Copy
Dicken 85 Info 11/2017

Lue uutiskirje suomeksi tästä
Ser meilet konstigt ut?
Läs det i browsern:

View this email in your browser
 

Ordförandes spalt

Jan Hellman      

Årsmötet 2017

Föreningens årsmöte hölls i år rekordtidigt i slutet av september. Här några plock från mötet.

Årsmötet besluter om verksamhetsplanen. Planen för 2017-2018 följer samma riktlinjer som verksamhetsplanen för förra året och styrs av de strategiska mål som föreningen haft de senaste åren och som preciserades på årsmötet 2016. De strategiska målen är följande.

(1) Att vara den största handbollsklubben i Finland. Storlek ger i bästa fall möjlighet att  träna och spela på egen nivå (t.ex. i utmanarserier) och spelarna utvecklas bättre. Det är också en förutsättning för att Dicken på sikt kan ha elitlag i topp bestående i huvudsak av egna juniorer. Storlek ger även ekonomiska skalfördelar.

(2) Ha det bästa handbollskunnande i Finland och att vår verksamhet håller hög nivå. Det betyder att vi har de mest kunniga tränarna och satsar på att utbilda våra tränare. Spelarna upplever att verksamheten är meningsfull, att de utvecklas, att de respekteras och behandlas rättvist. Vi har en proffsig administration, vilket betyder bl.a. väl organiserad verksamhet, väl fungerande kommunikation och ekonomin på stadig grund.

(3) Vara den mest respekterade handbollsklubben i Finland. Vi beter oss bra på och utanför planen, vilket gäller såväl spelare, tränare, lagledning som publik. Vi bidrar till att föra handbollen framåt i Finland. Vi bidrar positivt till samhället t.ex. genom samarbete med skolor. Vi är exempel för jämställdhet.

Årsmötet valde följande personer till styrelsen. Jan Hellman valdes till ordförande. Cai Granfors, Tomas Gripenberg, Thomas Lindahl, Michaela Kaitemo och Michael Saxén valdes till styrelsemedlemmar. Styrelsen har därmed samma sammanställning som under förra verksamhetsåret.

 Janne

Kom ihåg!


Save the date lö 20.1.2018

Lördagen 20.1.2018 går Dickens 85-års jubileumsfest av stapeln på Polisernas sommarhem på Drumsö. Festen är för alla föräldrar, lagaktiva, dam-och herrspelare, f.d. spelare och andra intresserade. Festen är för över 18-åringar. Under dagen har vi jubileumsprogram i Britas med bl.a. dam-och herrseriematcher. Lägg redan nu dagen och kvällen i kalendern. Inbjudan till festen följer inom kort.  Välkommen med att fira Dicken tillsammans!

 

Licenser: 

Alla spelare behöver ha en betald licens före första turneringen eller matchen. Licensen köps via förbundets sidor via länken nedan:

http://finnhandball.net/lisenssit/


Nyheter på Dicken.fi

Dicken löylytti ÅIFK:n 43-15

Junior cup Finland

Vänskapsmatch F04 vs P04

Damerna och rosa bandet 

Tillbakablick på hösten

Midnight run sprangs lö 9.9.2017


Dicken stod för åttonde gången som lokalarrangör för Midnight Run. Vi tackar alla föräldrar och juniorer som ställde upp på vårt gemensamma talkoarrangemang. Loppet blev lyckat och de knappt 8000 anmälda löparna var nöjda med evenemanget. Dickens interna tävling bland lagen om att sälja mest löparplatser till individer eller företag var spännande för två lag delar i år på första platsen. P04 och F05 sålde 100 platser var och får därmed 750 euro per lag till sitt lag. Stort grattis till båda! Nästa års lopp springs lö 1.9.2018 så lägg datumet i kalendrarna redan nu. Inom de närmaste veckorna kommer lagen att få information om hur de kan vara med och göra loppet känt samt locka löpare och därmed också själv samla in pengar till laget.
 

Dicken cup 2017

Dicken cup arrangerades helgen 23-24.9.2017. Damlaget skötte igen med bravur cupens praktiska arrangemang. I år slog vi nytt rekord gällande antal anmälda lag – 146 lag deltog!
 

Röd & Blå läger i Kisakallio 30.9-1.10.2017

För andra året i rad ordnade föreningen ett gemensamt säsongsstartsläger för C-F-juniorerna i Kisakallio i Lojo. Vi började lägret med den tränarträff fre 29.9 där vi diskuterade allmänna frågor kring tränarskap i Dicken samt lyssnade till en föreläsning av Christoph Treier om hur man håller barn motiverade samt frågor kring mental träning. 230 barn deltog i lägret och lagen hade flera träningar under helgen samt lekar och andra aktiviteter. Lägret fungerar bra som ett kick-off läger för säsongen och många lag utnyttjade tiden till att sammansvetsa laget samt komma överens om säsongsmål och tränar-och hjälptränarfrågor.
 

School tour i samarbete med handbollsförbundet

Vi har även i år satsat på att besöka många skolor och erbjuda barnen en möjlighet att testa på handboll under gymnastiklektionerna. Bl.a herrspelarna Gusten Montonen, Viggo Usvalahti, Tadas Stankevicius och Thomas Hollfast har dragit lektioner i Drumsö ls, Mattliden, Vindängen, Finno, Cygnaeus ls och Kronohagens ls. Många barn har börjat i föreningen – vi hälsar alla nya barn och föräldrar välkomna till Dicken!
 

Tränare sökes
 

Dicken söker huvudtränare för våra Bollskolor där vi skulle behöva flera vuxna dragare. Bollskolebarnen är uppdelade i 3 grupper på lördag förmiddag på Drumsö och en grupp på torsdag kl 17-18 i Finno skola. Vi söker också på lång sikt flera tränare till föreningen så ifall du känner att du antingen tillsammans med någon, eller helt själv skulle ha ett litet intresse att träna, skicka ett e-post till johanna@dicken.fi.
 

Tränarskolningar
 

TS skolningar

Förbundet startar en TS II skolning och Dicken kommer att erbjuda några intresserade tränare som uppfyller kraven möjligheten att delta i utbildningen. Bekanta er alltså med TS II innehållet på förbundets sidor samt kraven och datumen nedan och meddela eventuellt intresse att delta till johanna@dicken.fi  så fort som möjligt.
TS II bygger på teman behandlade i TS I. Språket och allt material under TS II är finska.

Utbildningsdagar:
  • 9. – 11.2.2018
  • 16. – 18.3.2018
  • 21. – 23.9.2018
 
Utbildningens längd: 72 h (3 veckoslut)
Krav:  100 % närvaro+ hemuppgifter
Pris: 990 €
Ansökningstid 6-30.11.2017
 
TS I -utbildning för f.d. spelare eller tränare
Förbundet kommer som en nyhet att erbjuda en lite kortare TS I utbildning till spelare eller tränare som uppfyller kraven nedan.  Även här kommer Dicken att erbjuda intresserade tränare möjligheten att delta. Meddela intresse till johanna@dicken.fi så fort som möjligt.
  1. 10 års spelarfarenhet på nationell nivå (FM-liga, FM-serie, landslag, utlandet) ELLER
  1. B-nivå eller II-nivå enligt det gamla tränarutbildningssystemet
 
Tidpunkt för utbildningen: 16.-18.2.2017
Utbildningens längd:  72 h (1 veckoslut)
Krav: 100 % närvaro + hemuppgifter
Pris: 270 €

Ansökningstid: 9.11-15.12.2017

Dicken skolning för minitränare sö 19.11.2017

Söndagen den 19.11 kl. 9:00-11:00 kommer Björn Monnberg till Erkkerihallen och går igenom Dickens tränarhandbok och drar en demoträning för minitränare och hjälptränarna. 
Vår målsättning är att alla Dicken tränare följer våra riktlinjer och hoppeligen kan våra yngsta lags tränare och hjälptränare få nya idéer och inspiration för sina träningar. Inbjudan har redan gått ut men meddela johanna@dicken.fi ifall ni vill hänga med.
 

Dickens samarbetspartners

I säsongens Dicken infon kommer vi att presentera föreningens samarbetspartners. Denna gång är damlagets mångåriga partner MaxMara i turen.

MaxMara – premium kvalitet dammode:
Välskräddade och stilfulla plagg med perfekt passform.  
Din drömkappa hittar du hos oss!

MaxMara – Glogatan/Kluuvikatu 3

Weekend MaxMara – Fabiansgatan 14

Följ oss på instagram
https://www.instagram.com/maxmarahelsinki/
 

Kommande evenemang


Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf. · Smedjeviksvägen 9 C 66 · Helsinki 00200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp