Copy
Dicken Info 03/2016
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

Nästa säsong planeras nu

Det finns två tidpunkter under året då vi som förening fattar beslut om vår framtid. Den ena är årsmötet på hösten där vi besluter om bl.a. verksamhetsplan och budget. Den andra är föreningens utvecklingsdag under våren där vi lägger upp riktlinjerna för kommande säsong. Utvecklingsdagen ordnas i år den 7 april. Alla föreningsaktiva är välkomna att delta.

Det är viktigt att varje lag har åtminstone en representant på plats.

Lagledarna och tränarna har i februari fått svara på en enkät om nuläget inom lagen. Resultaten presenteras på mötet som ett planeringsunderlag. Därtill diskuteras olika idéer om förändringar inför nästa säsong, bl.a. förslaget att ersätta Nimenhuuto med myClub och att nästa höst ha ett gemensamt kick-off läger för hela föreningen i stället för lagens egna Solvalla-läger och Röd&Blå-lägret.

Välkommen med och påverka!

Janne

 

Aktuellt inom föreningen

Sommarlägren fylls upp


Anmälningarna till Dickens sommarläger är i full gång. Sportcamp I (v 23) är redan fullt, men till Sportcamp II (v 24) och Helsinki Handball Camp (må – to v 23) finns ännu plats. Se till att ditt barn ryms med på lägren och anmäl er så snabbt som möjligt.
   Sportcamp riktar sig till Mini- och F-juniorerna, dvs  flickor och pojkar födda -08, -07 och -06. Helsinki Handball Camp ordnas för juniorer födda -05 till -02 och detta lägers tema är ”Tips och trix med elitspelarna”. Kom med på HHC och lär sig t.ex. Annika Näräkkäs skruv eller Benny Bromans skott med 100 % satsning. Anmäl dig till lägren här
   Frågor om lägren kan skickas till alexandra.tallqvist@dicken.fi.


Nyheter på Dicken.fi


Elämä on laiffii ja playoffsit on pelaajien parasta aikaa!

Keskiviikkona runkosarjan päätös, Dicken – ÅIFK

Dicken Akademi – Dicken Oldies 2.3.2016

Hälsningar från tränarutskottet

Dickens tränarutskott planerar föreningens handbollsmässiga verksamhet, sköter om tränarrekryteringar samt ordnar och informerar om tränarutbildning. Utskottets medlemmar är ordförande Björn Monnberg, John Hollfast, Anton Usvalahti, Anna Airava och Johanna Gunnlaugsdottir. Denna säsong har tränarutskottet haft 7-8 möten och bl.a planerat säsonglägren i Solvalla, ordnat en start-up skolning för tränare i Dicken samt behandlat tränarfrågor och spelmässiga frågor. Som bäst planerar utskottet målvaktsträningar att genomföras ännu under våren, samt jobbar med att förbereda nästa säsong.

Välutbildade tränare är grunden för en bra handbollsverksamhet i föreningen och tränarutskottet vill därför påminna om att handbollsförbundet arrangerar en TS1 skolning nästa höst som vi varmt rekommenderar. Datumen för skolningen är 2-4.9.2016, 14-16.10.2016 och 27-29.1.2017. Meddela ditt intresse att delta till Johanna Gunnlaugdottir (johanna@dicken.fi). Mera information om skolningen finns på förbundets hemsida finnhandball.net

Spelarintervjuer

Denna gång stå 02:orna i tur att intervjuas. Vi har intervjuat Leonora "Lille" Åström från F02 och William Lindholm från P02.


Leonora "Lille" Åström - F02

När började du spela handboll?

- På första klassen i lågstadiet, var alltså 7 år.

Varför började du?

- För att många av mina klasskompisar hade börjat.

Varifrån hade du hört om Dicken?

- Min storabror Basse hade spelat redan en tid.

Vad är roligast med handbollen?

- Att spela matcher.

Vad är tråkigast?

- Att gå på länk före träningarna.

Har du nån handisidol?

- Inte egentligen, men tycker bäst om Anna från damlaget!

Wiliam Lindholm - P02

När började du spela handboll?

- För 8 år sedan.

Varför började du?

- För att min kompis Joar Söderholm också började spela.

Varifrån hade du hört om Dicken?

- Jag hade inte hört om Dicken innan jag började.

Vad är roligast med handbollen?

- Att man får spela mycket och att man får en bra kondition.

Vad är tråkigast?

- När man måste göra svåra fysikövningar.

Har du nån handisidol?

- Nej.

KOMMANDE EVENEMANG

Slutspelen börjar!

Både damerna och herrarna inleder sina slutspel denna vecka!

NSM SEMIFINAL 1 TO 17.3 KL. 19:15

Dickens damers första semifinal spelas torsdagen den 17.3 kl 19:15 mot Sparta. Semifinalerna spelas i bäst av 7 matcher, vilket betyder att Dicken måste vinna 4 gånger mot Sparta för att ta sig till final. Hela programmet finns i bilden högst upp i detta infobrev.
 
Eftersom även Sparta även har sin hemmahall i Britas, kommer alla matcher att spelas där. Damlaget önskar en stor och högljudd publik, så att Sparta under alla matcher känner sig som borta laget och så att Dicken alltid känner sig hemma.
 

MSM KVARTSFINAL 1 LÖ 19.3 KL. 16:15

Herrlagets kvartsfinaler inleds den 19.3 och motståndet blir högst antagligen BK-46, detta avgörs efter grundseriens sista runda som spelas onsdag kväll 16.3. Vidare till semifinalerna går bästa laget av 5 matcher, dvs. Dickens herrar måste vinna 3 gånger för att ta sig till semifinal. De övriga matcherna spelas borta 21.3 och hemma 23.3, och vid behov spelas ännu 28.3 borta och 30.3 hemma. Även Dickens herrar önskar en hejarklack med pompa och ståt!
 

DICKENS UTVECKLINGSDAG 7.4

Dickens utvecklingsdag ordnas onsdag 7.4 kl. 18:00 - 20.00 i Drumsö lågstadieskola. Lägg in datumet i kalendern. Inbjudan med mer info om innehållet skickas inom kort. 
 

EM-KVAL FINLAND – LUXEMBURG LÖ 9.4

Herrlandslaget spelar playoff om möjligheten att ta sig till det egentligen kvalet för EM i Kroatien 2018. I detta playoff som avgörs genom resultatet över två matcher möter Finland Luxemburg. Luxemburg gick vidare från förkvalet från en grupp där de andra länderna var Estland och Georgien. Första matchen spelas i Luxemburg torsdag 7.4 medan Finland får avsluta hemma lördag 9.4 kl. 16.00 i Karis.

Dessa två matcher är otroligt viktiga för Kaj Kekkis landslag. I kvalet till EM i Polen 2016 vann Finland sin grupp i förkvalet och slog i detta samma playoff-skede förhandsfavoriten Rumänien. Finland kvalificerade sig då till det egentliga kvalet där man, förutom Österrike som likt Finland inte kvalificerad sig till mästerskapet, mötte de blivande finalisterna i slutturneringen Tyskland och Spanien. I Polen i januari vann Tyskland EM-guld medan Spanien fick EM-silver.  

Ifall Finland nu slår Luxemburg över två matcher får man igen måta sig med de riktigt stora handbollsnationerna i det egentliga EḾ-kvalet. Ifall Luxemburg vinner tar Finlands kval slut och man får inleda nästa kval i förkvalet med de sämsta handbollsnationerna i Europa. Landslaget behöver med andra ord allt stöd de kan få i matchen i Karis 9.4. Kom med och heja!
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp