Copy
Dicken Info 02/2016
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

 

Att vara störst innebär ansvar

Ett av Dickens strategiska mål är att vara största handbollsklubben i Finland. Enligt siffror som handbollsförbundet publicerat(* är vi störst med klar marginal. Dicken har 522 spelare. Klart före HIFK med 416 och GrIFK med 340 spelare. Det finns ca 4.000 handbollsspelare i Finland, vilket betyder att var åttonde spelare spelar i Dicken. Att vara störst innebär ansvar. Vi har en roll i hur handbollen och handbollskulturen utvecklas i Finland.  Mest påverkar vi handbollskulturen i vår dagliga verksamhet – på träningar och matcher. Där kan var och en av oss med sitt egna agerande inverka på utvecklingen. Alla äldre juniorer och vuxna, både på och utanför planen, har en viktig roll i att fungera som förebild åt de yngre barnen. Detta hänger också ihop med våra två andra strategiska mål: att erbjuda den bästa handbollskvaliteten och att vara den mest respekterade handbollsklubben. Handbollsförbundet har lyft fram fair play och allmänt gott beteende på och utanför planen som ett tema för denna säsong. Nu när vi närmar oss säsongens avgörande matcher kan vi fortsätta visa gott exempel i hur man kämpar, inte ger upp och vinner med fair play.

Janne

*)http://finnhandball.net/tiedotteet/dicken-on-suomen-suurin-kasipalloseura/

Aktuellt inom föreningen

Anmälan till Sportcamp och HHC öppnas nästa vecka


Anmälningarna till Sportcamp och Helsinki Handball Camp öppnas 1.3. Lägerinbjudan skickas ut till berörda åldersklasser och publiceras på dicken.fi
   Anmälan är öppen till 15.4. Det finns dock begränsat antal platser som fylls i anmälnings-ordning. För spelare från andra föreningar öppnas lägrens anmälan 15.3. Säkra din plats på lägren i tid!
   Sportcamp ordnas v. 23 & 24 och gäller juniorer födda -08, -07 och -06. Helsinki Handball Camp ordnas 6-9.6. och gäller juniorer födda -02 till -05. Båda lägren kostar 150€ (på Sportcamp gäller priset per vecka).

 

Kickoff-läger i Kisakallio


Inkommande höst kommer Dicken inte att organisera det traditionella Röd&Blå-lägret i Pajulahti. I stället ordnas ett storläger i Kisakallio för alla C-F-juniorer i början på oktober.
   Detta läger fungerar som ersättare för båda Röd&Blå och säsonglägren som nu ordnats i Solvalla. Via detta läger hoppas föreningen att alla lag får en bra start på säsongen, både spelmässigt och samhörighets-mässigt. Mer info om detta nya läger kommuniceras i ett senare skede. 


Nyheter på Dicken.fi


Dicken leikitteli Atlaksen kumoon, keskiviikkona vastassa Dynamo 

Tredje silvret i rad för Dickens gubbar

Dickenin naisilla katseet jo kevään ratkaisupeleissä

Spelarintervjuer

Lördagen den 13.2.2016 publicerade handbollsförbundet en lista på 30 kvinnliga handbollshjältar genom tiden. Med på listan kom Dickens egna Isabel Pipping-Wuori. Under sin karriär har Pipping-Wuori vunnit 6 st FM guld för Dicken och även representerat Finland i 10 matcher. Som tack för vad hon gjort för föreningen har även hennes nr 13 frysts och hänger nu på väggen i Britas.
 

Kan du berätta om din handbollsbakgrund?

   - Jag började spela handboll som 13 åring. Jag gick i skola i Drumsö Svenska Samskola där det spelades mycket skolhandboll och DIK (Dicken) hade träningar där. DIK hade ett flicklag (ett enda!) och det var där jag började, 1 träning/vecka. Mera allvar blev det några år senare när vi lyckades locka ett stort gäng nya flickor med från Mattlidens skola. Vi hade dessutom fått Dick Nordström som tränare och det var egentligen då flick- och damverksamheten kom igång på allvar i Dicken.
   Först deltog vi bara i juniorserierna men 1977 var vi första gången med i Div-1. Med vårt juniorlag steg vi våren 1979 till mästerskapsserien och våren -81 tog vi vårt första FM-guld. Det blev allt som allt 6 guld och 2 silver i dam FM för mig.1988 på våren slutade jag spela på FM-nivå. Efter några säsonger i Micken lade jag speltossorna på hyllan för gott.
   Jag har fått representera Finland då damlandslaget deltog i Viken Cup i Kalix 1980. Då damlandslaget spelade följande gång i C-VM i Spanien 1986 var jag också med. Jag har under kortare perioder även fungerat som tränare. Jag tränade ett av Dickens flickjuniorlag några år i mitten på 80-talet och F-flickor 2006-2007. Då flicklandslaget deltog i Nordiska Mästerskapen i slutet av 80-talet var jag deras tränare.

Kan du beskriva dig själv som spelare? Hade du något trix som du alltid gjorde?

   - Jag spelade främst som 9-meters spelare, ofta H9 men också V9 och mitt9. Som spelare var jag nog en kämpare som alltid försökte mitt bästa, både på träningar och matcher. Jag var ganska orädd och hade ett hårt skott. Vi spelade mycket med körningar och screen och där hade jag nog nytta av att ha bra bollsinne. Jag var troligen den första damen som började använda kullager-finten och hade länge mycket nytta av den. 


Vad är ditt bästa handbollsminne?

   - Jag hade glädjen att få spela i ett fantastiskt lag med härliga lagkompisar och den bästa tränaren, och vi lyckades med ganska mycket i det vi gjorde! Det finns mängder av fina minnen från den tiden, träningar, mästerskap, tränings- och tävlingsresor.  


Första FM-guldet våren 1981 var ju en fantastisk upplevelse och efterföljande träningsresa till Jugoslavien följande sommar med alla möjliga äventyr är nog ett av de bästa.
 

Har du någon rolig historia från din handbollskarriär?

   - Då vi spelade i div-1 fick vi med specialtillstånd av handbollsförbundet inleda en match med bara fyra utespelare. Orsaken till detta arrangemang var att största delen av laget samma eftermiddag spelade juniorseriematcher i Brunakärr som slutade samtidigt som div-1 matchen i Britas började. Efter 10-15 min fick vi påfyllning och om jag inte minns helt fel vann vi matchen.
 

Hur känns det att få representera Dicken på handbollsförbundets lista på de 30 bästa spelarna genom tiden?

   - Det är en ära! Dicken har alltid varit min förening. Jag har varit med och fått Dicken på damhandbolls-kartan på 80-talet och är stolt över hur dam- och flickhandbollen ser ut i Dicken idag.  Då vi vann våra 6 FM guld var jag äldst och den enda född 1960. Jag är helt övertygad om att då handbollsförbundet om fem år väljer följande handbollshjältar finns det många damer från Dicken med på listan!

Här kan du se hela listan på de 30 av handbollförbundet utvalda handbollshjältarna från damernas FM-series 70-åriga historia. 

Premieringar på Midvinterfesten

Den 30.1 hölls den traditionella Midvinterfesten. På denna fest delades Iffes och Börjes pokaler ut (läs mera om Iffe och Börje i Januari-nyhetsbrevet). Anna Airava premierades med Iffes pokal och Björn Monnberg premierades med Börjes pokal.
   Anna Airavas insats i föreningen har under de senaste åren varit enorm, och hon har haft en stor roll i den tillväxt vi sett i Dicken under de senaste åren. Hon är en person som alltid tar ansvar och alltid anstränger sig till 110% för att hitta en lösning till något problem i ett lag, för en spelare eller något allmänt i föreningen.
   Björn Monnberg har varit med i Dicken sedan 1992. Under sin karriär har han vunnit Dickens enda finska mästerskap på herrsidan och spelat 250 matcher i den tyska bundesligan. I bundesligan valdes han i två repriser till Allstars-laget. Tillbaka i Finland anslöt han sig till Dicken igen först som fysiktränare och senare som herrarnas huvudtränare. Björn har en central roll i att förvalta och utveckla föreningens handbollskunskap.
   Lagledarna tackades även för sitt arbete för föreningen med en stilig Dicken halsduk. Sirpa Liippola lyftes speciellt upp för hennes duktiga jobb vid biljettförsäljningen under damernas och herrarnas matcher.

 
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp