Copy
Nikola nije Tesla, ali ima patent u Americi; Švarcenegerova najbolja uloga i Beograđanin koji predvodi fudbalsku revoluciju
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!


Priznaću vam nešto: intenzivno sam razmišljala proteklih dana da li da pošaljem ovaj mejl baš u nedelju, jer hm... znate već šta je glavna tema. Međutim, onda pomislih: poželeće ljudi malo i da sklone misli od politike.
U narednim redovima naćićete nekoliko stvarno inspirativnih i osvežavajućih priča. Neka vas one pokrenu.
Želim vam lep dan!
Vaša alex5rovski
🎶 Da li pratite Tri boje zvuka? 🎶
3 saveta 19-godišnjoj sebi | Izazovi radost s2 e12
VIDEO NEDELJE: Da li ste se ikada osvrnuli i zapitali šta biste danas uradili bolje da sada imate 18 ili 19 godina i šta iz vašeg iskustva drugi mogu da nauče? Upravo to je tema novog Izazovi radost videa. Uživala sam dok sam snimala ovaj video, te se nadam da će se i vama dopasti, odnosno da će vas inspirisati da sebi postavite isto pitanje (ako do sada već niste). 

5 zanimljivih priča sa neta (i iz stvarnog života) 


Moj poznanik Boris radi fenomenalne stvari iz kojih možete mnogo da naučite, čak i da nemate nikakve veze s fudbalom. Bilo bi mi drago da pročitate ovaj intervju koji sam radila. Prošao je sve mlađe kategorije OFK Beograda, a potom žarko želeći da se uporedo profesionalno bavi sportom i završi fakultet izborio se za stipendiju u Americi. Zbog problema s povredama morao je da prekine da igra fudbal, ali je novu ljubav našao u treniranju dece. Iako je bio deo dobrih klubova i akademija u Njujorku, nešto mu je nedostajalo da zaokruži svoju veliku strast... To što mu je falilo, sam je kreirao. Danas, na pragu svoje 32. godine je osnivač i direktor fudbalske sekcije koju besplatno i s velikim entuzijazmom pohađa 5.000 klinaca sa margine društva.

Još jedan moj tekst iz edicije Poznajem genijalne ljude. Grafički dizajner iz Beograda Nikola Vučićević, koji poslednje tri godine živi i radi u Čikagu, nedavno je zaštitio svoj patent koji bi mogao da pomogne ljudima da regulišu ishranu. Nikola nije Tesla, ali ima patent u Americi.
 
Kada sam pre nekoliko godina saznala za Stelija Eftija (preduzetnik i savetnik startapa) i pregledala više njegovih govora na YouTube bio mi je otkrovenje i energetska bomba. Konačno, Steli je minulih dana boravio u Srbiji i govorio na Webiz konferenciji, gde sam imala čast ne samo da ga slušam uživo već i da ga upoznam. Pogledajte taj govor ovde. I da… dobro vidite – ova što ga najavljuje sam ja. :)
Ukratko: grčkog porekla je, rodio se i odrastao je u Nemačkoj, a danas živi u Silicijumskoj dolini. Niko u njegovoj porodici nije imao visoko obrazovanje, a Steli sam priznaje da je prvu knjigu pročitao u 16. godini. Tokom rasprave sa bratom koji mu je rekao da uspešan, bogat i srećan možeš da budeš samo ako si akademski obrazovan ili kriminalac, Steli je počeo da razmišlja o trećem načinu za uspešan život - preduzetništvu. Sa 17 godina napustio je školu i započeo prvi biznis. Nakon početničke sreće u biznisu u Evropi i vođen idejom u koju je verovao (a koja je kasnije propala), rasprodao je sve što ima i kupio je kartu u jednom smeru za San Francisko. Efti je danas jedan od najinspirativnijih govornika u svetu, a pre toga on je suosnivač i izvršni direktor Close.io, kompanije koja nudi platformu za mala i srednja preduzeća za upravljanje odnosima sa klijentima u oblasti prodaje.
 
Naslov teksta koji vam preporučujem u originalu glasi The Disease of Being Busy i pokušala sam da pronađem adekvatan prevod, a da ne zvuči pregrubo. Poenta je... Uprkos tome što su u poslednjih 50-60 godina tehnološke inovacije uticale na to da naši životu budu lakši, brži i jednostavniji - mi imamo sve manje slobodnog vremena.

Dobro mi je poznato koliko pojedini komentari na društvenim mrežama (a i šire) mogu da budu besmisleni. I više od toga. Isto tako mi je dobro poznato kako u većini slučajeva nije lako suzdržati se i na trolovanje odgovoriti dostojanstveno. Zato mislim da je ovo najbolja “uloga” koju je Arnold Švarceneger ikada odigrao. Jedan momak pokušao je da ismeje Specijalnu olimpijadu, a Arni mu je tako zapušio usta tako da je njegov odgovor postao hit na netu.

Kutak na netu


Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim autorima na Instagramu, preporučujem da obratite pažnju na VSCO.Balkan, koji je agregator vrlo interesantnih fotografija. Može da vam otkrije neke nove talente iz raznih oblasti.
FOTO NEDELJE: Glavna tema na Facebooku prošle nedelje bila je da je i ta društvena mreža dobila svoj stories ili kako god da nazovemo sadržaje koji nestaju nakon 24 sata. Odmah su krenule brojne šale, među kojima i...
Copyright © 2017 alex5rovski, All rights reserved.