Copy
Dicken Info 1/2017
 
Näyttääkö sähköposti oudolta?
Lue sitä selaimessa tästä:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta

Katsokaa otteluita!

Hyvää uutta vuotta kaikille! Kausi on puolivälissä, ja nyt on hyvä ajankohta tarkastella, miten kausi on mennyt toistaiseksi ja voisimmeko tehdä jotain paremmin keväällä. Olemmeko syksyllä oppineet tai tulleet paremmiksi tavoitteisiin verrattuna? Mitkä ovat tavoitteemme keväälle? Nämä ovat kysymyksiä, joita jokainen pelaaja voi kysyä itseltään ja joita toivon keskusteltavan joukkueissa sekä pelaajien että vanhempien kanssa. "Me olemme Dicken" käsikirja sisältää taulukon, jossa kuvataan mitä pelaajien odotetaan osaavan tietyssä iässä. Käsikirjan taulukko, ei sarjataulukko, toimii hyvänä perustana näissä keskusteluissa.

Uskallan väittää, että yksi osa-alue jota emme hyödynnä riittävästi harjoittelun osana on otteluiden katsominen. Katsomalla vanhempien pelaajien peliä antaa juniorille vision jota tavoitella. Kääntäen, jos ei näe esimerkkejä siitä miten kokeneemmat pelaajat pelaavat tai mikä on ylipäätään mahdollista, on paljon vaikeampi oppia ja ymmärtämään peliä. Tarjolla on suuri määrä otteluita seurattavaksi. Dickenissä olemme siinä ainutlaatuisessa ja onnellisessa asemassa, että meillä on omat huippujoukkueet sekä miehissä että naisissa. Ottelut ovat parasta katsottavaa paikan päällä, mutta jos sinne ei pääse, suurin osa naisten ja miesten otteluista ovat katsottavissa meidän streamin kautta. EHF:llä on verkossa laaja valikoima pelejä Euroopan liigoista. Naisten EM-kisat pelattiin joulukuussa ja miesten MM-kisat käynnistyi keskiviikkona 11.01. Valmentajat, joukkueenjohtajat ja vanhemmat ovat avainasemassa viemällä juniorit otteluihin ja opettamaan heille, että käydään säännöllisesti katsomassa otteluita.Janne

Muistathan nämä?


Kevään laskut

Ensi maanantaina lähetetään kevätkauden laskut. Jos laskussa jokin ei täsmää, pyydämme ilmoittamaan asiasta Willelle niin pian kuin mahdollista. Kausimaksuehdot 2016-2017 löytyvät täältä.

50+ SM

Myös tänä vuonna järjesteään 50+ turnaus, ja tällä kertaa turnaus pidetään Riihimäellä lauantaina 4.2.2017. Mukaan Dickenin 50+ joukkueeseen toivotamme tervetulleiksi pelaajia jotka ovat syntyneet vuonna 1967 tai aikaisemmin. Joukkue muistuttaa että turnauslisenssin saa ostettua liiton kotisivuilta.

Kaikki innokkaat 50+ jotka haluavat mukaan jatkamaan Dickenin mitalijahtia, ilmoittakaa kiinnostuksenne Hexi Wileenille (
henrik@fnfnorden.org / +45 53 63 95 92) . 


Uutiset osoitteessa Dicken.fi

Kevätkausi käynnistyy kotipelissä lauantaina!

KyIF och Grani Cup

Medaljsviten fick fortsättning

 

Ajankohtaista seurassa

Midvinterjuhla

Juhla lähestyy, ja kaikki juhlan yksityiskohdatkin ovat hanskassa.  Tänä vuonna ravintola Kaksi Kanaa vastaa ruuasta ja Aalto Cocktailsin baarimikot hoitavat juomapuolen. Juhla on erinomainen tilaisuus tutustua niin vanhoihin kuin uusiin Dickeniläisiin, ja oman joukkueen muihin vanhempiin!

Midvinterjuhla ei ainoastaan ole juhla, vaan myös tilaisuus jossa huomioidaan ja palkitaan niin joukkuejohtajia kuin seuran aktiivisia. Dicken muistaa myös kahta seuran henkilöä omilla erikoispokaalilla. Iffen pokaalin saa vuoden joukkuejohtaja, ja Börjen pokaalin saa vuoden Dickeniläinen. Viime vuonna Iffen pokaalin sai Anna Airava ja Börjen pokaalin sai Björn Monnberg. Kenelleköhän pokaalit ojennetaan tänä vuonna?

Viimeinen ilmoittautumispäivä juhliin on tiistai 17.01.2017, klo 16.00 mennessä. Muista suorittaa myös osallistumismaksu viimeistään sinä päivänä. Ilmoittautudu tästä.

Tietoa Dickenin kesäleireistä

Dicken järjestää kesäleirejä taas tulevana kesänä. Leirit ovat ”Helsinki Handball Camp” ja ”Folksam Sportcamp”.

Helsinki Handball Camp järjestetään 2003 -  2006 syntyneille lapsille. Leiri pidetään koulujen päättymistä seuraavalla viikolla, vko 23. Paikka ja ruokailu ovat samat kuin viime vuonna, eli leiri järjestetään Ruskeasuon urheiluhallissa ja ruokailu tapahtuu Folkhälsanin seniorikodissa. Leirin vetäjinä toimivat eliittijoukkueen pelaajat. Tämän vuoden uutuus on Helsinki Handball Camp -paita.

Folksam Sportcamp järjestetään 2007 – 2009 syntyneille lapsille. Tämä leiri pidetään viikoilla 23 ja 24 Lauttasaaren Erkkeri-hallissa (entinen Etera-halli). Viikko-ohjelmat ovat keskenään erilaisia, joten voi hyvin osallistua molemmille leireille. Leirin järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Martina Genberg, ja samalla kaavalla kuin viime vuonna. Leirin teemana ovat eri urheilulajit –keskipisteenä tietenkin käsipallo. Uutta tänä vuona ovat Folksam Sportcamp -paidat, jollaisen jokainen leiriläinen saa.

Leiri-ilmoittautuminen avataan lähiaikoina – mutta merkitkää päivämäärät kalenteriin jo nyt! Apuvalmentajia tullaan tarvitsemaan leireille ja haku apuvalmentajaksi julkaistaan pian. Lisää tietoa tulee lähiaikoina dicken.fi’lle sekä muihin käyttämiimme medioihin. 

Haluaako työpaikkasi olla mukana sponsorina, ja saada nimensä paitaan, joka päällään yli 100 lasta ja aikuista liikkuu koko kesän? Laita vain mailia osoitteeseen  sanna@dicken.fi niin homma hoituu.

Eterahalli muuttuu Erkkerihalliksi

"Drumsö Juniorhallar" (DJH) on Dickenin ja PPJ:n yhteisorganisaatio sali- ja kenttäolosuhteiden takaamiseksi Lauttasaaressa ja lähialueilla. DJH on hallinnoinut liikuntasalia, jota on kutsuttu Etera-halliksi.

"Drumsö Juniorhallar" on vuoden 2016 lopulla tehnyt viisivuotisen markkinointisopimuksen Erkkeri Oy LKV:n kanssa. Sopimuksen myötä lähes seitsemän vuoden ajan käytössämme oleva Etera-hallin nimi muutetaan Erkkeri-halliksi.

Erkkeri on Lauttasaaressa toimiva kokenut kiinteistövälitystoimisto. Yritys on toiminut alalla yli 20 vuotta. Päätoimialueena Lauttasaari, keskusta sekä lähi-Espoo. Yrityksen kiinteistövälittäjät ovat pätevöityneitä ammattilaisia joilla on laaja-alainen ja vankka työkokemus sekä kiinteistö- että rahoitusalalta. Ammattitaitoisen kiinteistöjen myyntipalvelun lisäksi Erkkeri välittää vuokra-asuntoja ja liikekiinteistöjä.

Dicken, PPJ ja Drumsö Juniorhallar kiittävät Erkkeriä osoitetusta luottamuksesta ja toivottavat Erkkerille menestyksellistä yhteistyötä.

Joukkue-esittelyt

Tytöt -03


Dicken T03 –joukkueessa pelaa 16 iloista 13-vuotiasta tyttöä. Viime kauden lopussa pelaajia oli enemmän, mutta neljälle tytölle muut asiat kuin käsipallo alkoivat olla tärkeämpiä. Useiden pelaajamenetysten lisäksi olimme kauden alussa myös ilman valmentajaa. Monen kuukauden etsimisen jälkeen kaikki ratkesi yhdessä viikossa, kun Harald Hannelius lupasi palata valmentajaksi, mutta nyt päävalmentajan ominaisuudessa, samalla kun onnistuimme saamaan Anu Riksmanin mukaan valmentajaksi! Harald ja Anu täydentävät toisiaan hyvin ja he saivat valmennettavakseen jo hyvin yhteenhitsautuneen joukkueen.

Kuvaavaa sille, kuinka hyvin tytöt viihtyvät yhdessä, on että kaikki heistä osallistuivat Röd & Blå–leirille sekä joukkueen joulujuhlaan! (Pienen kiitoksen ansaitsevat myöskin vanhemmat, jotka sovittelevat ja kuskaavat). Tytöt itse kuvailevat joukkuettaan; kuin toinen perhe, jolla on huippuhauskaa yhdessä, kaikki tukevat ja kannustavat joukkuetovereita, taistelee ja harjoittelee täysillä, kaikki ovat kaikkien kavereita ja kaikki ovat siistejä, positiivisesti kamppaileva joukkue jossa kaikki ovat aina toisiaan varten ja jossa on älyttömän hyvä joukkuehenki!

Joukkue osallistuu sarjaan kahdella joukkueella, toinen kilpailusarjassa ja toinen haastajasarjassa yhdessä F02:n kanssa. Haastajasarjassa ei joukkueella ole mitään tulostavoitteita, mutta kilpailusarjassa tavoitteena on taas ottaa kultaa! Pahimmaksi kilpailijaksi odotetaan tulevan lempivastustajamme KyIF – joukkue, joka pelaa hyvällä asenteella, mutta joka laittaa käsipallo-osaamisemme koetukselle!

Final Fourin jälkeen suuntaamme katseemme Göteborgiin ja Partille Cuppeniin, joka tulee päättämään tämän kauden. Aiempina vuosina joukkue on osallistunut Eken Cupiin ja Irsta Blixteniin, mutta Västeråsia pidemmällä emme ole aiemmin käyneet.

Seuraa joukkuetta: Twitter @DickenF03 ja Instagram dickenf03!

Pojat -03

Kausi 16-17 näytti haasteelliselta, kun joukkueen 11 pelaajasta 4 lopetti. Onneksi asia ratkesi sillä, että rekrytoimme 10 reipasta ja motivoitunutta 04 –pelaajaa. Tämä näytti toimivan erittäin hyvin ja uuden joukkueen asenne ja harjoittelumotivaatio on selkeästi parempi kuin viime kaudella. Tätä kirjoittaessa voidaan myös todeta, että tämä näkyy tuloksissa, ja mm.  Kyif-cupissa joukkue onnistui voittamaan Cocksin, mitä ei ole tapahtunut vuosiin.

Joukkueen päätavoite on kehittää ja ylläpitää joukkueen positiivista kehitystä. Tämän täytyy näkyä myös ottelutuloksissa ja sarjatavoite on sijoittua 5-6 parhaimman joukkoon, mikä olisi huomattava parannus verrattuna viime kauden sijoitukseen.

Sarjasijoitusta tärkeämpiä tavoitteita on kuitenkin yksittäisten pelaajien kehittyminen. Haasteellista on, että puolet pelaajista on vuotta nuorempia ja siten usein 20-30 cm lyhyempiä kuin vastustajansa. Tämän suhteen teemme töitä parantamalla pelaajien fysiikkaa ja liikkuvuutta ja yleistavoitteena on, että fysiikkaharjoittelusta tulee jokaiselle pelaajalle tapa.

Valmentajana jatkaa Ronny Eklöf ja vaikuttaa siltä, että valmentaja-pelaaja -dynamiikka on selkeästi vahvistunut, mikä varmasti taas parantaa yhteenkuuluvuutta ja asennetta ja antaa lisää motivaatiota ja parempia tuloksia tulevissa otteluissa.

Tulevat tapahtumat

Tulevat pelit 

Muut tapahtumat

Kenen paita on jäädytetty Pirkkolan seinään?

Lotta Ekebom

Seuraava haastatteluvuorossa on Lotta Ekebom, jonka pelipaita nro 4 roikkuu Pirkkolan seinällä.

Lotta aloitti käsipallopelaamisen 11 vuotiaana, ja tietysti Dickenissä. Lotta pelasi juniorina Dickenin paidassa, ja eliittisarjassa Dickenin ja ÅIFK:n lisäksi myös Norjassa. Lotta edusti Suomea myös maajoukkueessa, ja Dickenissä hän muun muassa oli mukana nostamassa naisten joukkueen divari 1’stä mestaruussarjaan.

Vuodesta 1975 vuoteen 1988 Lotta pelasi ensin junioritasolla, ja sitten naistentasolla. Lotan päästessään mukaan naistenjoukkueeseen, joukkue pelasi vielä divari1’ssä. Pelikautena 1978-79 joukkue kuitenkin nousi mestaruussarjaan. Tämä oli rankka kausi, ja sinä vuotena joukkue päätyi viimeisiki sarjassa, eli 8:nteen sijaan. Sitä seuraavana vuotena mestaruussarjaa laajennettiin 10:een joukkueeseen, ja joukkue vältti näin putoamista takaisin divariin. Dickenin naiset voittivat mestaruuden heti sitä seuraavana kautena, eli pelivuonna 1980-81.

Seuraavien kahdeksan vuoden aikana Dickenin naiset voittivat 6 mestaruutta. Lotta kehuu valmentajansa Dick ”Dici” Nordstöm joukkueen saavutuksista. Hän sanoo Dicin olevan ”valmentaja vailla vertaista”, ja että hän rakensi sen joukkueen, joka voitti kaikki nämä mestaruudet. Kauden 1988 jälkeen voittajajoukkueen monet pelaajat jättivät käsipallon. Lotta päätti siksi ja opiskeluiden takia muuttaa Turkuun ja ÅIFKä’lle. Sinä kautena jolloin Lotta pelasi ÅIFK:ssa, Turun joukkue voitti yhden niiden kaikkiaan kolmesta mestaruuksista.

ÅIFK kauden jälkeen Lotta muutti Trondheimiin Norjaan pelaamaan Fredigin joukkueessa. Lotan tavoite oli pelata mahdollisimman korkealla tasolla, ja näin kehittyä pelaajana. Hän pelasi kauden Norjassa, ja palasi sitten vuonna 1990 Dickeniin, jonka joukkue silloin oli melko nuori. Dickenissä hän ehti vielä pelata 5 hienoa vuotta, ja sai mukaansa 3 mestaruutta lisää. Lotta on siis kaiken kaikkeaan voittanut 9 mestaruutta Dickenissä, ja yhden ÅIFK’ssa.

Lotta on työskennellyt yli 20 vuotta pintakäsittelyteollisuudessa. Hänen päivänsä kuluu enimmäkseen kemikaalien ja teknisten palveluiden myynnin parissa. Vuoden vaihteen jälkeen hänestä on tullut yrittäjä ja osakas pienessä kahden henkilön yrityksessä. Yritys on laboratorio, jossa kalibroidaan eri mittarivälineitä.

Parasta käsipallossa on Lotan mielestä joukkuekaverit, ja kun onnistuu yhdessä. Tämä vaikka olisi kyseessä mestaruus, voitettu peli, tai vaan tavoitteen saavuttaminen yhteisin voimin.

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf. · Smedjeviksvägen 9 C 66 · Helsinki 00200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp