Copy
Galerie Wijdemeren nieuwsbrief
Augustus 2019
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
                                                   Nieuwsbrief, augustus 2019
 


Nieuwsbrief Galerie Wijdemeren -
Augustus 2019Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze exposities, nieuwe aanwinsten, speciale activiteiten, kunstbeurzen en ander kunstgerelateerd nieuws.

Voor specifieke vragen m.b.t. restauratie, taxatie, inlijsten en aan- of verkopen van kunst, antiek en zilver, kunt u ons mailen of bellen.

Hartelijke groet, Gijs en Jeanette Looman - Schipper.


Openingstijden Galerie Wijdemeren

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen google map
Iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen op afspraak.

Maak gerust een afspraak.


Lees over onze GRATIS taxatiedagen

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 16 augustus komt te vervallen!


Gewijzigde openingstijden


Vanwege het vele werk dat wij te verzetten hebben is Galerie Wijdemeren vanaf heden enkel op vrijdag geopend. Op deze dag bent u welkom om een kijkje te nemen in de galerie, een kopje koffie of thee te komen drinken en te genieten van onze prachtige locatie. Ook vindt op vrijdag onze gratis taxatiedag plaats, waar u zonder afspraak terecht kunt.

Op woensdag en donderdag zijn wij enkel op afspraak geopend.

Bent u toevallig in de buurt en hangt de vlag uit? Dan kunt u gerust zonder afspraak bij ons binnenwandelen. Huidige expositie:

'In het licht van de zomer'

Te zien tot en met eind augustus 2019.

Deze zomer neemt Galerie Wijdemeren u mee op reis door het heden en het verleden, waarbij we kunstenaars ontmoeten die allen een geheel eigen licht werpen op hoe wij onze zomers beleven.

In juli hebben we een zomerse markt bezocht met Frits Giltay, en samen met Henry Saint-Clair flaneerden we over de Franse boulevards. Inmiddels aangekomen in Nederland doen we in augustus diverse havens aan met Frits Goosen, en met Niek van der Plas bekijken we de Kaag. Vele andere kunstenaars laten ons volop genieten van de grote verscheidenheid aan natuur en recreatie die ons land te bieden heeft. Maar ook aan onze eigen Loosdrechtse plassen is genoeg te beleven: daar komen we onder andere Dirk Smorenberg weer tegen. 

Kom genieten van de zomerse expositie, onze prachtige locatie aan het water en een heerlijk kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!  Nieuwe aanwinsten bij Galerie Wijdemeren


Onze collectie breidt zich dagelijks uit. Wekelijks tonen wij de mooiste en meest bijzondere nieuwe aanwinsten online, dus zorg dat u regelmatig op onze website kijkt om op de hoogte te blijven van onze collectie en inspiratie op te doen voor uw persoonlijke verzameling. Deze week in het bijzonder nieuw binnengekomen: 
Cornelis Raaphorst
W.C. Nakken
 
 

Cornelis Raaphorst, W.C. Nakken, Willem Noordijk, C. Vreedenburgh, Jan Rijlaarsdam, C. van der Windt, Marie H. Mackenzie, C. Noltee, Pieter Verstappen, Maja Boot, Ron Meilof, Jan Hoynck van Papendrecht, Johan Meijer, Bram Tielen, Jan van Tongeren, Leo Pors, Claas Prins, Ben Viegers, B.A. van Beek, Cornelis Kimmel, Pieter Stortenbeker, Toon Kelder, Don Clarke, C.A.J. Schermer, Louis Apol, S.L. Verveer, P.P. Schiedges, J.H. Koekkoek, Wilhelm Hambüchen, Fred Arends, Niek van der Plas, Jan Bakhoven, Adrianus Eversen, Willem Weissenbruch, Jacques Zon, Mari ten Kate,
E.V.A.

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E:
 info@galeriewijdemeren.nl


Openingstijden Galerie Wijdemeren:
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen 
google map
Openingstijden: iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen op afspraak.Lees over onze GRATIS Taxatiedagen.

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 16 augustus komt te vervallen!
 

Aankomende expositie:
 
Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst

Na twee maanden van het zomerse licht te hebben genoten, gaan we vanaf september een nieuwe expositie in. Deze expositie staat, zoals onze titel al weggeeft, in het teken van stillevens uit drie eeuwen schilderkunst.

Het stilleven als onderwerp leeft al eeuwen in de kunst, en is ook in de hedendaagse kunst nog even relevant. Een stilleven kan iets vertellen over de kunstenaar die het heeft gemaakt, over zijn kunde en ambacht, maar ook over de tijd waarin de kunstenaar heeft geleefd. We nemen u mee naar de 19e, 20e en 21e eeuw, waar we mogen ontdekken dat niet één stilleven hetzelfde is. Juist dat is wat het stilleven zo mooi maakt.

Objecten kunnen een inhoudelijke betekenis meedragen, of iets vertellen over de tijdsgeest waarin de kunstenaar leeft. Hoewel de objecten in een stilleven ogenschijnlijk willekeurig worden gepositioneerd, is het tegenovergestelde waar. Een stilleven wordt voorafgaand aan het schilderen zorgvuldig door de kunstenaar opgebouwd. De belichting, de keuze voor een standpunt en de plaatsing van objecten in relatie tot elkaar maken ieder stilleven uniek. Uiteindelijk heeft de kunstenaar in zijn uitwerking altijd het laatste woord. Zo schildert de een zo realistisch dat een schilderij haast voor een foto kan worden aangezien, zo geeft de ander met een vlotte toets een vervreemdende impressie van een stilleven weer.

De prachtige veelzijdigheid van het stilleven als onderwerp heeft ons geinspireerd tot het inrichten van deze expositie. We hopen u te mogen verwelkomen met een heerlijk kopje koffie of thee, terwijl we de stillevens het woord zullen geven.

Tot snel in onze galerie! 


Gratis Taxatiedagen


Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de waarde is van uw schilderijen? Of wat het zou kosten als u een schilderij laat schoonmaken of restaureren? Kom gerust eens langs op onze gratis taxatiedagen.


Naast taxaties van schilderijen, bent u ook welkom voor waardebepalingen van zilver, antiek, brons en andere inboedel- en kunstvoorwerpen.


Op onze locatie 'Angstelkade' in Nieuwersluis,
Angstelkade 2a, gebouw Stock&Co,
 

Iedere zaterdag van 10:00 tot 15:00,
Gratis taxaties van kunst & antiek.


In onze Galerie in Breukeleveen Herenweg 71-73:
Iedere vrijdag van 11:00 tot 17:00,
Gratis taxaties van kunst & antiek.

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 16 augustus komt te vervallen!

Taxaties op afspraak buiten de bovengenoemde tijden of op locatie behoren ook tot de mogelijkheden. Bel of mail ons gerust!
 

Private Sales & Dining

Een High Tea, Lunch of Diner tussen de kunst en op een prachtige locatie? Dat kan bij ons! Wij kunnen voor u en uw privé gezelschap een exclusief diner op maat organiseren, in een inspirerende ambiance.

Interesse? Neem gerust contact met ons op!

 

 
Aan de Angstelkade
 Op onze vestiging Angstelkade in Nieuwersluis bent u iedere dinsdag en zaterdag van harte welkom, tussen 10-15 uur. Deze loods aan het pittoreske riviertje de Angstel in Nieuwersluis is een ware schatkamer van Curiosa, Brocante, Antiek en Zilver. De koffie staat klaar!

Kunstkamer Wijdemeren is een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver, waarvan zowel Galerie Wijdemeren als Stock & Co deel uit maken. Op de Angstelkade is ons restauratie- en lijstenatelier gehuisvestigd, evenals de afdeling antiek, zilver & curiosa en het in antieke meubelen, boedelgoederen en woningontruiming gespecialiseerde Stock & Co.
 


Vestiging Angstelkade
Angstelkade 2A, gebouw Stock & Co
3631 NA te Nieuwersluis
Bedrijventerrein Angstelkade

Vaste Openingstijden:
Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 15 uur,
Buiten deze tijden ook op afspraak geopend.

Contact:
Gijs Looman,
T: 06-53222156,
E: info@stockenco.nl

Jeanette Schipper,
T: 06-41277246.
E: info@galeriewijdemeren.nl

Galerie & Kunstkamer Wijdemeren is goed bereikbaar met de auto of de fiets.
Meer informatie vindt u op de website: stockenco.com
 
Copyright © 2019 Kunstkamer Wijdemeren, Alle rechten voorbehouden.

Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Galerie Wijdemeren · Herenweg 73 · Breukeleveen, Utrecht 3625AC · Netherlands