Copy
Dicken Info 1/2017
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

Se på matcher!

Gott nytt år alla! Säsongen är halvvägs, vilket är en bra tidpunkt att reflektera över hur säsongen gått tills vidare och vad man kunde göra bättre under våren. Har vi under hösten lärt oss något eller blivit bättre på det vi hade som mål? Vad är målsättningarna för våren? Dessa är frågor kan varje spelare fråga sig själv, och jag hoppas att de diskuteras inom alla lag med både spelare och föräldrar. ”Vi är Dicken” handboken innehåller en tabell som beskriver vad spelarna förväntas kunna i en viss ålder. Den tabellen, inte serietabellen, fungerar som bra basis för dessa diskussioner.

Ett delområde som jag vågar påstå att vi inte utnyttjar tillräckligt i träningen är att se på matcher. Att se äldre spelare spela ger en vision att sträva efter. Omvänt, om man inte ser exempel på hur mera erfarna spelare spelar, eller vad som överhuvudtaget är möjligt, är det betydligt svårare att lära sig. Utbudet av matcher är stort. I Dicken har vi i den unika och lyckliga situationen att vi har egna elitlag i topp på både dam- och herrsidan. Matcherna är bäst i hallen, men har man inte möjlighet att åka till hallen, kan man se de flesta matcherna via vår stream. EHF har på nätet ett digert utbud av matcher från de europeiska ligorna. Damernas EM spelades i december och herrarnas VM startade på onsdagen 11.01. Tränare, lagledare och föräldrar är i en nyckelroll att ta juniorerna till matcher och lära in vanan att följa med matcher.


Janne

Kom ihåg!


Vårfakturor

Inkommande måndag kommer vårfakturorna att skickas. Ifall något är galt på fakturan ber vi er så fort som möjligt meddela Wille om saken. Villkoren för säsongavgifterna 2016-2017 kan läsas här.

FM för 50+

I år igen ordnas 50+ turneringen, och detta år spelas den i Riihimäki lördagen den 4.2.2017. Spelare som är födda 1967 eller tidigare är välkomna i Dickens 50+ lag. Laget hälsar att turneringslicens kan bokas på förbundets hemsida.

Den som vill vara med och följa upp Dickens medaljrad bör anmäla sig till Hexi Wilén (
henrik@fnfnorden.org / +45 53 63 95 92).Nyheter på Dicken.fi


Kevätkausi käynnistyy kotipelissä lauantaina!

KyIF och Grani Cup

Medaljsviten fick fortsättning
 

Aktuellt inom föreningen

Kom ihåg att anmäla dig till Midvinterfesten

Festen närmar sig, och detaljerna klarnar. Detta år kommer maten från Kaksi Kanaa, och Aalto Cocktails bartenders står för drinkarna. Festen är ett ypperligt tillfälle att lära känna gamla som nya Dickeniter, och de övriga föräldrarna i det egna laget!

Midvinterfesten är inte bara en fest, utan även ett premieringstillfälle för alla lagansvariga och föreningsaktiva. Under festen premieras två personer, ena med Iffes pokal och den andra med Börjes pokal. Iffes pokal tilldelas årets lagledare och Börjes pokal årets föreningsaktiva. Förra året blev Anna Airava årets lagledare, och Björn Monnberg årets föreningsaktiva. Vem tror du vinner i år?

Sista anmälningsdagen är tisdagen den 17.01.2017 kl. 16.00. Betala även gärna för ert deltagande allra senast då. Anmäl er här.

Information om Dickens sommarläger

Under inkommande försommar ordnar föreningen igen sommarläger. Dessa läger är ”Helsinki Handball Camp” och ”Folksam Sportcamp”.

Helsinki Handball Camp organiseras för barn födda mellan år 2006 och 2003. Detta läger hålls veckan efter att skolan slutar, dvs under vecka 23. Platsen och maten är samma som förra året, dvs lägret hålls i Brunakärrs idrottshall, och maten äts i Folkhälsans seniorhem. Lägret dras av spelare från elitlagen. Nytt inför detta år är Helsinki Handball Camp skjortan.

Folksam Sportcamp organiseras för barn födda mellan år 2009 och 2007. Detta läger hålls både under vecka 23 och under vecka 24 i Erkkeri hallen (gamla Etera hallen) på Drumsö. Programmet under de båda veckorna är olika, det är med andra ord möjligt att delta under båda veckorna. Lägret organiseras som vanligt av Martina Genberg, och på samma sätt som förra året. Lägrets tema är olika sporter och idrott – men med handboll i fokus. Nytt för i år Folksam Sportcamp skjortor, som varje lägerdeltagare tilldelas.

Anmälan för lägren kommer att öppnas inom kort – men lägg datumen i kalendern redan nu! Hjälptränare kommer det att behövas, och ansökan om hjälptränare publiceras snart. Mera info kommer på dicken.fi och våra andra media kanaler. 

Vill din arbetsplats vara med och sponsorera lägret, och få namnet på skjortan som över 100 barn och vuxna kommer att springa runt med sommaren lång? Då är det bara att maila sanna@dicken.fi så får vi det fixat.

Eterahallen blir Erkkerihallen

”Drumsö Juniorhallar” är Dickens och PPJ:s samorganisation, som jobbar för att garantera hall-, och planmöjligheterna på Drumsö och i närheten av Drumsö. DJH har förvaltat den så kallade-Etera hallen.

”Drumsö Juniorhallar” har i slutet av år 2016 fastställt ett 5 årigt markandsföringskontrakt med Erkkeri Oy LKV. Under en 7 års tid har hallen kallats Etera hallen, men med detta kontrakt ändras Etera hallens namn till Erkkeri-hallen.

Erkkeri är en erfaren fastighetsförmedlingsbyrå som verkar på Drumsö. Företaget har arbetat på branschen i över 20 år. Deras huvudsakliga verksamhetsområde är Drumsö, centrum och när-Esbo. Företagets fastighetsförmedlare är kompetenta och behöriga med bred och gedigen arbetsbakgrund inom fastighets- och finansieringsbranschen. Förutom att Erkkeri erbjuder professionella fastighetsförsäljningstjänster förmedlar de även hyreslägenheter och -fastigheter.

Dicken, PPJ och Drumsö Juniorhallar tackar Erkkeri för förtroendet, och önskar Erkkeri ett framgångsrikt samarbete.

Lagpresentationer

Flickor -03


Dicken F03 utgörs av sexton glada trettonåriga flickor. I slutet av förra säsongen var laget fler, men för fyra flickor översteg andra intressen handbollsintresset. Förutom att laget tappat flera spelare stod vi också utan tränare när säsongen inleddes. Efter flera månaders sökande så löste sig allt på en vecka då Harald Hannelius lovade komma tillbaka som tränare, men nu i egenskap av huvudtränare, samtidigt som vi lyckades få Anu Riksman med som tränare! Harald och Anu kompletterar varandra bra och de fick ett redan väl sammansvetsat lag att träna.

Beskrivande för hur flickorna trivs tillsammans är att alla flickor deltog på röd & blå lägret samt på lagets julfest! (Lite tack förtjänar nog också föräldrarna som jämkar och skjutsar). Flickorna själva beskriver sitt lag som; en andra familj som har jätte roligt tillsammans, alla stöttar och hejar på lagkompisarna, kämpar och tränar för fullt, alla är vän med alla och alla är schysta, positivt kämpande lag som alltid är där för varandra och jätte bra laganda!

Laget deltar med två lag i serien, ett i tävlingsserien och ett i utmanarserien tillsammans med F02. För utmanarserien har laget inga resultatmässiga målsättningar med i tävlingsserien är målsättningen att återta guldet! Den svåraste konkurrenten förväntas bli vår favoritmotståndare KyIF – ett lag med god inställning som sätter vårt handbollskunnande på prov!

Efter Final Four riktar vi blicken mot Göteborg och Partille Cuppen som blir avslutning på denna säsong. Tidigare år har laget deltagit i Eken Cup och Irsta Blixten, men längre än till Västerås har vi inte varit tidigare.

Följ laget på Twitter @DickenF03 och Instagram dickenf03!
 

Pojkar -03

Säsongen 16-17 såg utmanande ut då 4 av lagets 11 spelare slutade. Som tur löste det sig genom att rekrytera 10 stycken motiverade och duktiga 04 spelare till laget. Det visade sig fungera mycket bra och det nya lagets inställning och träningsmotivation är klart bättre än föregående säsong. I skrivandes stund kan man också konstatera att det märks i resultaten och bl.a. i Kyif-cuppen lyckades laget vinna över Cocks, vilket inte hänt på flera år.

Lagets främsta målsättning är att utveckla och bibehålla den positiva utvecklingen inom laget. Detta skall också märkas i matchresultaten, och målsättningen i serien är att placera sig bland de 5-6 bästa, vilket skulle vara en märkbar förbättring jämfört med placeringen föregående säsong.

Viktigare målsättningar än placeringen i serien är dock utvecklingen av de enskilda spelarna. En utmaning med att ca hälften av spelarna är ett år yngre är längden på spelarna jämfört med motståndarna, som ofta är 20-30 cm längre. Här jobbar vi med att förbättra spelarnas fysik och rörlighet med den övergripande målsättningen att göra fysikträning till en vana för varje spelare.

Som tränare fortsätter Ronny Eklöf. Det verkar som om tränar-spelardynamiken klart stärkts vilket säkert bidrar till både bättre sammanhållning och inställning, ökad motivation och bättre resultat i kommande matcher.

Kommande evenemang

Kommande matcher 

Kommande händelser

Vems skjorta hänger fryst på väggen i Britas?

Lotta Ekebom

Nästa upp i turen för intervju är Lotta Ekebom, med sitt spelnummer nr 4.

Lotta började spela handboll som 11 åring, och då naturligtvis i Dicken. Efter detta har Lotta hunnit spela på junior- och dam-nivå, i Dicken som ÅIFK, och i Finland som Norge. Förutom klubbmatcher har även Lotta spelat i damlandslaget, och med Dicken har hon bland annat varit med och lyft damlaget från division 1 till mästerskapsserien.

Från åren 1975 till och med 1988 spelade Lotta först på juniornivå, och sedan i damlaget. Damlaget spelade i division 1 då hon kom med, men avancerade år 1978-79 till mästerskapsserien. Detta var ett tufft steg, och laget kom sist i serien, dvs hamnade på 8’nde plats. Laget undvek dock nedflyttning, eftersom serien efter detta utökades till 10 lag. Dickens damer vann första mästerskapet redan följande säsong, åren 1980-81.

Från och med detta tog Dickens damer 6 mästerskap mellan åren 81-88. Lotta berömmer tränaren Dick ”Dici” Nordstöm för denna bragd. Hon säger att han var en ”tränare utan like”, och att det var han som byggde upp laget som tog alla mästerskap. Efter 1988 började den dåvarande stommen av damspelarna lägga av. Studierna och det att så många slutade var orsaken till att Lotta bytte till ÅIFK säsongen 88-89. Under denna säsong fick ÅIFK även ett av sina totalt 3 mästerskap.

Efter säsongen i Åbo flyttade Lotta till Trondheim i Norge för spel i laget Fredig, med målet att spela på högre nivå och utvecklas som spelare. Det blev en säsong i Norge, och efter det återvände hon sedan 1990 hem till Dicken och det dåvarande ganska unga laget. I Dicken spelade hon ännu 5 fina år, och fick med sig 3 mästerskap till. Lotta har alltså allt som allt 9 mästerskap med Dicken och ett med ÅIFK.

Lotta har jobbat över 20 år inom ytbehandlingsindustrin. Då mest med försäljning av kemikalier och teknisk service till ytbehandlingsindustrin. Sedan årsskiftet har hon dock blivit företagare och delägare i ett litet tvåmans företag. Företaget är ett kalibreringslaboratorium där de kalibrerar diverse mätinstrument.

Det bästa med handbollen tycker Lotta är lagkamraterna och att lyckas tillsammans. Vare sig det gäller ett mästerskap, en vunnen match eller bara ett mål efter en gemensam insats!

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp