Copy
Dicken Info 08/2016
 
View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajanpalsta

Uusi kausi tuo mukanaan muutoksia 

Uusi kausi, joka alkoi virallisesti 1. heinäkuuta, tuo mukanaan joitakin muutoksia sekä Suomen käsipalloon että Dickenin toimitaan.

Kansainvälinen käsipalloliiton (IHF) uudet säännöt ovat astuneet voimaan. Sääntöihin on tehty muutoksia koskien maalivahdin pelaamista kenttäpelaajana, loukkaantunutta pelaajaa, passiivista peliä, varsinaisen peliajan sekä jatkoaikojen viimeistä minuuttia sekä uutena tulevaa sinistä korttia. Olympialaisissa olemme jo voineet nähdä nämä uudet säännöt käytössä. Tutustu uusiin sääntöihin tästä.

Tänä vuonna naisten SM-sarjaa ja miesten SM-liigan pelataan uudistetulla sarjajärjestelmällä. Kaksinkertainen runkosarjan jälkeen pelataan ylempi ja alempi jatkosarja. Runkosarjan 1.-4. sijoittuneet pelaavat ylemmässä jatkosarjassa ja 5.-8. (miehissä) ja 5.-9. (naisissa) pelaavat alemmassa jatkosarjassa. Jatkosarjojen jälkeen pelataan puolivälierät, välierät sekä mitaliottelut. Uudistetun pelijärjestelmän tavoitteena on saada tasaisempia ja jännittävämpiä pelejä.

Dickenin toiminnassa kauden suurimmat muutokset liittyvät junioreiden suurleiriin  ja yhtenäisten harjoitusohjelman sisäänajoon. F-C junioreille kohdistettu suurleiri (Röd&Blå) järjestetään 16.-17.9 Kisakalliossa. Leiri korvaa aiemmin olleet joukkuekohtaiset kausileirit ja ohjelmasta poistuneen aiemman Röd&Blå leirin. Uuden suureleirin tavoitteena on rakentaa yhteishenkeä ikäkausien yli ja tarjota korkealaatuista ja mielenkiintoista leiriohjelmaa. Lisätietoja leiristä tulossa lähiaikoina.

Nyt on enää pari viikkoa Helsinki MidnightRun’iin - meidän suureen yhteiseen talkooseemme. Kuten aina, koko seuraa tarvitaan talkootöihin lauantaina 3.9. Muista myös houkutella tuttuja ja tuntemattomia mukaan juoksemaan!

Janne

Muistathan nämä!

 

Ilmoittaudu kaudelle


31.8 pitää viimeistään ilmoittautua kaudelle 16/17.

Tämä on uusi toimintatapa, ja tämän kautta toimisto saa paremman kuvan siitä, miten iso seuramme oikeasti on. Joukkueenjohtaja kertoo piakkoin miten tämä ilmoittautuminen tapahtuu.
Dicken cup 24 - 25.9

Merkitkää Dicken-cup kalentereihinne!

Tänä vuonna Dicken-cup järjestetään 24 – 25.9. Kutsun turnaukseen saatte tästä, ja tämän ilmoittautumislomakeeen kautta voit ilmoittaa joukkueenne turnaukseen. 


 

 

Uutisia osoitteessa Dicken.fiNya faddrar till alla F/P02 – F/P09


Dicken P05 och Tur och Retur Drumsö-Gubbängen


Fun in the Sun with our Ladies  

Ajankohtaista seurassa

Midnight Run 2016

Jo tuttuun tapaan järjestetään Midnight Run yhteistyössä Dickenin apuvoimien kanssa. Tämän vuoden juoksutapahtuman päivämäärä on 3.9. Ilmoita osallistumisesi oman joukkueesi Midnight Run – vastaavalle, ja ilmoita myös, minkä kokoisen toimitsijapaidan tarvitset. Koot ovat ”unisex” malliset. Vastuuhenkilöt tulevat ottamaan yhteyttä koskien kunkin joukkueen tehtävät.

Pyydämme myös jokaisen Dickeniläisen kutsumaan ja houkuttelemaan sukulaiset, kollegat, kaverit, ystävät ja tutut mukaan kisaan! Tällä hetkellä ilmoittautuneiden määrä on viime vuoteen verrattuna hieman alhaisempi, ja toivomme, että pääsisimme samanlaisiin lukuihin kuin aiempina vuosina. Jos jokainen Dickenläinen saisi myytyä 2 lähtöpaikkaa juoksuun, kasvaisi ilmoittautuneiden määrä noin tuhannella!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on päivä ennen juoksua, eli 2.9. Ilmoittautuminen tapahtuu helpointen kotisivun kautta, mutta arvoseteleitä voi myös ostaa Stadiumin kaupasta. Älkää unohtuko ilmoittamaan joukkuekoodinne, kun kehotatte tuttavanne ilmoittamaan itsensä juoksuun. Tämän kautta oma jengi saa 5 € myydystä lipusta.

Valmentajaa etsitään P05 ja P07 joukkueille

Dicken etsii valmentajaa joukkueille P07 ja P05. Jos sinusta tuntuu, että sinulla olisi hieman kiinnostusta valmentaa joko yhdessä toisen kanssa tai itsenäisesti, lähetä sähköpostia osoitteeseen  johanna@dicken.fi. Johanna ottaa riemuiten vastaan myös vinkkejä mahdollisista valmentajista.

Tulevat tapahtumat

Dickenin "Röd & Blå" leiri Kisakalliossa 16 - 18.9

Uusi ”Röd & Blå” leiri järjestetään 16 – 18.9 Kisakalliossa. Vanhemmat joukkueet saapuvat leirille jo perjantaina, ja nuoremmat tulevat paikalle lauantaina. Leirille järjestetään yhteiskuljetus – lähtöpaikka on joko Eteran tai Matinkylän Nesteen kohdalla. Leiriohjelma julkaistaan piakkoin.

Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta, mutta muistakaa ilmoittautua myöskin Nimenhuuton kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.8. Leirin hinta sisältyy kausimaksuun.

 

Dickenin Kick off 24.8

Jokavuotinen Kick off -kokous pidetään 24.8, valmentajille, joukkueenjohtajille, talousvastaaville ja muille kiinnostuneille Lauttasaaren ala-asteella alkaen klo 18:00. Kokouksessa päätetään niistä suuntaviivoista, joiden mukaan seura tulee toimimaan tulevalla kaudella.

Ohjelmassa on mm. kehityspäivän palaute, valmannustoimikunnan terveiset ja linjaukset, uusi ”Röd och blå” leiri, uudet käsipallosäännöt, Tervetuloa Dickeniin -vihko, talous ja kausimaksu, kummitoiminta ja jakautuminen, eliittijoukkueet, Dicken-cup ja Midnight Run.

Kaikki mukaan!

Ajankohtaista käsipallossa

Uudet käsipallosäännöt

Kuten olympialaisia seuratessa on voinut havaita, on IHF tehnyt muutoksia entisiin sääntöihin. Suurimmat muutokset koskevat maalivahtia kenttäpelaajana, loukkaantunutta pelaajaa, passiivista peliä, viimeisen minuutin sääntörikkomusta ja sinistä korttia.

Maalivahti kenttäpelaajana
Tämän säännön mukaan maalivahti voi vaihtaa kenen tahansa kenttäpelaajan kanssa kentälle. Pelaajalla on lupa, mutta ei ole pakko, pitää samanväristä pelipaitaa kuin maalivahti.

Tähän liittyy koko joukko sääntöjä. Jos joukkue pelaa 7:llä kenttäpelaajalla, heistä kukaan ei saa toimia maalivahtina, eli he eivät saa mennä maalivahdin alueelle.  Jos joku kenttäpelaajista astuu maalialueelle estämään selkeän maalintekotilanteen, tuomitaan tästä 7 metrin heitto. Vaihto maalivahdin ja kenttäpelaajan välillä tapahtuu kuten normaalisti, ja maalivahdin palatessa kentälle, hän noudattaa maalivahtisääntöjä.

Jos joukkue pelaa seitsemällä kenttäpelaajalla ja joukkueen tulee suorittaa ulosheitto (jolloin maalivahti tekee syötön maalialueelta kenttäpelaajille), tulee yhden kenttäpelaajan vaihtaa maalivahdin kanssa, jotta tämä pääsee suorittamaan heittonsa. Tuomarit saavat päättää, vihelletäänkö peli poikki tätä varten.
 
Loukkaantunut pelaaja
Tämä sääntö koskee ainoastaan miesten SM-liigan ja naisten SM-sarjan otteluita sekä Suomi Cup -pelejä, puolivälieristä eteenpäin.

Jos erotuomarit ovat täysin varmoja siitä, että loukkaantunut pelaaja tarvitsee lääkintäapua, tulee tuomarin välittömästi puhaltaa peli poikki. Tässä tapauksessa joukkueen johtaja (valmentaja, fysioterapeutti, joukkueenjohtaja) ei voi kieltäytyä tulemasta kentälle auttamaan pelaajaa.

Kaikissa muissa tilanteissa tulee erotuomarin pyytää pelaajaa itse nousemaan ylös ja lähtemään saamaan lääkintäapua kentän ulkopuolelle, ennen kuin tuomarit puhaltavat pelin poikki. Sekä pelaajia että joukkueenjohtajia (valmentajia jne.) tullaan rankaisemaan epäurheilijamaisesta käytöksestä, mikäli he eivät noudata näitä sääntöjä.

Kun pelaaja on saanut lääkintäapua, tulee hänen poistua kentältä. Pelaaja saa palata pelikentälle lääkintäapua seuranneen kolmannen hyökkäysvuoron jälkeen. Otteluvastaava on vastuussa siitä, että tätä sääntöä noudatetaan.

Hyökkäyksen katsotaan alkaneen, kun joukkue on saanut pallon hallintaansa, ja päättyneen, kun joukkue on joko tehnyt maalin tai menettänyt pallon hallinnan. Jos joukkueella on pallo hallinnassaan, kun sen pelaaja on lääkintäavun tarpeessa, katsotaan tämä ensimmäiseksi hyökkäysvuoroksi. Mikäli pelaaja astuu kentälle ennen kuin kolmas hyökkäysvuoro on päättynyt, katsotaan tämä vääräksi vaihdoksi.

Edellä mainittu ei päde tilanteissa, joissa lääkintäapua tarvitaan vastustajajoukkueen progressiivisesti rangaistun rikkomuksen vuoksi. Sääntö ei koske myöskään tilanteita, joissa pallo osuu maalivahdin päähän ja hän tämän vuoksi tarvitsee lääkintäapua.
 
Passiivinen peli
Kun tuomarit ovat näyttäneet passiivisen pelin käsimerkin, he voivat puhaltaa pelin poikki, milloin vain, mikäli heidän mielestään joukkue ei hakeudu heittotilanteeseen. Mikäli joukkue ei kuuden syötön jälkeen saa aikaan heittoa kohti maalia, tuomitsee jompikumpi erotuomari vastustavalle joukkueelle vapaaheiton passiivisesta pelistä.

Mikäli hyökkäävä joukkue saa vapaaheiton tuomarin näytettyä passiivisen pelin käsimerkkiä, lasketaan syöttöjen kokonaismäärään mukaan myös ennen vapaaheittoa tehdyt syötöt. Sama koskee myös tilannetta, jossa puolustava joukkue onnistuu torjumaan heiton maalia kohti.

Jos puolustava joukkue syyllistyy sääntörikkomukseen, joka johtaa vapaaheittoon sen jälkeen, kun hyökkäävä joukkue on tehnyt 6 syöttöä, mutta ennen kuin tuomari on puhaltanut pelin poikki passiivisen pelin vuoksi, on hyökkäävällä joukkueella oikeus yhteen syöttöön vapaaheittosyötön jälkeen, voidakseen päättää hyökkäysvuoronsa.

Erotuomarit saavat laskea syöttöjen määrät ja tehdä päätöksiä oman tilannekäsityksensä mukaisesti.
 
Varsinainen peliaika ja jatkoajan ”viimeinen minuutti”
Säännöt, jotka koskevat peliajan ”viimeistä minuuttia”  muutetaan koskemaan  peliajan viimeistä 30 sekuntia.

Sääntö 8:5) Pelaaja, joka hyökkää vastustajansa kimppuun ja aiheuttaa vaaraa tämän terveydelle, suljetaan ottelusta. Vaara terveydelle on tällöin suuri voimankäyttö tai tilanne, jossa vastustaja on tilanteeseen valmistautumaton eikä näin pysty puolustautumaan.

Sääntö 8:10 c) Mikäli pallo on poissa pelistä viimeisten 30 sekunnin aikana, ja pelaaja, valmentaja tai joukkueenjohtaja viivyttää vastustajajoukkueen heittoa, estääkseen tätä pääsemään heitto- tai selkeään maalintekotilanteeseen, suljetaan kyseinen pelaaja tai joukkueenjohtaja ottelusta ilman kirjallista raporttia ja vastustaja saa 7 metrin heiton.
 
Sääntö 8:10 d) Mikäli pallo on pelissä peliajan 30 viimeisen sekunnin aikana, ja

  1. Vastustajan pelaaja sääntöjen 8:5, 8:10a tai 8:10b mukaisesti
  2. Vastustajan joukkueenjohtaja sääntöjen 8:10a tai 8:10b mukaisesti (lue säännöt täältä)

estää palloa hallitsevaa joukkuetta saamasta laukausta kohti maalia, tai saamasta selvää maalintekotilannetta, tulee kyseistä pelaajaa tai joukkueenjohtaja rangaista sulkemalla hänet ottelusta (rikkomuksesta riippuen joko kirjallisen raportin kanssa tai ilman), ja vastustajalle tuomitaan 7 metrin heitto. Jos häirityksi tullut pelaajaa tai hänen joukkuetoverinsa tekee maalin ennen kuin ottelu puhalletaan päättyneeksi, ei 7 metrin heittoa tuomita.  
 
Sininen kortti
Sisältää pelin jälkeisen raportin, jossa päätetään pelaajaa koskevat jatkotoimenpiteet.

Sinistä korttia käytetään yhdessä punaisen kortin kanssa. Erotuomarit näyttävät ensin punaista korttia, jonka jälkeen lyhyen keskinäisen keskustelun jälkeen, sinistä korttia.
 
Lue lisää sääntömuutoksista täältä.

Tutustu uusiin sääntöihin Youtuben kautta!
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp