Copy
Za sve radoznale, zaboravne i kreativne... 
Newsletter arhiva
Pogledaj mejl u browseru
Zdravo!

Bez ikakvog posebnog povoda odlučila sam da nekome ulepšam dan. Zato sam pripremila 2 paketića iznenađenja, u kojima je između ostalog TU magazin. Ukoliko želite da vam pošaljem poklon - prosledite ovaj mejl svom prijatelju s preporukom da se prijavi na Ne propusti... newsletter. Takođe, meni odgovorite na mejl, da bih znala da želite da učestvujete.
I specijalna najava samo za vas koji pratite moj newsletter:
obratite pažnju moj YouTube kanal, jer vas i tamo vrlo uskoro očekuje nešto interesantno i ukusno ;)
Do tada... uživajte u sadržaju koji sam izdvojila za vas ove nedelje.
Tijana je pripremila priču o čitanju misli i ona vas standardno čeka na kraju mejla.
Ono što je drugačije u odnosu na prethodne je što je u okviru rubrike TOP 3 Maja Petrović, blogerka i autorka
knjige Gurmanske vezedala preporuku za čitav ručak. Ali, probajte makar jedan specijalitet od onih iz njene knjige.

 
Uživaje u odabranom sadržaju, ovom danu i budite dobro. 
Aleksandra
FOTO NEDELJE: Guggenheim Museum je najfotografisanija turistička atrakcija, sudeći prema geotagovanju. Pogledajte ostalih 19
Svima nam se dogodilo da se setimo nekog filma koji smo gledali, ali nemamo pojma kako se zove, a nismo baš sigurni ni ko tačno igra u njemu. Taj problem trebalo bi da reši sajt Whatismymovie? Probajte.
_________________________________________
Voće i povrće koje volimo nije uvek izgledalo ovako kako ga mi znamo. Vrlo je interesantan video koji prikazuje evoluciju šargarepe, kukuruza, patlidžana, lubenice i banane. 
_________________________________________
TOP 3. Lagana hrana, inovativni ukusi i obrok sa malo ugljenih hidrata su imperativ za romantične večere u dvoje, jer se nakon takvog obroka nećete uspavati ili osećati tromo. Predložena jela su usklađena i čine zanimljivu celinu kada se serviraju jedno za drugim - kaže Maja Petrović.

1. PREDJELO -
Thai supa
Možda je Tajland daleko, ali da sebe i nekoga vama važnog obradujete ukusima Tajlanda - treba samo da prošetate do bolje opremljenog domaćeg marketa.

2. GLAVNO JELO -
Riba u kori od aromatizovane soli
Riba je dobra samo ako se ne prepeče, a kora od soli će omogućiti i najneiskusnijim domaćicama koje ne umeju da začine jelo i procene vreme kuvanja, da naprave spektakl u kuhinji. 

3. DESERT -  
Voće s viskijem
Kruške kuvane u mleku i crnom čaju imaju sjajan ukus - toliko da u desert ne morate da dodate ni mrvicu šećera ili zaslađivača. I mogu da se speme i dan ranije. 

___________________________________________________________________________________
Preporuka: pozorišna predstava, razonoda i sajt | IZAZOVI RADOST 18
VIDEO NEDELJE: Moja druga preporuka u novom Izazovi radost videu je razonoda, relaksacija ili rekreacija.  Obavezno se oprobajte, ako još niste!
Koliko zapravo koristite ćirilicu na internetu? Pitala sam to ljude koji posluju na netu, a pitam i vas.
_________________________________________
Najveći broj kreativnih ljudi konstantno govori "NE". Kažu da to ima veću kreativnu moć od ideja. Time se bavio i psiholog.
_________________________________________
Verujem da ćete se složiti da bi svet bio mnogo  lepše mesto za život, kada ne bi bilo "čitanja tuđih misli". Ne samo da bi bio lepše mesto za život, nego verovatno bi u istom bilo manje konflikta, manje ogovaranja, manje spletkarenja, manje neprospavanih noći kada bismo razgovarali jasno o onome o čemu mislimo, o onome šta želimo.
Čitanje misli se povezuje sa intuicijom, odnosno nesvesnom obradom određenih podataka. 
Da intuicija može biti tačna, da intuiciju možemo razvijati, ali ona nužno ne mora da predkazuje istinu, ono što druga strana misli, oseća. Zato je važno da one zaključke do kojih smo došli intuitivno, proverimo u stvarnosti. 
Jedine misli koje mi zasigurno možemo pročitati su naše misli.
Zato je vaš ovonedeljni zadatak da umesto da već znate šta je neko želeo, šta je neko mislio,  uputite pitanje na pravu adresu i sačekate odgovor.

Ukoliko ste vi do sada uspešno predviđali, budite slobodni da tako i nastavite, s tim da imajte na umu da je komunikacija dvosmeran proces. Svaki odnos je dvosmeran i  kao takav zaslužuje da obe strane podjednako učestvuju u istom. Što je bolja komunikacija u jednom odnosu, to je i sam odnos bolji.
Ako ipak niste uspešno predviđali, onda je pravi izbor za vas da savladate neke od veština otvorene komunikacije. Jedan od načina da izražavate svoje mišljenje jasnije, jeste tako što ćete za početak vaše izjave ili pitanja koristiti neke od sledećih fraza (koje ćete sami dovršiti):
 • Ja smatram da bi bilo lepo...
 • Na osnovu mog mišljenja…
 • Volela/o bih da otvoreno pričamo o…
 • Sigurn/a sam da ti je bilo teško, no…
 • Želala bi/bih da podelim sa tobom…
 • Čini mi se da je sada…
 • Uviđam da je tvoje ponašanje…
 • Imam osećaj da je nekada sve bilo…
 • Zaključila sam da...šta ti misliš o tome?
 • Volela bih da čujem tvoje mišljenje o…
 • Kada se ti ponašaš tako..ja stičem utisak...
 • Verujem da je ovo za nas…
Zadatak broj dva za vas je da izrazite ono što želite, mislite  umesto da iščekujete da neko predviti šta je to što vi želite, mislite.
Kada ne čitamo misli drugim ljudima, mi ne samo da dozvoljavamo sebi da steknemo širi uvid u pravu sliku, nego mi dozvoljavamo i drugima da se izraze.
S ljubavlju,
Tijana
___________________________________________________________________________________
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.