Copy

View this email in your browser

Het vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost is opgericht door internisten van het Ziekenhuis Rijnstate/Velp met veel ervaring in het voorkomen en behandelen van reizigerziekten. Zij bieden reizigers d.m.v. vaccinatie en advies een optimale voorbereiding en nazorg.

Korting op het consult; ‘Gezond op reis en gezond weer terug’

Wat reizen betreft ligt de wereld voor velen open, zeker met de zomervakantie voor de deur. De huidige reiziger vraagt extra aandacht, omdat hij zich door bijna niets laat weerhouden zoals leeftijd
en/of gezondheid.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders onbeschermd op reis gaat naar landen als Egypte, Turkije, Bulgarije en Kroatië. Ook degenen die een reis gaan maken naar verder gelegen landen of bijvoorbeeld op stage gaan naar de Afrikaanse westkust of Azië, zijn zich niet altijd bewust van de risico´s.
 Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost organiseert twee speciale dagen waarop een flinke korting wordt gegeven op de consulten bij reisvaccinaties.
Deze zijn op zaterdag 18 en 25 juni van 9.00 – 13.00 uur.
Per persoon betaalt u voor een consult geen € 19,75 maar € 9,75
Gezinnen betalen voor een consult geen € 45,00 maar € 24,50
Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties.
Er zijn op alle spreekuren tevens goede muggen werende middelen en aanbiedingspakketten te koop om reizigersdiarree en uitdroging te voorkomen en behandelen.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u terecht op onze website www.travelclinicoost.nl en op werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur bellen met 088 0055944.

Inschatting infectieziekterisico Olympische Spelen Brazilië

Het ECDC heeft een risk assessment uitgebracht over het risico op infectieziekten gerelateerd aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië. Volgens het advies lopen bezoekers aan de Spelen vooral risico op gastro-intestinale ziekten en vector-overdraagbare infecties. De Spelen worden gehouden in het winterseizoen van het zuidelijk halfrond, waardoor het risico op virusinfecties die door muggen worden overgedragen, zoals Zikavirus, denguevirus en chikungunyavirus in Rio de Janeiro relatief laag is (zie Figuur). In het Amazonegebied, met daarin de stad Manaus waar enkele voetbalwedstrijden worden gespeeld, geldt een hoger risico en daar komt ook malaria voor. Ook komt in delen van Brazilië gelekoortsvirus voor. Het is niet uit te sluiten dat reizigers die geïnfecteerd zijn met dengue-, Zika-, of chikungunyavirus terugkeren naar delen van Europa waar competente vectoren actief zijn, waardoor er een kans zou kunnen ontstaan op lokale clusters binnen Europa. De Olympische Zomerspelen vinden van 5 tot 21 augustus plaats met meer dan 10.500 atleten uit 205 landen. De Paralympische Spelen worden gehouden van 7 tot 18 september, met 4.350 atleten uit 176 landen. Naar verwachting zullen minstens 400.000 toeristen van buiten Brazilië de Olympische Spelen bezoeken. Bronnen: ECDC-RA, CDC.

Figuur: Aantal Aedes-muggen en denguevirusinfecties in Rio de Janeiro in 2008. De periode van de Olympische Spelen 2016 is aangegeven. Bron: Burattini et al 2016

Korting op malaronetabletten via de Travel Clinic Oost

Korting malaronetabletten: Malariatabletten kunnen hèt verschil maken tussen gezondheid en ziekte tijdens en na een reis, maar het is vaak ook een erg prijzige aangelegenheid. Door een intensieve samenwerking met onze apotheek kunt u de veel gebruikte malaronetabletten nu tegen een voordeliger tarief bij de TCO verkrijgen (€ 2,50). Aangezien malaronetabletten normaal gesproken al gauw € 3,- per stuk kosten levert dit een flink voordeel op.
Tevens worden de malariatabletten door zorgverzekeraars (bijvoorbeeld IZZ) volledig vergoed vanuit het aanvullende pakket, tegenover een gedeeltelijke vergoeding indien u ze bij een niet gecontracteerde apotheek haalt.
Twee extra redenen om ook de malariatabletten via de Travel Clinic Oost te regelen.

Over de Travel Clinic Oost

De TCO houdt behalve op de hoofdlocatie in Rijnstate Velp (nabij knooppunt Velperbroek) ook spreekuur in Arnhem Centrum bij het Gezondheidscentrum Musis (Velperbuitensingel 15a). Men biedt ook last-minute en avondspreekuurgelegenheid.
Behalve voor reizigersvaccinaties&malariaprofylaxe kan men er ook terecht voor beroepsgebonden vaccinaties, tropenkeuringen, duikkeuringen, of in geval van ziekte na terugkeer uit de (sub)tropen. Ook als men wil weten of er gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan een reis naar een land in de (sub)tropen bent u bij de Travel Clinic Oost aan het goede adres.
De TCO is een officieel erkend Gele Koorts Vaccinatiecentrum en geregistreerd bij het LCR waardoor vaccinaties vaak grotendeels vergoed worden via het aanvullende pakket van zorgverzekeraars.
 
Arnhem/Velp
Ziekenhuis Rijnstate Velp (2e verdieping)
President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp
Arnhem Centrum
Musis Gezondheidscentrum
Velperbuitensingel 15
6828 CV Arnhem

T: 088 0055 944

Facebook
Website
LinkedIn
Email
Copyright © 2016 Travel Clinic Oost, All rights reserved.


Wilt u uw profiel aanpassen of zich afmelden voor de nieuwsbrief?
profiel aanpassen of afmelden mailinglijst

Email Marketing Powered by MailChimp
Share
Forward
Share