Copy
Dicken Info 06/2016
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

 

Tid att fundera

Sommar och semester är en bra tidpunkt för att reflektera över den gångna säsongen och att sätta upp målsättningar för den kommande säsongen. För juniorer är det nyttigt att lära sig sätta upp egna målsättningar och följa upp dem. Vad lärde jag mej denna säsong vill jag lära mej eller bli bättre på nästa säsong?

Tränare och föräldrar erbjuds intressanta frågeställningar i tv-serien "Idrottens himmel och helvete". Det är en svensk serie på 8 delar om problempunkter i ungdomsidrotten.  Avsnitten behandlar bl.a. följande frågor: Det är viktigt med framgång, men vad kräver det att satsa fullt ut på ungdomsidrott? Är ungdomsidrotten till för alla om 30 procent av de unga utövarna har upplevt att de blivit petade? En före detta fotbollsmålvakt berättar om hur han höll på att hetsa lusten att sporta ur sina barn. Yle visar serien under sommaren. Serien har redan startat, men går även att ses på Arenan ifall du missat något avsnitt.

Ha en skön sommar!

Janne

Kom ihåg!


Midnight Run 3.9


Reservera 3.9. för Midnight Run. Detta är föreningens stora talko där alla spelare och föräldrar skall delta (om inte annat meddelas)! Bjud även med vänner och bekanta, och glöm inte att ge dem er speciella lagkod, så att ni får in 5 € per såld biljett till laget.

Mera info om Midnight Run och anmälning hittar ni här: www.midnightrun.fi


 

Nyheter på Dicken.fi

Lehdistötiedote - Naisten pelaajasopimukset

Dicken F08 i Sjundeå Cup

Premieringarna under junioravslutningen 2016

Roliga minnen och reflektion över gångna tider inom Dicken

 

Aktuellt inom föreningen

Gustav "Gutte" Ahlros A-flickornas och Akademi lagets tränare

Gutte Ahlroos inleder sin tränarkarriär i Dicken i höst med att ansvara för AF och Akademi -lagen men har sedan Sjundeå Cup tjuvstartat med att känna A-flickorna och Akademispelarna på pulsen i samband med sommarträningarna. Gustav ”Gutte” Ahlroos har en lång tränarkarriär inom handboll och inledde sin tränarkarriär som 15 åring. Sedan dess har han hunnit med lag i olika åldrar och många utbildningar inom handbollen.  Gutte är uppvuxen i Grankulla IFK, och har spelat både där och i HC WEST. Gutte bor nu med sin fru Ina och deras två barn i Karis.

Gutte har varit tränare för så gott som alla åldergrupper i Grankulla IFK allt från mini till junior, och för både pojkar och flickor. Han har varit junioransvarig i GrIFK, och även tränare för GrIFK Damer. I Guttes tränarrepertoar finns även lagen BK46- damer, Uppsala HKs herrlag och det finska flicklandslaget 98.

Till Guttes utbildningar hör snart allt man kan ha inom handboll. Han har utbildat sig till idrottsledare i Solvalla och till PT via FAF. Inom handbollen har han gått Finska Handbollsförbundets Taso 1, Taso 2, TS1 och TS2. Just nu går han TS3 och Mental Trainer Coach utbildningen.

Gutte kommer även att hjälpa föreningen med andra handbollsrelaterade uppgifter.

Vi välkomnar Gutte med till Dicken!

Helsinki Handball Camp

Helsinki Handball Camp ordnades den 6.6 – 9.6 i Brunakärrs idrottshall för -02 till -05 födda juniorer. På plats var totalt 81 st juniorer. Största delen av juniorerna var från Dicken, men även Kyif och Hifki var representerade.

Lägrets tema var detta år ”Tips och Trix” med Elitspelarna. Under lägrets gång kom elitspelarna från våra dam- och herr lag och drog bollträningar. På plats var herrspelarna Joakim Broman, Anton Remy, Christoffer Modig, Patrik Roslander, Johan Gripenberg, Teemu Hertola, Mikael Usvalahti, Nicolas Ljunglin, Filip Söderlund och Oskar Monnberg. Damerna representerades av Alexandra Ahlroth, Catarina Nyberg, Annika Näräkkä, Bettina Lillqvist, Carolina Böckelman, Jessika Gammals, Sonja Koskinen och Carolina Hanslin.

Under lägrets gång fick deltagarna bl.a. lära sig hur man försvarar som Filip Söderlund eller hur man skjuter ett underarmsskott som Carolina Böckelman.  Mellan bollträningarna hölls även uteträningar, dragna av olika guest stars.  På måndagen kom sprintern Jonna Berghem och lärde juniorerna hur man skall springa snabbt, och de övriga dagarna drog hjälptränarna och fysiktränaren Kim Davisson (även från herrlaget) olika utespel samt fysikövningar. Den sista dagen firades med en eftermiddagsturnering, där flickorna och pojkarna spelade i mixed-lag mot varandra.

Maten serverades detta år på Folkhälsans seniorhem, och bestod av bland annat favoriten köttbullar med potatismos. Till mellanmål serverades Fazers donerade Fotissemla med ost eller skinka.  Dicken tackar Fazer mycket för denna donation!

Efter detta läger hade deltagarna fått nya lärdomar inom handbollen, bättre koordination och fysik samt nya vänner över både lag och föreningar.

Tack alla som deltog i lägret, både spelare och tränare!

Sportcamp

Sportcamp I och II hölls för juniorer födda -06 till -09, i Etera hallen på Drumsö. Lägret var väldigt populärt, och fylldes med en snabb takt. Årets sportcamp hölls under första veckan för 48 st juniorer och under andra veckan för 37 st juniorer, vilket är mera juniorer än förra året.

Lägret drogs av huvudtränaren och damspelaren Martina Genberg.  Som hjälptränare fungerade Greta Wiren, Felix Nilsson, Kira Itkonen (deltog v 23), Kim Davidson (deltog v 24) och damspelaren Tinja Inget. Lägret bestod av både inne och ute träningar. Barnen jobbade med allt från fotboll, korgboll, skotteknik och olika finter, till koordinationsövningar och spel på Kasinostranden. Alla dagar avslutades inne med barnens älsklingslek, bollrövning.

"Jag hoppas att barnen tyckte lägret var lika givande för dem som det var för mig och de andra tränarna. Var roligt att se att många av barnen från förra året men även nya ansikten valde att delta även detta år. Tycker personligen att lägren är ett perfekt tillfälle för mig att komma i kontakt med juniorerna i föreningen men även att ge tillbaka för allt det fina stöd jag fått av dem på matcherna under säsongen. Vill tacka alla barnen men även mina hjälptränare för dessa roliga två veckor vi haft tillsammans. Vi ses i hallarna och njut av sommaren!  -Marre."

Lunchen åts på restaurang Loru i närheten av Etera-hallen. Det var buffé med stor variation som gällde och såklart glass till efterrätt. Spelarna fick även trip och Fazers donerade fotissemlor till mellanmål.

Tack alla som var med och deltog i Sportcamp!

Vinnarna av Fani ranking tävlingen

Dam- och herrserien är över och vinnarna av Fani-Rankingen klarnat! Vinnarna på flicksidan var som ifjol, F01. På andra plats kom F02 med en knapp marginal från F03. På pojksidan vann P02 överlägset över fjolårets vinnare P04. På tredje plats på pojksidan kom P03. En sammanställning på resultaten kan ni se här.

Vinnarna av fani-rankingen, dvs F01 och P02, får som pris en gemensam träning tillsammans med elitlagen. Grattis till vinnarna!

Kommer ni ihåg hur det gick till förra året? Se här.

Spelarintervjuer

Denna gång står B-pojkar och flickor i tur för att intervjuas. Flickorna representeras av Linnea Eklund, och pojkarna representeras av Matthias Nyman.

Linnea Eklund

När började du spela handboll?
Jag började spela handboll i förskolan.

Varför började du?
Mina kompisar spelade och undrade om jag ville testa.

Varifrån hade du hört om Dicken?
Jag bor på Drumsö och alla kompisarna spelade där.

Vad är roligast med handbollen?
Lagkänslan, kämparandan och vänner från många föreningar och länder.

Vad är tråkigast?
Osportslighet och egoism.

Har du någon handisidol?
Inte egentligen, men jag gillar Thierry Omeyer, Daniel Saric och Mathias Andersson.

Vilket är ditt bästa handbollsminne?
Alla utomlandsresor med laget man gjort till Sverige, Ryssland, Kroatien mm. Men till mina favoriter hör nog målvaktslägren i Kroatien, för man fått så många nya kontakter och minnen.
Matthias Nyman

När började du spela handboll?
Jag började spela handboll när jag var 7 år gammal, på våren, så ja kom med mitt i säsongen.

Varför började du?
Jag börja spela handboll för att en vän till mig spelade handboll och jag ville också prova.

Varifrån hade du hört om Dicken?
Från min vän som spelade i Dicken, och det var därför jag också började där.

Vad är roligast med handbollen?
Det roligaste med handbollen är att få spela tuffa matcher där man får ge allt man har för laget.

Vad är tråkigast?
Det tråkiga är tränande på egen hand då man inte kan umgås med sina vänner då man tränar.

Har du någon handisidol?
Jag har många handis idoler men min absoluta favorit är Aron Pálmarsson från MKB Veszprém KC.

Vilket är ditt bästa handbollsminne?
Mitt bästa handbolls minne är från Eken cup 2010 då vi vann turneringen.

Kommande evenemang

Dickens Röd & Blå

Veckoslutet 16.- 18.9 organiseras Röd & Blå Kickoff lägret i Kisakallio. Lägret hålls för alla juniorer födda 2002 till 2007. De äldre lagen börjar lägret fredagen den 16.9 och de yngre kommer följande dag. För alla kommer transporten till Kisakallio att arrangeras.

I samband med lägret presenterar tränarutskottskottet de träningsmässiga riktlinjerna för de olika åldrarna åt både spelarna och tränarna. Vi ser framemot att lansera det nya lägret med så många juniorer på plats, och samtidigt förstärka Dickens föreningsanda. Vi återkommer med detaljerat program och info i augusti.

Dickens Kick off 24.8

Dickens Kick off hålls den 24.8. kl 18:00 på Drumsö lågstadieskola för lagledare, ekonomiansvariga och tränare. Under mötet diskuteras bl.a. utvecklingsdagens action points, tränarutskottets hälsningar och riktlinjer för säsongen, det nya Röd och Blå lägret, de nya handbollsreglerna, fadderverksamheten samt Midnight Run.
 
Kom med och se vad som gäller för den nya säsongen!

Aktuellt inom handbollen

Hälsningar från det finska damlandslaget

De finska damernas EM kval slutade tyvärr inte som önskat. Laget spelade 6 matcher varav det tyvärr blev förlust i alla matcher. Med detta i bakgrunden har handbollsförbundet beslutat att Finland inte skickar laget till det kommande VM –kvalet, utan att man istället fokuserar fullt på inkommande EM-kvalet 2017. 

Päivi Mitrunen kommenterar beslutet på följande sätt:
”Även om VM-kvalen för denna gång blir emellan, är det viktigt att kontinuerligt och systematiskt utveckla landslagens framgångsmöjligheter, så att vi i framtiden har ett tillräckligt utmanande lag för internationella matcher.  Efter att söndagens EM kval var slut, kunde man konstatera att det ännu är en lång väg till toppen. Det finns mycket jobb att göra”.

Damlandslagets noggrannare planer fastställs under sommaren. I programmet är dock ett träningsläger i idrottsinsitutet Kisakallio och möjligen även utlandsresor, t.ex. turneringar för de lag som inte deltar i VM-kvalet.

Sonja Koskinen, som spelade sin 50-landslagsmatch kommenterar även detta beslut.
”Det är ett förståeligt beslut som även understöds. Matcher emot såhär svåra lag tjänar oss ännu inte, och nu behöver vi verkligen träningsläger och jämnare match-motstånd.”

Resultatet för damernas EM-kval finner du här.
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp