Copy
Kvazi naučne pojave, misterije o hrani, finansijski saveti, open space, Inbox 0, Dositej Obradović...
Newsletter archive
View this email in your browser
Zdravo!

Ovo je definitivno gif koji u najkraćem opisuje događanja prošle sedmice.
 


I oni koji su bili negde na planini sigurno su se super proveli, no za nas koji nismo iz grada mrdali nije baš prijatno podsećanje na vejavicu, otežan saobraćaj, nestanak grejanja, vode, struje...
Uz nadu da je najgori deo zime iza nas, pripremite svoje omiljeno piće, ušuškajte se i uživajte u sadržajima koje vam ove sedmice preporučujem za čitanje i gledanje.
Do naredne nedelje,
vaša alex5rovski
 
🎶 Sa novog albuma 🎶
FOTO NEDELJE: Ne može napolju da bude toliko hladno koliko ove fotografije mogu da vam otope srce. Pogledajte ostale predivne fotke mališana i njihovih velikih pasa.
Svi koji su me pitali šta je ostavilo najjači utisak na mene tokom proputovanja ostrvom Sulavesi, rekla sam - ljudi. Zato sam njima posvetila nastavak putopisa iz Indonezije.
Muka sa fakultetom je što vrlo često ne znaš zašto učiš određene stvari. Izdvojila sam 3 knjige iz kojih sam više naučila nego za 4 godine fakulteta.

7 zanimljivih stvari koje sam našla na netu 


Kako biste reagovali kada bi vam rekli da naučnici mogu da resetuju časovnik života?

Moji dragi Ciklotronci objavili su pilot epizodu Totalno pomračenje. Delim je sa vama, ne zato što su mi drugari, već jer bi bilo odlično da njihov serijal zaživi i da što više ljudi se zainteresuje za raskrinkavanje kvazi naučnih pojava.

Postavljate fotografije svoje dece na Facebook? Razmislite još jednom. Web pamti zauvek.

Mnogim zaposlenima je bilo neobično da se naviknu na takozvani open space, umesto kancelarije i argument za takvu vrstu radnog prostora je da podstiče međusobnu saradnju. Međutim... brojke kažu da to ima i više svojih loših strana.

Da ne ponavljam statistiku koliko mejlova dnevno dobijemo, koliko ih (ne)pročitamo i koliko na to potrošimo vremena. Verovatno ste i vi kao i ja probali različite "trikove" stremeći da imate Inbox 0, ali avaj... Možda da prestanete da organizujete mejlove po temi i počnete da razmišljate o njima iz ugla rokova? Jedinih 5 mejl foldera koji će vam ikada biti potrebni.

Programer koji se penzionisao u 34. godini na svom blogu o ličnim finansijama predlaže da bacite TV kroz prozor. Ovo su njegovih 7 najboljih saveta u vezi sa novcem.

Dositej Obradović je još jedna žrtva školskih programa i nedarovitih profesora srpskog zbog toga đacima nije mnogo zabavan, a ovako izgleda kada satiričari tumače njegova naravoučenija

BONUS: Potreba je majka inventivnosti, zar ne? Ne baš uvek. Međutim, ako pogledamo istoriju pronalazaka uvidećemo da su neka od najvećih otkrića zapravo plod igre i zabave.

 

Kutak na netu


Većini je verovatno muka od količine hrane pojedene tokom minulih praznika, ali uprkos tome predlažem vam simpatičnu domaću emisiju Jestiva istorija (živeo Youtube!), koja ruši tabue i otkriva misterije o hrani.

Događaji koje ne treba da propustite

 
Copyright © 2017 alex5rovski, All rights reserved.