Copy
Dicken Info 11/2016
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

Beslut om nästa steg i utvecklingen

På årsmötet torsdagen 24.11 är det dags att fatta beslut om nästa steg i hur vi förverkligar föreningens strategi. Årsmötet besluter om verksamhetsplanen för säsongen 2016-2017, men besluten har verkningar som sträcker sig längre än ett verksamhetsår.

Verksamhetsplanen innehåller ett förslag att se över vissa roller samt att bilda grupper kring teman: tränare, elit, ungdomar, barn, ekonomi, finansiering, resurser, förening och information. Målet är att få en ännu klarare ansvarsfördelning och att ha en struktur som ger möjlighet åt flera personer att enklare engagera i klubbens gemensamma ärenden med små arbetsinsatser. En del av grupperna är nya och en del finns redan. I tränarutskottets fall är det endast namnet som ändrar, medan vi i lagledarutskottets fall föreslår att dela upp utskottet i en ungdomsgrupp och en barngrupp. Även om båda grupperna arbetar med frågor som berör lagledning är nyckelfrågorna för de olika åldersgrupperna rätt olika och med denna uppdelning får vi bättre fokus på de väsentligaste frågorna. I synnerhet gällande ungdomar vill vi införa systematik och stöd för spelarnas karriärutveckling.

På utvecklingsdagen i april uppstod det en hel del diskussion och frågor om vår strategi. Frågorna berörde vad våra strategiska mål betyder i dagliga verksamheten och hur vi mäter framgången i de olika delområden (största klubben, bästa handbollskvaliteten, mest respekterade klubben). Verksamhetsplanen som styrelsen föreslår till årsmötet innehåller en 'balanced scorecard' där målsättningar och mätare är definierade för de tre strategiska målen.

Välkommen till årsmötet för att höra mera om dessa planer och påverka.
 

Janne

Kom ihåg!


Finska Cuppen


Semifinalerna inleds för både vårt dam och herrlag. Eftersom damerna i onsdags vann Sparta, spelar de mot HIFK i semifinalen. Damernas semifinal går av stapeln torsdagen den 1.12 kl 19:00 i Britas, och vinnaren av den matchen går till finalen som spelas lördagen den 3.12 kl 15:00 i Energi Arenan.

Herrarna spelar igen onsdagen den 30.11 semifinal mot Cocks hemma i Britas. Matchen går av stapeln kl 19:15. Vinnaren av denna match spelar efter damerna i finalen lördagen den 3.12 kl 17:30 i Energi Arenan.

Vi ses i publiken!


Nyheter på Dicken.fi


Dicken deltog med flera lag i Atlas Aktia Cup 2016


Internationellt motstånd för Dicken F08


F03 vann Aktia Cup 2016Dicken Suomen Cupin Final Fouriin

 

Aktuellt inom föreningen

Inbjudan till Dickens årsmöte

Föreningens medlemmar kallas till årsmöte torsdagen 24.11.2016 kl. 18:00 i Drumsö lågstadieskola. Address Tallbergsallén 12. Ingång via innergården.

På mötet behandlas stadgeenliga ärenden som bl.a. bokslutet och årsberättelsen för säsongen 2015-2016; verksamhetsplanen, budgeten och medlemsavgifternas storlek för säsongen 2016-2017; val av ordförande och övriga medlemmar i styrelsen.

Välkommen!

Styrelsen

Dickenhandball på Instagram

Dicken som förening finns nu även på Instagram! Följ oss på användarnamnet ”dickenhandball” så hänger du med vad som lagen sysslar med under veckan.

Vill även ni synas på Instagram under dickenhandball? Detta görs lättast genom att skicka text och bild till adressen sanna@dicken.fi eller som meddelande via telefonen (050 5646867), så lägger Sanna upp dem för er.  Alternativt kan ni lägga upp en bild på er ert egna instagram konto med hashtagen ”dickenhandball”, så repostar vi sedan er bild.

Vi lägger gärna upp bilder kring allt ni gör med ert lag, är det sedan något ni gjort på träningarna, ifall ni spelat turneringar eller matcher, eller bara gjort något tillsammans. Se dock till att kolla med alla som är på bilderna att de är medvetna om att bilden läggs upp på instagram, och att de godkänt detta.

Lagpresentationer

B-flickor

Säsongen 2016-17 består B- flicklaget av 16 spelare, av vilka 6 st är -00or, en -02a och resten -01or. Laget tränas av Johan Öller, med hjälptränarna Tomas Utriainen och Stefan Ottelin.
Merparten av truppen består i år främst av yngre B-juniorer, och en handfull -00or. De äldre B-juniorerna och vissa -01or har i år även varit med och förstärkt A-juniorerna i deras seriematcher.


Laget består av många duktiga spelare med bra attityd, och bland oss finns även ett antal spelare med i F00 landslagsringen. Trots att vi tappade en hel del spelare förra säsongen pga föreningsbyten och andra orsaker, har vi lyckats få ihop ett bra lag, och vi har även fått tillbaka en spelare som hade slutat har gjort comeback.

Laget tränar 4 gånger i veckan, och ofta tillsammans med A- flicklaget. Lagets resultatmässiga mål är att återigen spela Final Four i maj 2017. Vi har alla förutsättningar att ta medalj, och en bra dag vinner vi vilket finskt B-flicklag som helst. 


Kaptenen Kira Itkonens kommentarer:
Laget utvecklas och blir bättre efter varje match. Fast laget består av -02 till -00 födda spelare, finns det ingen åldersfördelning och laget fungerar bra som en helhet. Lagets mål inför säsongen är såklart Final Four och medalj.

Vad är ditt bästa handbollsminne?
Mitt bästa handbollsminne är då vi med -99 och -00 vann FM guld förra säsongen.

Vilket är det tuffaste motståndet under denna säsong, och varför?
Det tuffaste motståndet är Åbo, på grund av deras stora -00 trupp och många landslagsspelare. En annan tuff motståndare är Sjundeå, då de har duktiga spelare och deras helhet som lag fungerar.
 

B-Pojkar

Under säsongen 2016-17 B-pojkarna består av 19 spelare, av vilka 7st är -00 födda och 12st -01 födda spelare. Laget tränats av Gutte Ahlroos, lagledaren är Hans Segercrantz, ekonomiansvariga är Erik Holmqvist, materialansvariga Johan Bischoff och reseansvariga Peter Åstrand.

Laget har en kort historia som började på hösten -16. I slutet av september lyckades spelarna ta silver i Dicken Cup.

Kaptenen Daniel Segercrantz’s kommentar:
Laget har potential och vi är för tillfället jämnstarka i serien (10 lag) med alla lag utanför top-4. Vi måste ännu förbättra på vårt spel för att kunna ta poäng mot de lag som förväntas nå final-four på våren.

Vad behöver ni speciellt bli bättre på?   
Samspel och tempoväxlingar.

Vilka 2 lag anser du ger det starkaste motståndet i serien nu och varför?
SIF och HIK. De är fysiskt starka och har bra bredd.

 

Kommande evenemang

Spännande elitmatcher 30.11.2016 och 10.12.2016

Vi har några spännande matcher på elitsidan som vi önskar bjuda alla föreningens juniorer och föräldrar.

Först ut är herrarna och de spelar cup semifinal mot Cocks onsdag 30.11 kl. 19.15 i Britas. Hoppas så många som möjligt kan komma och heja på herrarna i denna tuffa match!

Lördagen 10.12 har både Dickens damer och herrar matcher och vi firar då Dickens lillajulslördag i Britas.

Lördagen inleds klockan 14.15 när damerna möter Atlas i sin sista hemmamatch innan jul. Klockan 16.15 är det herrarnas tur att möta BK-46, som i skrivande stund är tabelltvåa efter Cocks och ligger före Dicken. Till denna toppkamp förväntar vi oss inget mindre än fullt hus.

Boka alltså Dickens lillajulslördag i kalendern! Under lördagen gäller det att heja på våra lag,  och samtidigt passa på att köpa Dickens fani-produkter som lämpar sig utmärkt som julklappar. Föreningen bjuder på glögg och pepparkakor i Britas!

Välkommen!

Kommande händelser

 

Vems skjorta hänger fryst på väggen i Britas?

Micaela "Mico" Aarnio #17

Dicken har många spelare vars nummer har fryst och som hänger i Britas. Vi vill att alla ska känna till våra duktiga spelare och vi kommer att presentera dem alla. Vi börjar med Micaela ”Mico” Aarnio, nr 17.

Micaela, som även kallas ”Mico” är en spelare som har spelat i Dicken under hela sin spelarkarriär. I föreningen började hon som 10 åring, och från det spelade hon ända upp till mästerskapsserien och till landslaget. I mästerskapsserien spelade hon i 12 år, mellan 1988 och 2000, och i landslaget i 9 år, mellan 1991 och 2000. Allt som allt har hon spelat minst 36 gånger för Finland. Ännu har hon inte slutat med handbollen, och hon säger att ”vi får se när det sker”. Micos position var back eller mittback, och hon har visat att man inte behöver vara över 165 cm för att spela på dessa positioner. Över 1700 mål har hon gjort under sin karriär i serien.

Just nu jobbar Mico på bollförbundet, och är dessutom tränare för F05 laget. Mico tycker att handbollen är en rolig och fartfylld sport där det händer en massa. Enligt Mico är det bästa med den att få göra mål, samt att spela fram sina lagkamrater till bra lägen. Hennes bästa minne från sin spelkarriär är alla resor hon gjort med Dicken och landslaget. Hon kommer även ihåg de tre mästerskap hon vunnit till föreningen. Även många matcher har fastnat i minnet.

Föreningen tackar Mico för hennes prestationer!

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp