Copy

Het vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost is opgericht door internisten van het Ziekenhuis Rijnstate/Velp met veel ervaring in het voorkomen en behandelen van reizigersziekten. Zij bieden reizigers d.m.v. vaccinatie en advies een optimale voorbereiding en nazorg.

View this email in your browser

Nieuwsbrief voorjaar 2018 - Travel Clinic Oost 

U leest hierbij onze eerste nieuwsbrief van 2018. Kort vermelden we de veranderingen binnen onze Travel Clinic en de reizigersadvisering. Wij helpen reizigers beschermd op reis te gaan. Onze medewerkers zijn als geen ander op de hoogte van wat er in de wereld speelt en kunnen gepast advies geven.
Wilt u desondanks de nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich onder aan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Veel leesplezier!

Gele koorts risico in Rio de Janeiro en São Paulo

Momenteel is er een Gele koorts uitbraak gaande in Brazilië. De Braziliaanse minister van volksgezondheid zet acties uit om de bevolking te beschermen met vaccinatiecampagnes tegen gele koorts. Voor de mensen die naar Brazilië gaan adviseert het WHO om advies in te winnen bij een Travel Clinic over de situatie van de gele koorts uitbraak en zich te laten vaccineren indien men in het risicogebied verblijft. Naast de gebruikelijke gele koorts regio geldt nu ook vaccinatieadvies voor reizigers die naar Rio de Janeiro en São Paulo gaan.
(bron:www.who.int)

Nieuw malaria-beleid: Noodbehandeling malaria

Sinds een jaar adviseert het LCR (landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering) het meenemen van een noodbehandeling in verschillende gebieden in Azië en Zuid- Amerika. Uit onderzoek blijkt dat de reizigers die in gebieden verblijven met een middelmatig risico op malaria, volstaan met een noodbehandeling van malariapillen. Malaria komt in deze gebieden minder voor. De kans op het krijgen van malaria weegt doorgaans niet op tegen de kosten en mogelijke bijwerkingen van het slikken van antimalariamiddelen ter voorkoming van (ernstige) malaria.
De reiziger wordt tijdens de afspraak op het spreekuur zorgvuldig geïnstrueerd hoe men malaria kan voorkomen en hoe te handelen als men malaria denkt te hebben.  
(bron:www.lcr.nl)

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost breidt uit!

Over een aantal weken gaat de TCO ook spreekuur houden op de hoofdlocatie van Rijnstate; aan de Wagnerlaan 55 te Arnhem.
Vanaf eind april is vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost op locatie Velp ook op woensdag open. Een afspraak maken kan het makkelijkst via onze website.
Ook hier geldt de onderstaande actie, bij de eerste 50 afspraken geven we per consult een mooie ‘colour your world’ linnen tas weg. Wees er snel bij!

Nieuwe spreekkamers Musis vanaf april

De locatie Musis is een tijdje dicht geweest omdat er verbouwd werd. De verbouwing van het Gezondheidscentrum is nu bijna klaar! Wij verheugen ons om de nieuwe spreekkamers in Gezondheidscentrum Musis te betrekken. Dat betekent dat u het vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost ook weer kan bezoeken in het centrum van Arnhem. Lokatie Musis bevindt zich in het centrum van Arnhem nabij de Steenstraat. Goed te bereiken per OV, fiets en prima te combineren met een dagje winkelen in de stad. Vanaf 5 april kunt u op donderdag terecht in Musis Centrum.
Via onze website kunt u makkelijk een afspraak maken.               

Bij de eerste 50 afspraken geven we per consult een mooie ‘colour your world’ linnen tas weg. Wees er snel bij!

Voordelig malariatabletten bij de Rijnstate Poli-Apotheek

In de Poli-Apotheek van Rijnstate Velp was het al mogelijk dat u met korting malaria tabletten kon ophalen, als u het recept tijdens het consult via het vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost had verkregen. Nu kunt u ook bij de Poli-Apotheek van Rijnstate Arnhem terecht.

Openingstijden Poli-Apotheek Rijnstate Velp: 8:30 -17:30 uur

Openingstijden Poli-Apotheek Rijnstate Arnhem: 8:30 -18:00 uur

Help! mijn reissouvenir is een tropische ziekte...

Ben je ziek na terugkeer uit de (sub)tropen?
De internist-infectiologen van de het vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost helpen je graag op hun tropenpoli. Na een verblijf in de (sub)tropen kunnen acute of aanhoudende klachten ontstaan die verband houden met een aldaar opgelopen infectie. De tropeninternisten/infectiologen van de Travel Clinic Oost beschikken over een uitgebreide expertise als het gaat om klachten die kunnen duiden op een tropische ziekte.

Bij noodgevallen kunt u bij ons terecht via de spoedeisende hulp van Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem.
Bij minder urgente klachten kunt u op korte termijn via uw huisarts een afspraak maken met onze tropenpoli middels telefoonnummer 088-0055944.

Kinkhoestvaccin voor zwangeren en medewerkers obstetrie

Bent u zwanger of werkzaam met jonge kinderen of zuigelingen?
Maak dan een afspraak bij vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost en laat u tegen kinkhoest vaccineren.
Kinkhoest is vooral gevaarlijk voor jonge kinderen en zuigelingen onder de 1 jaar die nog niet volledig zijn beschermd via vaccinatie tegen kinkhoest. 
Kinkhoest is een ernstige besmettelijke ziekte die overgedragen wordt door ernstige hoestbuien die lange tijd kunnen duren. 
De hoeveelheid baby's die kinkhoest ontwikkelen groeit en de klachten worden ernstiger. In de ernstigste gevallen kan kinkhoest bij baby's tot de dood leiden.
De minister van VWS is door de gezondheidsraad geadviseerd om het kinkhoestvaccin te geven aan zwangere vrouwen in Nederland, zo ook aan medewerkers die met pasgeborenen of jonge kinderen werken. Om zo jonge kinderen te beschermen tegen kinkhoest. De baby's zijn dan beter beschermd, tot ze oud genoeg zijn om volledig gevaccineerd te worden. 
Het advies is om zwangere vrouwen te vaccineren tussen de 28e en 32e week van de zwangerschap. Later vaccineren zou ook nog kunnen. 
Het kinkhoestvaccin (DKTP) is 5 jaar geldig.
(Bron: RIVM)

Fit-to-Fly verklaring nodig?

Heeft u een Fit-to-Fly verklaring nodig? De onafhankelijk internist-infectioloog van vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost kan deze verklaring afgeven wanneer u “Fit-to-Fly” bent.
Dit document wordt afgegeven door een arts en geeft aan dat u in staat bent om te vliegen ondanks dat u bijvoorbeeld ziek of gewond bent. Ook bij kinderen met waterpokken kan het een belangrijk document zijn om op reis te kunnen gaan. De luchtvaartmaatschappij kan vragen om deze verklaring voordat u het vliegtuig in gaat. Een Fit-to-Fly-verklaring kost €45,-. U kunt telefonisch een afspraak inplannen voor deze verklaring.
Arnhem/Velp
Ziekenhuis Rijnstate Velp (2e verdieping)
President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp
Arnhem Centrum
Musis Gezondheidscentrum
Velperbuitensingel 15
6828CV Arnhem

www.travelclinicoost.nl
T: 088 0055 944

Facebook
Website
LinkedIn
Email
Copyright © *|2018|* *|LIST:Travel Clinic Oost|*, All rights reserved.


Wilt u uw profiel aanpassen of zich afmelden voor de nieuwsbrief?
profiel aanpassen of afmelden mailinglijst

Email Marketing Powered by Mailchimp