Copy
Juče sam je celog dana tražio i nigde nisam mogao da je nađem - napisao je svojevremeno David Albahari.
Newsletter archive
View this email in your browser
Zdravo!

Moj omiljeni napitak ove jeseni je ničim izazvan čaj od jasmina. Znam da ovakvu vrstu preporuke niste očekivali, ali... Eto. Probajte, ako niste, pa mi javite svoje utiske ili napišite šta vama trenutno prija da pijete. :)

Dok vi pristavljate omiljeni napitak citiraću i Davida Albaharija čiji tekst vas čeka u nastavku: šest dana radi, a sedmog se odmaraj, čitaj knjige, piši pesme, otiđi u prirodu, budi nešto drugo, nešto različito od onoga što si ostalih šest dana. Budi drugačiji tog dana da bi ostalih dana bio uvek isti.

Dakle, i ove nedelje sam se potrudila da izaberem zanimljiv sadržaj za čitanje, gledanje i slušanje, te se nadam da će vam prijati dok pomalo lenčarite.
  Uživajte u ovom danu!
@alex5rovski
🎶 Lagana muzička podloga za čitanje 🎶
Govorili su mu da ne gubi vreme i da decu to ne zanima. Dokazao im je da greše | Fusnota #2
VIDEO NEDELJE: Govorili su mu da ne gubi energiju i da đake to ne zanima. Dokazao im je da greše. Nakon što sam upoznala Sašu već posle nekoliko minuta razgovora bilo mi je jasno zašto. Nisam ga slučajno izabrala za novog sagovornika u serijalu Fusnota i verujem da ćete uživati u ovoj priči.

Moj novi projekat

S ponosom delim sa vama nešto na čemu radim nedeljama -  Trening centar za kreatore web sadržaja.
Mislimo na one koji su početnici u pisanju za web, ali i one kojima je potreban samo fini glanc poslovnog bloga. I neće tu biti samo blog i neće biti samo događaji u Beogradu. ;) Javite mi se ako ste zainteresovani ili
prosledite nekome kome bi značilo.

Kad progovore Ćopić, Andrić, Crnjanski...

"Kad su naše jedinice i Crvena armija već približili se Beogradu, meni je javljeno: spremaj se, ideš za Beograd i kad grad bude oslobođen ima da uređuješ prvi jugoslovenski pionirski list" - svedočio je 1974. Branko Ćopić o 20. oktobru i oslobođenju prestonice. 
Ćopić je samo jedan od junaka Radiovizije. (
moj intervju s autorom)
Originalni i veoma vredni tonski zapisi obučeni u savremeno i prijemčivo ruho "spakovani" su u kratku crtano-animiranu seriju, koja je vredna gledanja i slušanja.
Ako do sada niste gledali Radioviziju, nekoliko epizoda je
postavljeno na YouTube pa možete da nadoknadite.

 

I milijarderi jedu čizburger

Londonska novinarka provela je tri meseca u potrazi za odgovorima ko je zapravo Bil Gejts i kako čovek koji ima 80 milijardi dolara provodi dane, šta ga nervira kod sopstvene supruge i čime ćete biti posluženi ako se za vreme ručka zadesite u njegovoj kancelariji.
"Svaki njegov trenutak i svako rukovanje isplanirani su do detalja", konstatovala je novinarka.
Ceo tekst.

 

Šta se desilo s nedeljom?

"Budi drugačiji tog dana da bi ostalih dana bio uvek isti. Uspori ritam. Nađi neku sporu pesmu i slušaj je celog dana. Uživaj u sporosti. Kaži: Spor sam, priznajem, ali kada bih bio brži, ne bih znao da postojim." - napisao je jednom o nedelji David Albahari. 
Ako imate vremena da pročitate samo jedan tekst iz ovog newslettera, neka to danas bude
baš ovaj.

 

Najmračniji crtać ikada

Pixar svojim animiranim filmovima ume da nas dirne u tananu žicu, međutim ovaj kratak filmić je najmračniji iz njihove kolekcije. Kako je uopšte nastao Borrowed Time.
 

 Ponovo voze papirne devojke

Mnogi ljudi, zbog nedostatka vremena ili novca, nisu u mogućnosti da posećuju galerije i muzeje, ali zato su ove super devojke rešile da umetnost uruče pravo u ruke. Obradovala me je vest da Papergirl Beograd ponovo šire radost i evo kako i vi možete da im se pridružite. Neka vam ovo bude motivacija da i svoje mesto oplemenite makar jednom ovakvom akcijom.
Ko su zapravo Papergirl i šta su do sada radile
saznajte u mom postu.

Događaji koje ne treba da propustite 

 
Pružiti pomoć drugima je ljudski. Pružati pomoć iznova nekome ko to sam može da uradi je pogubno, jer ne samo da štetimo sebi i osećamo se nezadovoljno, već oduzimamo drugome sposobnost da se pobrine za sebe. 
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.