Copy
O vašaru na Tašmajdanu, avio letovima, kontejnerima za reciklažu, surovim idealima i sređivanju starog zamka.
Newsletter archive
View this email in your browser
Zdravo!

Nadam se da vas zatičem u dobrom raspoloženju. Da li vas je već uhvatila praznična groznica ili nemate vremena ni za to? :)
Upravo sam na blogu pisala
o predlozima za novogodišnje poklone za one koji mnogo rade. Nadam se da će vam biti od koristi kao inspiracija, a volela bih da mi i vi dojavite kakav to kreativni znak pažnje pripremate za sebi drage osobe.
Ako je lista predloga za čitanje i slušanje ove sedmice nešto kraća nego inače, ne zamerite jer sam na dalekom putu.
Želim vam fantastičnu nedelju!
@alex5rovski
🎶 potpuno neočekivan muzički izbor 🎶
FOTO NEDELJE: I pored najrazličitijih ludorija koje vidite u ovom newsletteru, verovatno niste očekivali da još vidite i kontejner. Međutim, od pre nekoliko meseci na više lokacija u Beogradu (nadam se da ih ima i u drugim mestima) postavljeni su ovi kontejneri za tekstil, odeću i obuću. Ukoliko kada budete sređivali ormar shvatite da nešto već dugo ne nosite, a nije u stanju takvom da možete da odnesete u Crveni krst ili poklonite nekome kome bi značilo, onda bi bilo lepo da ubacite u jedan ovakav kontejner za reciklažu.

5 zanimljivih priča koje sam ove nedelje našla na netu


Par iz Australije je kupio zamak iz 18. veka u francuskom gradiću i godinama ga restauriraju. O tome čak vode zanimljiv i ozbiljan blog.

Priča o surovim idealima, odnosno kako je podvezivanje stopala u Kini preživelo više od hiljadu godina.
Detaljnije.

Koje je "najbezbednije" mesto u avionu, zašto u toaletu postoji pepeljara kad je pušenje ionako zabranjeno, zašto avioni ostavljaju tragove na nebu...
Ovaj članak pročitah veče pre nego što ću poći za Indoneziju, međutim verujte mi na reč da ima zanimljivih informacija o aviosaobraćaju, posebno jer mnogi prave famu od letenja.

Zašto su inteligentni ljudi srećniji kada su sami i kako se osećamo kada smo u velikoj grupi.
Šta je to Savana teorija sreće.

Nama danas to izgleda potpuno nepojmljivo, ali pre nešto više od 150 godina današnji Tašmajdan bio je periferija i na njemu groblje. Jedan poljski pisac zabeležio je na tom mestu neobičan prizor - vašar.  

Kutak na netu

Da li blog može da bude i radio stanica? U slučaju Prešlicavanja, čiji je autor jedan od najboljih domaćih kopirajtera Nebojše Krivokuće - može. Ako stalno cunjate internetom u potrazi za zanimljivom muzikom, onda sam sigurna da ćete se na ovoj adresi dugo skrasiti. A tu su i životne priče / životne lekcije koje muziku prate.

Događaji koje ne treba da propustite 

  • Hedonopolis - Festival za autentične Hedoniste, ljubitelje putovanja, čokolade, vina, masaža...
  • Artisove čarolije -  kombinaciju izložbe Božićnih kolača, i mini sajma sa prodajom nakita, tekstila, keramike, slika, suvenira, vina, kolača, slatka, ulja i aroma...
  • Koncertna tura Pepeljuga mjuzikl u potpuno neočekivanoj podeli uloga, a većina aktera i nisu glumci
  • Koncert Ramba Amadeusa - O' Ruk u Dom Sindikata
  • Novogodišnji koncert vojvođanskog virtuoza Lajkó Félix & Operentzia u Mikser Houseu
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.