Copy
Dicken Info 04/2016
 
View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta

 

Korkeatasoinen toiminta johtaa tuloksiin
 

Dickens utvecklingsdag Onnea kaikille mitalisteille! Koko seura iloitsee siitä, kun joukkueemme saavuttavat menestystä.
 
Huhtikuussa pidetyllä kehityspäivällä oli paljon keskustelua siitä, mitä meidän strateginen tavoite "paras käsipallolaatu" tarkoittaa ja miten sitä mitataan. Meille käsipallolaatu tarkoittaa sitä, että pelaajistamme kehittyy monipuolisia ja osaavia käsipalloilijoita. Se tarkoittaa sitä, että meillä on korkeatasoista toimintaa, joka perustuu vahvaan käsipallo-osaamiseen. Toimintaa, jossa jäsenet kokevat kehittyvänsä täyteen potentiaaliinsa – rippumatta siitä onko tavoite päästä ammattilaiseksi tai että käsipallo on kiva harrastus. Toimintaa, jossa kaikilla on tärkeä rooli ja jossa viihdytään.
 
Jos asettaisimme mittarit käsipallolaadulle, pitäisi mittareiden mitata edellä mainittuja asioita. Mitaleiden määrä tai kilpailusijoitukset eivät ole sopiva mittari käsipallolaadulle ja siksi seuralla ei ole tiettyä mitalimäärää tavoitteena. Jos onnistumme panostuksessamme käsipallolaatuun, tulee se myös näkymään kilpailutuloksissa. Mutta on tärkeää, että järjestys on itsellemme selvä: korkeatasoinen toimita ensin, tulokset seuraavat perässä.
 
Yksittäisen pelaajan tai yksittäisen joukkueen kannalta tulokset tulevat joskus nopeammin ja joskus vaaditaan monta vuotta kovaa työtä ennen kuin kaikki loksahtaa kohdalleen. Määrätietoisuutta, kovaa työtä ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Tämä on myös opetus elämää varten, jonka voimme antaa nuorille pelaajillemme.
 

Janne

Muista!


Juniorikauden päätös


Dickenin perinteinen juniorikauden päätös pidetään 24.5. poliisien kesäkodin tiloissa Lauttasaaressa. Ovet avataan klo 17.00, ja ohjelma alkaa klo 18.00. Tilaisuudessa kaikki mini - A pelaajat saavat oman mitalinsa, ja SM-sarjassa pelaaville joukkueille pidetään myöskin palkintojenjako. Jaettavat palkinnot ovat: ”Arvokas pelaaja”, ”Edistynyt pelaaja” ja ”Paras asenne”.


Juniorikauden päätöksen järjestäjät ovat T03 ja P03. Ruoasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua tästä. Tänä vuonna tarjolla on makaronilaatikkoa ja salaattia. Aterian hinta on 7 € ja se maksetaan tilille FI18 4055 0011 0804 43 (Aktia Pankki Oy, Vastaanottaja Dicken P03). Maksa viimeistään 17.5.2016, eli samana päivänä, jolloin ilmoittautuminen päättyy, ja muista kirjoittaa koko nimesi ja aterioiden määrä maksun viestikenttään.

Muista ottaa mukaan käteistä kahvitarjoiluun, arpajaisiin ym.

 

Uutiset Dicken.fi'llä


Föreningens ”medaljregn” fortsätter - E-flickorna blev dubbelmästare

P06 första dundersäsong ledde till både guld och silver

Livet med 3 lag – P04

Dickens E-pojkar -05 vann FM-guld!
 

Seuran ajankohtaiset

Dickenin naiset uusivat Suomen Mestaruuden!

Naisten käsipallon Suomen mestari on Dicken, nyt toista vuotta perättäin! Finaaleissa vastassa oli HIFK. Ottelusarja alkoi HIFK:n komennossa joka voitti kaksi ensimmäistä finaalia. Molemmissa otteluissa Dicken vei avausjakson, mutta HIFK punnersi toisella puoliajalla ohi ja vei voitot. Kolmannesta finaalista alkaen Lauttasaarelaisten peli parani. Edelleen pelattiin vahva aloitusjakso, mutta nyt myös toisella puoliajalla pidettiin peli kasassa ja painettiin loppuun asti. Tästä lähti Dickenin mestaruusjuna liikkeelle mitä HIFK ei ikinä saanut pysäytettyä. Dicken vei mestaruuden otteluvoitoin 4-2. Dickenin joukkueen, ja koko mestaruuden ”takuumies” oli maalivahti Sonja Koskinen joka pelasi unelmafinaalit.

Dickenin mestaruuden taustalla on tietysti laadukas pelaajamateriaali, mutta myös osaava valmennus. Ensimmäistä kauttaan Dickeniä valmentanut ranskalainen Thomas Hivert toi paljon uuttaa joukkueelle. Hivertillä on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, joten varmasti joukkue kehittyy vielä jatkossakin.
 

Tuplasti kultaa B-junioreille

B-poikien loppupelit

Kauden hienoisesta epätasaisuudesta (enimmäkseen loukkaantumisten vuoksi) huolimatta, oli meillä ennen loppupelejä tunne, että paras pelaamisemme riittää pitkälle. Joukkuehenki ja asenne ovat olleet erinomaisia koko kauden ajan.

Lauantain aloitimme voittamalla BK-46:n, asia, jossa emme ole koskaan aikaisemmin onnistuneet heidän kotihallissaan. Peli kulki ja lisääntynyt itseluottamuksemme vei pelaajamme finaaliin. Loppuottelussa Siuntiota vastaan saimmekin sitten kokea kaikkien aikojen jännitysnäytelmän! Pelaajamme osoittivat uskomatonta keskittymiskykyä ja päättäväisyyttä. 50 minuutin jälkeen pistetilanne oli 15-15, eikä 10 minuutin jatkoaika ratkaissut voittajaa: pistetilanne oli sen jälkeen 20-20! Toisen jatkoajan viimeisen viiden minuutin aikana ei pelaajiamme enää pysäyttänyt mikään, ja näin lopulta 70 minuuttia kestäneen finaalin jälkeen unelma SM-kullasta oli muuttunut todeksi!

Suuret kiitokset ja samalla onnittelut kaikille pelaajillemme ja valmentajillemme. Aivan erityinen kiitos kuuluu vielä päävalmentajallemme Jacob ”Jacki” Nymanille, joka näiden kaikkien kuluneiden vuosien ajan on määrätietoisesti ja taitavasti valmentanut pojistamme taitavia joukkuepelaajia, joilla on oikea asenne ja halu voittaa.
 

B-tyttöjen playoff-raportti

B Finaali 4 pelattiin Karjaalla 23.-24.4. Lauantaina B-tyttöjen runkosarjan voittaja Dicken kohtasi sarjanelosten Åbo IFK:n. Dicken oli keskittynyt ja hyvin valmistautunut ja hoiti semifinaalin tiiviillä joukkuepelillä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, ja voitti selkein numeroin 28-15.

Sunnuntaina koitti sitten odotettu finaali monivuotista finaalivastustajaa Kyifia vastaan. Nämä finalistit ovat ratkaisseet mestaruuden keskenään jo nuoremmista C-ikäluokista alkaen. Kyif on kahtena viime vuonna vetänyt pidemmän korren, usein dramaattisten käänteiden jälkeen. Nyt olikin katettu mahdollisuus hakea revanssia kelpo pelillä. Tiiviin, tasaisen ja hermoille käyvän ottelun kuluessa saattoi Dickenin hieman laaja-alaisempi pelaajamateriaali loppua kohden saada aikaan 4 maalin eron, jota Kyif ei pystynyt kuromaan kiinni. Näin Dicken saattoi hieman hidastaa tahtia ja Kyif pääsi vielä hieman kaunistelemaan lukuja.

Yhdessä saman viikonlopun B-poikien saavutuksen kanssa tämä tarkoittaa sitä, että Dickenillä on tämän vuoden B-ikäluokan herruus.

Seuran sijoitukset – Yhteenveto   

Onnittelut kaikille joukkueille, jotka ovat olleet mukana SM-sarjan peleissä! Tässä tulee yhteenveto siitä, miten seuran juniorijoukkueet ovat pärjänneet. Täällä Dickenillä olemme iloisia siitä, että niin monta joukkuetta oli mukana, ja olemme ylpeitä niistä jokaisen sijoituksesta.

Kultaa:
BT, BP, ET05, EP05, FP06
Hopeaa:
AP, FP06
Pronssia:
DT03, FT06
 

Sääntökoulutus 2.5.

Maanantaina 2.5. pidettiin Dicken junioreille Suomen Käsipalloerotuomareiden sääntökoulutus Lauttasaaren ala-asteella. Paikalla oli noin 30 A- ja B-junioreita, sekä joitain P01:ä. Tuomarit Annika Laaksonen ja vanha Dicken pelaaja Julia Glanz veti koulutuksen sekä suomeksi että ruotsiksi. Koulutus koostui luennoista ja ryhmätöistä, jossa piti löytää vaikean tilanteen oikean tuominnan.

Tämä koulutus on pakollinen kaikille Dickenin B-junioreille. Koulutus ei ole vain tarkoitettu niille jotka ovat potentiaalisia tuomareita, vaan myöskin pelaajille itse. On helpompaa ymmärtämään tuomariratkaisuja, kun tietää pelin säännöt. Dickeniä ilahduttaa se, että näistä 30 osallistujista löytyi ainakin neljä tuomaroinnista kiinnostuneita!

Tulevat tapahtumat

Miesten pronssipelien ensimmäinen osa tiistaina, ratkaiseva perjantaina

Kuten jo varmasti moni tietää, on Dickenin miesten tänä vuonna tyydyttävä pronssimitalipeleihin, kun HC West oli semifinaaleissa vahvempi otteluvoitoin 3-1. Pronssiotteluissa vastaan asettuu Atlas Vantaa, joka hävisi Riihimäen Cocksille suoraan kolmessa ottelussa. Dicken oli joukkueiden välisissä runkosarjapeleissä niskan päällä voittaen kaikki kolme kohtaamista, mutta Atlaksella on taatusti motivaatiota taistella mitalista, kun niitä ei ole muutamaan vuoteen päästy juhlimaan Myyrmäessä. Dickenillä taas ei ole mitään kiinnostusta katkaista mitaliputkeaan, joten tiukat ottelut ovat odotettavissa.

Atlas Vantaa on suurimman osan kaudesta kärsinyt epätasaisista otteistaan, mutta sai pudotuspeleihin pelinsä kuntoon, siitä osoituksena HIFK:n tiputtaminen puolivälierissä viidessä ottelussa. Dicken taas voitti SIF:n suoraan kolmessa ottelussa puolivälierissä ja HC Westiä vastaan kirvelevästi hävisi kaksi peliä vain maalin erolla, joista toinen vielä jatkoajan päätteeksi.

Pronssimitalin kohtalo ratkeaa kaksiosaisessa ottelusarjassa, jossa yhteismaalit ratkaisevat kumpi joukkue juhlii kauden päätteeksi. Ensimmäinen osaottelu pelattiin jo tiistaina Myyrmäessä, jonka lopputulos oli  tasan 21-21. Toinen ja ratkaiseva peli pelataan Pirkkolassa perjantaina 6.5. klo 19.00.

Siuntio Cup 27-29.5

Suomen suurin käsipalloturnaus, Siuntio Cup, järjestetään taas, nyt 44:n kerran. Tänä vuonna Dickeniä edustaa 39 joukkuetta. Seuralla tulee tänäkin vuonna olemaan turnauksen aikana teltta, jossa voi suojautua niin auringolta kuin sateelta. Pidetään kuitenkin peukkuja pystyssä aurinkoisen Siuntio Cupin puolesta!

Ajankohtaista käsipallossa

Voimaa urheiluun hyvästä mielestä

Mielenterveysseura on kehittänyt ”Voimaa urheiluun hyvästä mielestä” – materiaalin, joka on tarkoitettu ja osoitettu valmentajille ja ohjaajille antamaan tietoa ja työvälineitä urheilevan nuoren mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Liikunta ja urheilu eri muodoissaan antavat kasvavalle lapselle ja nuorelle upeita elämyksiä, kavereita ja terveyttä tukevia elämäntapoja päivittäiseen toimintaan.

Kasvava lapsi ja nuori on aina psyykkinen, sosiaalinen ja fyysinen kokonaisuus, myös urheilun eri ympäristöissä. Tärkeää on nähdä terveyden kokonaisvaltaisuus ja se, että eri terveyden osa-alueet ovat kiistattomassa vuorovaikutuksessa keskenään. Fyysinen vamma heijastaa asioita henkiseen ja psyykkiseen toimintaan - mielen maailmaan. Vastaavasti psyykkinen kuormittuneisuus heijastuu helposti fyysisiin suorituksiin esimerkiksi väsymyksenä ja huolimattomuutena, toisin sanoen virheiden lisääntymisenä ja keskittymiskyvyn alentumisena. Sekä henkinen että fyysinen väsymys lisäävät loukkaantumisriskiä ja monien muiden ongelmien kasautumista. Sosiaalinen suoriutuminen, ristiriitojen sietäminen ja ongelmanratkaisukyky heikentyvät väsyneenä.

Onkin tärkeää oikeassa hetkessä kuunnella ja kohdata sekä kannustaa ja ohjata urheilevaa lasta ja nuorta kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvän mielen ylläpitämiseen. Materiaali tarjoaa tällaisiin hetkiin toimivia ideoita ja vinkkejä – hyvän mielen hetkiä - niin lapsille ja nuorille kuin heidän tukijoukoilleen ja valmentajilleen.

Lue mielenterveysseuran materiaali ” Voimaa urheiluun hyvästä mielestä” tästä.
 
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp