Copy
Galerie Wijdemeren nieuwsbrief
September 2019
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
                                                Nieuwsbrief, september 2019
 

Jan van Tongeren, Stilleven met geborduurde lap


Nieuwsbrief Galerie Wijdemeren -
September 2019Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze exposities, nieuwe aanwinsten, speciale activiteiten, kunstbeurzen en ander kunstgerelateerd nieuws.

Voor specifieke vragen met betrekking tot restauratie, taxatie, inlijsten en aan- of verkopen van kunst, antiek en zilver, kunt u ons mailen of bellen.

Hartelijke groet, Gijs en Jeanette Looman - Schipper.


Openingstijden Galerie Wijdemeren

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen google map
Iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen op afspraak.

Maak gerust een afspraak.

Let op, de gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

Lees over onze GRATIS taxatiedagen
 


Gewijzigde openingstijden


Vanaf heden is Galerie Wijdemeren standaard iedere vrijdag geopend. U bent die dag welkom om een kijkje te nemen in de galerie, een kopje koffie of thee te komen drinken en te genieten van onze prachtige locatie. Ook zijn op vrijdag onze experts altijd in huis, u bent bij hen van harte welkom voor een gratis mondelinge taxatie. U kunt dan gewoon zonder afspraak terecht. Op overige dagen zijn wij volgens afspraak geopend.

Bent u toevallig in de buurt en hangt de vlag uit?
Dan kunt u ook ook zonder afspraak bij ons binnenlopen. 

Huidige expositie:
 
Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst

te zien tot en met 1 november 2019

Na twee maanden van het zomerse licht te hebben genoten, zijn we vanaf september een nieuwe expositie gestart. Deze expositie staat, zoals onze titel al weggeeft, in het teken van stillevens uit drie eeuwen schilderkunst.

Het stilleven als onderwerp leeft al eeuwen in de kunst en is ook heden ten dage nog even relevant. Een stilleven kan iets vertellen over de kunstenaar die het heeft gemaakt, over zijn kunde en ambacht, maar ook over de tijd waarin de hij heeft geleefd. We nemen u mee naar de 19e, 20e en 21e eeuw, waar we mogen ontdekken dat niet één stilleven hetzelfde is. Juist dat is wat het stilleven zo mooi maakt!!

Objecten kunnen een inhoudelijke betekenis meedragen, of iets vertellen over de tijdsgeest. Hoewel de objecten in een stilleven ogenschijnlijk willekeurig worden gepositioneerd, is het tegenovergestelde waar. Een stilleven wordt voorafgaand aan het schilderen zorgvuldig door de kunstenaar opgebouwd. De belichting, de keuze voor een standpunt en de plaatsing van objecten in relatie tot elkaar, maken ieder stilleven uniek. Uiteindelijk heeft de schilder in zijn uitwerking altijd het laatste woord. Zo schildert de één zo realistisch, dat een schilderij haast voor een foto kan worden aangezien, waar de ander met een vlotte toets een vervreemdende impressie van een stilleven weergeeft.

De prachtige veelzijdigheid van het stilleven als onderwerp heeft ons geïnspireerd tot het inrichten van deze expositie. We hopen u te mogen verwelkomen met een heerlijk kopje koffie of thee, terwijl we de stillevens aan het woord laten.

Tot ziens in onze galerie!


Een bijzondere toevoeging:

Annelies Jonkhart

Kunstschilder Annelies Jonkhart heeft speciaal voor Galerie Wijdemeren en de expositie Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst een prachtige uitgebreide collectie schilderijen beschikbaar gesteld. Onze expositieruimte Dinie's Kitchen hebben we volledig gewijd aan haar oeuvre. Dit deel van de tentoonstelling is ook prachtig geworden, al zeggen we het zelf, en zeker de moeite waard om te komen bekijken.


Een kleine greep uit de uitgebreide collectie van Annelies Jonkhart

Annelies Jonkhart schildert in een realistische stijl. Zij en haar man zijn fervent verzamelaars van (Romeins) glas, aardewerk, keramiek en andere attributen. Veel van deze voorwerpen vinden hun vereeuwiging in haar schilderijen. De objecten die ze schildert dragen de sporen van de tijd, maar hebben nog steeds een functie. De combinatie van deze voorwerpen met bijvoorbeeld fruit resulteert in een harmonie van kleuren. Annelies Jonkhart geniet landelijke bekendheid met haar werk en exposeert al 25 jaar in vooraanstaande galerieën in Nederland en de USA.

 


Nieuwe aanwinsten bij Galerie Wijdemeren


Onze collectie breidt zich dagelijks uit. Wekelijks tonen wij de mooiste en meest bijzondere nieuwe aanwinsten online, dus zorg dat u regelmatig op onze website kijkt om op de hoogte te blijven en inspiratie op te doen voor uw persoonlijke verzameling. Deze week in het bijzonder nieuw binnengekomen: 
- Hendrik J. Valk
Klaas Koster
 
 

Klaas Koster, Boerderij aan de vaartBekijk onze website voor meer nieuwe aanwinsten van
Hendrik J. Valk, Klaas Koster, Cornelis Raaphorst, W.C. Nakken, Willem Noordijk, Cornelis Vreedenburgh, Jan Rijlaarsdam, Chris van der Windt, Marie H. Mackenzie, Cor Noltee, Ron Meilof, Jan Hoynck van Papendrecht, Johan Meijer, Jan van Tongeren, Leo Pors, Claas Prins, Ben Viegers, Bern. A. van Beek, Cornelis Kimmel, Pieter Stortenbeker, Toon Kelder, Don Clarke, C.A.J. Schermer, J.H. Koekkoek, Fred Arends, Dirk Smorenberg, Adrianus Eversen, Mari ten Kate, E.V.A.

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E:
 info@galeriewijdemeren.nl


Openingstijden Galerie Wijdemeren:
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen 
google map
Openingstijden: iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen volgens afspraak.


Let op, de gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

Lees over onze GRATIS Taxatiedagen.

 

 


Gratis Taxatiedagen


Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de waarde is van uw schilderijen? Of wat het zou kosten als u een schilderij laat schoonmaken of restaureren? Kom gerust eens langs op onze gratis taxatiedagen.


Naast taxaties van schilderijen, bent u ook welkom voor waardebepalingen van zilver, antiek, brons en andere inboedel- en kunstvoorwerpen.


Op onze locatie 'Angstelkade' in Nieuwersluis,
Angstelkade 2a, gebouw Stock&Co,
 

Iedere zaterdag van 10:00 tot 15:00,
Gratis taxaties van kunst & antiek.


In onze Galerie in Breukeleveen Herenweg 71-73:
Iedere vrijdag van 11:00 tot 17:00,
Gratis taxaties van kunst & antiek.

Let op, de gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

Taxaties op afspraak buiten de bovengenoemde tijden of op locatie behoren ook tot de mogelijkheden. Bel of mail ons gerust!

Private Sales & Dining

Een High Tea, Lunch of Diner tussen de kunst en op een prachtige locatie? Dat kan bij ons! Wij kunnen voor u en uw privé gezelschap een exclusief diner op maat organiseren, in een inspirerende ambiance.

Interesse? Neem gerust contact met ons op!

 

 
Aan de Angstelkade
 Op onze vestiging Angstelkade in Nieuwersluis bent u iedere dinsdag en zaterdag van harte welkom, tussen 10-15 uur. Deze loods aan het pittoreske riviertje de Angstel in Nieuwersluis is een ware schatkamer van Curiosa, Brocante, Antiek en Zilver. De koffie staat klaar!

Kunstkamer Wijdemeren is een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver, waarvan zowel Galerie Wijdemeren als Stock & Co deel uit maken. Op de Angstelkade is ons restauratie- en lijstenatelier gehuisvestigd, evenals de afdeling antiek, zilver & curiosa en het in antieke meubelen, boedelgoederen en woningontruiming gespecialiseerde Stock & Co.
 


Vestiging Angstelkade
Angstelkade 2A, gebouw Stock & Co
3631 NA te Nieuwersluis
Bedrijventerrein Angstelkade

Vaste Openingstijden:
Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 15 uur,
Buiten deze tijden ook op afspraak geopend.

Contact:
Gijs Looman,
T: 06-53222156,
E: info@stockenco.nl

Jeanette Schipper,
T: 06-41277246.
E: info@galeriewijdemeren.nl

Galerie & Kunstkamer Wijdemeren is goed bereikbaar met de auto of de fiets.
Meer informatie vindt u op de website: stockenco.com
 
Copyright © 2019 Kunstkamer Wijdemeren, Alle rechten voorbehouden.

Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Galerie Wijdemeren · Herenweg 73 · Breukeleveen, Utrecht 3625AC · Netherlands