Copy
De e-brief van de Minaraad informeert u regelmatig over de werking.
View this email in your browser


Nieuwsbrief 2021 | 014 januari 2021

WEBINAR | EU-actieplan circulaire economie | 21.01.2021

Op donderdag 21 januari 2021 nodigen de Minaraad en VLEVA u graag uit voor een webinar over het Europees Actieplan Circulaire Economie, als belangrijke bouwsteen van de Europese Green Deal.
 
Opschaling van de circulaire economie is nodig om tegen 2050 klimaatneutraliteit te kunnen bereiken. Het actieplan bevat dan ook een agenda van 35 wetgevende en niet-wetgevende maatregelen om te komen tot een “klimaatneutrale, hulpbronnenefficiënte en concurrerende economie”.
 
Het actieplan werd op 11 maart 2020 door de Commissie uitgebracht, aan de vooravond van de algemene lockdown. Nu de Europese Raad, op 17 december 2020, over dit plan conclusies heeft aangenomen met als titel "Making the Recovery Circular and Green", is het een uitgelezen tijdstip om stil te staan bij de vraag waar Vlaanderen in dit verband moet op inzetten.
 
De heer Werner Bosmans van de Europese Commissie verzorgt de keynote over het nieuwe EU-actieplan circulaire economie. Hij is policyofficer duurzame productie, producten en consumptie.  Een echte expert ter zake, want ook bij het vorige EU-actieplan circulaire economie was hij nauw betrokken.
 
Aansluitend krijgt u een toelichting van mevrouw Lieze Cloots (hoofd Internationaal Beleid OVAM) bij de opportuniteiten en uitdagingen voor het Vlaamse niveau. Zij is Belgisch piloot voor het EU actieplan circulaire economie (CE) en lid van de coördinatiegroep van het EU CE Stakeholderplatform (ECESP). 
 
Voordien is er een korte sessie waarin u een volledige update krijgt over de Europese klimaat-, energie- en milieudossiers door mevrouw Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving / VV EU).
 
Zorg ervoor dat ook u helemaal mee bent met het EU-actieplan circulaire economie en de uitrol in Vlaanderen!  Schrijf u dus snel in voor deze gratis webinar. De deadline voor inschrijving is 18 januari 2021!

Klik hier voor het programma en inschrijving
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Update uw gegevens of schrijf u uit | Privacyverklaring

Herman Teirlinckgebouw – Havenlaan 88 – Bus 15 – 1000 Brussel.
Volg ons via          www.minaraad.be 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Minaraad · Havenlaan 88 - bus 15 · Brussel 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp