Copy
Da li smo obrnuli igricu, šta se uči na kursu za Deda Mraza, kako se promoviše svemirski turizam...
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!


Prošlo je okruglo godinu dana od kada poslah prvi Ne propusti... newsletter. Hvala svima koji su imali poverenja u mene i prijavili se još za to nulto izdanje. Za one koji su se kasnije priklučili - evo kako je on izgledao.

Ovde bi sada trebalo da održim neku virtuelnu zdravicu, ali verovatno vam je sličnih u ove dane slavlja preko glave. Umesto toga rećiću samo: ovako se ja osećam i danas kada kreiram newsletter i nadam se da makar trunku te energije uspem da prenesem na vas kada ga vidite u svom Inboxu. Volela bih da čujem ako je tako (a i ukoliko imate neku zamerku na newsletter).Takoreći rođendansko izdanje neće biti mnogo različito u odnosu na prethodna (što ne znači da bez posebnog povoda u narednom periodu neću unositi neke novine) i za sve one koji nisu pratili moje indonežansko putešestvije, evo konačno na blogu prvog teksta o tome: Šta sam naučila (o sebi) na proputovanju ostrvom Sulavesi. Biće ih još u narednom periodu i nemojte me zbog toga osuđivati. :)
 
Srećan Božić svima koji danas praznuju i VELIKO HVALA na izdvojenom vremenu!
@alex5rovski
🎶 Praznična muzika 🎶
FOTO NEDELJE: Naleteh na ovu fotografiju na Facebooku. Primetićete sličnost iako je milenijumska razlika u nastanku ovih dela: piktogram koji simbolizuje više stvari jednim znakom, a sklapa semantičke jedinice kombinacijom sa drugima.

5 zanimljivih priča koje sam ove nedelje našla na netu


Svakog minuta se na YouTube uploaduje 400 sati videa najrazličitijih formata. Oni su vidljivi na svim uređajima, svim osobama na planeti (osim u onim zemljama gde je zabranjen). Kako? Dve devojke koje se bave demistifikovanjem Google tehnologije u našem svakodnevnom životu  snimile su video o tome kako zapravo funkcioniše YouTube.

Leonardo da Vinči je definitivno bio sasvim poseban čovek, daleko ispred svog vremena. Takva mu je bila i to-do lista. Da, pisao ju je pre 500 godina. I interesantnija je nego 99% današnjih.
Pogledajte.

Znate li da je prva škola za Deda Mraza nastala pre 80 godina (i postoji i danas u Mičigenu)?
Ovo su fotografije iz 1961. na kojima se vidi kako momke uče da se kostimiraju u Deda Mraza, ali i kako da se veselo smeju iz stomaka, kako da predaju deci poklone i kako da igraju. Kurs je koštao 75 dolara i sa sertifikatom su mogli da se nadaju angažmanu u lokalnim prodavnicama.

Čuli ste sigurno mnoge priče o milenijalcima, to je generacija koja je sada u fokusu. Međutim, ovakvu sigurno do sada niste. Simon Sinek, jedan od mojih omiljenih mislilaca današnjice, je na vrlo jednostavan i duhovit način objasnio zašto (generalno) nisu posebni, a nisu ni srećni. Ako imate samo 15 minuta da pogledate nešto iz ovog mejla, onda neka to bude
ovaj video.

Pažnja! Zabavan video. Čovek koji je doveo frizeraj na nivo umetnosti. Bukvalno. Pa
pogledajte kako radi Tajnu večeru na glavi.

[BONUS] NASA je svoje postere Svemirski turizam objavila u visokoj rezoluciji, tako da svi koji želi mogu da ih štampaju. Odlično izgledaju i različitih su stilova, što znači da svako može da pronađe nešto po svom ukusu. A i interesantni su kao novogodišnji poklon, gotovo unikatan.
Preuzmite postere.

Kutak na netu

Svi znate koliki sam pozorištoholik. Zato sam bila oduševljena kada sam pre nekoliko dana otkrila YouTube kanal Online pozorište. Naravno da je gledanje predstave uživo nezamenljiv doživljaj, međutim ovde su dokumentovane i predstave iz sedamdesetih godina i sa glumcima koji više nisu živi. Dostupne su svima i u svako vreme. Umesto filmova, za praznike možete da pogledate neku od ovih predstava. Javite mi utiske. ;)

Događaji koje ne treba da propustite 

 
  • "Budućnost veruje u nas" izložba skulptura od starih kućnih aparata i recikližanog materijala kreiranih od strane dece bez roditeljskog staranja
  • "Urban Christmas (M)Art" - prvi novogodišnji market ulične umetnosti
  • Prvi Praznični Superste bazar! gde će svoje rukotvorine i ručno pravljene stvari izložiti mali prodavci
  • Čuvena Čumić tombola - đuskava muzika, šljokce, klopa, pokloni, shopping, iznenađenja... i tombola
  • Politički triler "Gospođica Sloun", dramatična priča o ženi koja se bori za uvođenje mera za kontrolu upotrebe oružja u Americi, u domaćim bioskopima
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.