandelen van start gegaan. In samenwerking met IVN Overijssel en ondersteund door de provincie Overijssel gaan we in Deventer en Ommen een lokaal netwerk van zorgprofessionals en vrijwilligers opzetten. Doel is een stabiele groep wandelbegeleiders te vormen die op vrijwillige basis wekelijks wandelingen organiseren. Voor mensen die willen wandelen, al dan niet op verwijzing/advies van een zorgprofessional. Daarnaast onderzoeken we of GNW-netwerken in de gehele provincie opgezet kunnen worden.
In Deventer en Ommen zijn de eerste contacten gelegd voor een gemeentelijk netwerk en voor lokale groepen. Betrokken zijn gemeentelijk ambtenaren, zorgprofessionals zoals huisartsen en fysiotherapeuten, en vrijwilligers uit het IVN-netwerk. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Peter Mol via overijssel@ivn.nl.
Keine vos

Duurzaamheid

Natuur probeert klimaat bij te houden

Het klimaat verandert. We krijgen in Nederland waarschijnlijk nattere winters en drogere zomers, een stijgende zeespiegel en meer, langere en intensievere hittegolven. Het bekendste effect van de klimaatverandering is de stijging van de gemiddelde temperatuur. De gevolgen daarvan kan je al zien in de natuur: het moment verschuift waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur plaatsvinden.
Lees meer
Roodborst

Natuur

Zeven redenen waarom wij vogels nodig hebben

Vogels zijn meer dan fleurige, vrolijke zangers waar vogelaars en natuurliefhebbers blij van worden. Ze hebben kwaliteiten die essentieel zijn voor de overleving van ons, de mensen. Mede daarom moeten we vogels beschermen.
Lees meer
Beeldschermen demo Nature Today Go app

Nature Today ontwikkelt app

Nature Today gaat natuurinformatie toegankelijk maken via de app Nature Today Go. In de app kan je straks zien waar en wanneer je welke vogels, vlinders en zoogdieren tegen kunt komen, welke dieren en planten zijn waargenomen, welke bodem er onder je voeten ligt, wat het risico is op tekenbeten en nog veel meer.

In beweging

Nieuwe wandellocaties

Sinds afgelopen najaar is er weer een wandellocatie bij gekomen van Gezond Natuur Wandelen: Noorderpark Amsterdam, elke dinsdagochtend 10.30-11.30u, Buurtvereniging Het Bloemenkwartier, Wingerdweg 260B. Dit jaar komen er nog meer locaties bij, in vijf gemeenten in Zuid-Holland. Kijk voor alle locaties op de kaart of in de lijst.

Wandelen op blote voeten

Wandelen op blote voeten is goed voor lijf en geest volgens Daphne van Damme, eigenaresse van het blotevoetenplatform: “Lopen zonder schoenen en sokken maakt je voeten sterker en zorgt voor minder blessures. Ook neemt je concentratie toe en wordt het denken rustiger. Een vorm van mindfulness.”
Wil je ervaren hoe wandelen op blote voeten voelt en wat het met je doet? Doe dan mee aan een gratis introductiewandeling van Blotevoetenwandelingen.nl. De wandelingen in Nederland en België zijn kort (5 km) en het tempo is rustig.
Vind hier alle wandellocaties

Gezond Natuur Wandelen is mogelijk gemaakt door:

Facebook
Twitter
Link
Website
© 2019, Stichting Gezond Natuur Wandelen
Alle rechten voorbehouden.Wil je je voorkeuren wijzigen of geen e-mails meer van ons ontvangen?
Je kunt update your preferences of unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp