Copy
Dicken Info 12/2016
Ser mailet konstigt ut?
Läs det i din browser här:

View this email in your browser
Jan Hellman      

Ordförandespalten

Gruppernas verksamhet har startat

Årsmötet som ägde rum 24.11 godkände verksamhetsplanen som även innehöll ett förslag om att organisera verksamheten kring grupper. Vi har kommit igång med att verkställa årsmötets beslut. Bemanningen av grupperna har startat bra och flera av grupperna har redan kommit igång med verksamheten.

Det har varit glädjande att se att många personer, som inte tidigare varit med i föreningens gemensamma funktioner, visat intresse för att ställa upp i grupperna. Speciellt glädjande har det även varit att vi fått med en junior i infogruppen. Jag vill gärna sporra både äldre och yngre spelare att komma med i grupperna.

Grupperna baserar sig på idén att ge möjlighet åt folk att engagera sig i de frågor som intresserar just dem med en sådan tidsinsats som passar just dem. Att vara med i en grupp skall inte kännas belastande. Det skall snarare vara givande att få vara med och inverka på det man är intresserad av. Målet är att grupperna är icke-byråkratiska och fungera möjligast lätt. Det viktigaste är att vi kommer vidare på de frågor grupperna jobbar med – oberoende om gruppen har regelbundna möten eller om de kommunicerar via whatsapp.

Om du är intresserad av att vara med i en grupp, ta kontakt med gruppordföranden.

Som avslutning vill jag gratulera Damerna för Cup-vinsten och önska hela föreningen en God Jul!

Janne

Kom ihåg!


Midvinterfesten

Midvinterfesten är Dickens traditionella fest för alla spelare (18+), föräldrar, lag-aktiva, tränare och övrigt aktiva. I år är vi tillbaka till våra rötter och möts på Polisernas hus på Drumsö den 28 Januari. Dörrarna öppnas kl. 17:00, och middagen börjar ca kl. 18:00. Island Boys står för arrangemangen.

Anmälan till Midvinterfesten för år 2017 har öppnats. Missa inte årets fest, utan anmäl dig här redan nu.

      


Nyheter på Dicken.fi

Anton Rémy 600 maalia


Dicken ja BK-46 jälleen pistejakoon


Dicken pysyi mukana ensimmäisen jakson, Cocks cupin finaaliin

Aktuellt inom föreningen

Vi är Dicken

Vi är Dicken dokumentet (förut kallad "Välkommen till Dicken") är äntligen klart. I detta dokument hittar ni information kring Dickens strategi, hur vi fungerar, våra värderingar, våra kanaler, Dickens årskalender samt vad som förväntas av en Dicken spelare, förälder, lagledning och tränare.

Detta dokument har tagits fram till föreningens alla medlemmar för att klargöra föreningens verksamhet. Dokumentet kan ni skicka till nya spelare och deras föräldrar, eller till skolorna för som en presentation av föreningen. I dokumentet finns även sammanställt vad man skall träna på i vilken ålder (Dickens läroplan) och hur man inom föreningen kan utvecklas i sin roll, oberoende av vilken den rollen än är (Dickens karriärstege). Ett annat verktyg som vi känner att är användbart är Dickens årskalender, som tydligt berättar vad som händer under säsongen.

Läs "Vi är Dicken" här.

Dickens organisation

Årsmötet godkände Dickens organisation enligt bilden nedan. Vi börjar gradvis verkställa beslutet genom att forma grupperna och starta rekryteringen av en ny verksamhetsledare. Grupperna väntas vara fullt bemannade och verksamma inom några månader. Målet är att nya verksamhetsledaren börjar under våren.

Årsmötet valde följande personer till styrelsen:

  • Jan Hellman, styrelseordförande, ordförande för premieringsgruppen och tf. ordförande för finansieringsgruppen
  • Thomas Lindahl, ordförande för elitgruppen med ansvar för elithandboll
  • Anna Airava, medlem i elitgruppen med ansvar för elitadministration
  • Michaela Kaitemo, ordförande för ungdomsgruppen
  • Cai Granfors, ordförande för barngruppen
  • Tomas Gripenberg, ordförande för ekonomigruppen
  • Michael Saxén, ordförande för resursgruppen

Följande grupper leds av icke-styrelsemedlemmar:

  • Björn Monnberg fortsätter som tränargruppens ordförande
  • Sanna Tallqvist fortsätter i sin nuvarande roll som infoansvarig och ordförande för infogruppen
  • Ordförande för föreningsgruppen är ännu inte utnämnd

Stadium Bonus till ditt lag

Alla Dicken lag har möjlighet att få bonus från Stadium och många lag kommer upp till summor på över 500€ per år.

Vem som helst (spelare, föräldrar, farmor, kusin, granne,...) som köper nåt på Stadium kan rikta bonusar till upp till fyra Dicken lag i taget. Fråga mera om detta i kassan nästa gång du besöker Stadium eller registrera dej här.

Lagpresentationer

Flickor 02

Laget består säsongen 2016-17 av sammanlagt 17 flickor, varav två är -03 födda. Sedan våren 2016 har Kim Davidson (målvakt i Dickens herrlag) fungerat som chefstränare, och till sin hjälp har han Niklas Bärlund som varit med sedan flickorna var små. Som hjälptränare fungerar också Ismo Väyrynen.

Vårt lags största styrka är definitivt sammanhållningen, flickorna trivs och har roligt tillsammans. Som bevis på det kan nämnas att hela 3 flickor från andra lag valde att flytta till oss under sommaren.

Lagets resultatmässiga mål för säsongen är att nå FinalFour. Senaste säsong missade vi snöpligt slutspelet med ett mål när konkurrenterna spelade i kors i den allra sista matchen. Ett minst lika viktigt mål är flickornas individuella utveckling som handbollsspelare. Vår chefstränare har hämtat ett modernt handbollstänk med sig, där spelarna skall lära sig att fatta egna beslut på planen och därigenom utvecklas.

Det hela laget ser framemot är naturligtvis nästa sommars träningsläger i Kroatien!

Kaptenen Olivia Neumayers kommentarer:

1. Berätta lite om laget, vad är era styrkor och vad borde ni förbättra:

- Det bästa med vårt lag är nog lagandan. Vi har ett bra försvar och målvaktsspel, men vi borde förbättra det snabba anfallsspelet.

2.  Vilka 2 lag är de svåraste motståndarna i serien och varför?

- Atlas och Sjundeå. Atlas pga. deras snabba anfallsspel och tuffa försvar. Sjundeå har två individuellt starka och skickliga backar och en duktig målvakt.

3.  Ditt bästa handisminne?

- Mitt bästa handisminne är nog när jag fick träffa Ljubomir Vranjes på Helsinki Handball Camp.

Pojkar 02

Dickens 02 födda C-pojkar är ett litet sammansvetsat lag med hög träningsmoral och representativt beteende både på planen och utanför planen. Till truppen hör 12 spelare varav en målvakt + ytterligare en 03 född spelare som deltar i matcher och träningar enligt överenskommelse.

Från förra årets lag fattas William Lindholm som slutat med handis men i övrigt är truppen intakt.

C-pojkar 02:s serie var ytterst jämn ifjol och det blev tex uddamålsförluster för pojkarna mot tre av final four lagen. När dessutom inbördes målskillnaden mot två av Final Four lagen blev +10 och +19 så kan man med fog säga att säsongen slutade med en besvikelse då laget föll ut från Final Four med endast ett poäng, och slutade på en femte plats.

Säsongen 2016-2017 har kört igång i rätt samma spår som fjolåret med jämna matcher, och som det ser ut nu är det igen åtminstone 6 lag som kämpar om en plats bland de 4 bästa. BK-46 och GrIFK får gälla som knappa favoriter men i övrigt är det väldigt jämt.

Ifjol tränades laget i början av säsongen av Anton Usvalahti men till våren tog Björn Broman över. Planen var att Björn skulle fortsätta träna killarna även i år men tyvärr lyckades inte detta arrangemang så i år fungerar Robert Knuts som lagets huvudtränare även om Björn ännu finns med på ett hörn.

Vad gäller träningar har det skett en hel del förändringar för pojkarna. Två dagar i veckan tränar de tillsammans med B-pojkarna och intensiteten på dessa träningar är naturligtvis en hel del högre än vad många varit vana med. Dessutom är en del av pojkarna med i handbollsförbundets lägerverksamhet i Kisakallio som omfattar hela 5 läger under säsongen.  

Den övergripande målsättningen tränings- och spelmässigt är att hålla ihop laget och ha roligt genom att prestera idrottsligt. Fysikträning och muskelvård skall göras till en vana för killarna och förbättra killarnas förmåga att anpassa sin kropp i olika situationer. Spelmässigt strävar vi till att utveckla en förståelse för varför saker görs på ett visst sätt. I försvaret övar vi på mycket upp-ner: 3-2-1, 5-1, 6-0 och i anfallet övar vi både på kontringsspel och skyttespel.  

Årets serie består av 9 lag och alla lag möter varandra 3 gånger, så det blir en hel del seriematcher, och därför färre turneringar i år. Säsongen inleddes med Beach Handis turnering i Åbo och Sjundeå cup är också med i planerna på våren liksom Kroatien lägret i slutet av juni. Målet för säsongen är naturligtvis att spela i Final Four våren 2017.

Kommande evenemang

Kommande matcher 

Kommande händelser

Vems skjorta hänger fryst på väggen i Britas?

Thomas "Tumppi" Lindahl

Till detta Dicken info har vi intervjuat Thomas, Tumppi, Lindahl. Tumppi är inte bara en spelare vars spelskjorta hänger fryst på väggen i Britas, utan även en nyckelperson i den stora ”Dicken familjen”.

Tumppis karriär började som 9 åring och förstås i Dicken. Detta var år 1972, och från det fortsatte han 20 år ända fram till 1992. Vid intervjun förklarar han att ”Jag slutade året före Dicken vann första mästerskapet i herrarnas serie vilket givetvis förklarar framgången 1993”. Detta kan säkert många ändå påstå att inte stämmer.

Under sin karriär har Tumppi varit trogen föreningen, men han har även representerat landet. Tumppi har deltagit i hela 104 herrlandslagskamper och 18 matcher i pojk- eller ungdomslandslaget.  Även om Tumppis spelarkarriär slutade 1992 har han hållit sig aktiv i föreningen. Just nu sitter han vid sidan om jobbet i Dickens styrelse med uppdrag inom elitverksamheten och inom Dicken network.

Det bästa med handbollen säger Tumppi att är lagsporten, föreningsandan och själva handbollen som gren, som enligt honom bara blir bättre med åren. Till hans bästa minnen hör alla utlandsresor han gjort som spelare och tränare genom tiderna. Tumppis favorithandbollsspelare är såklart Maria Lindahl.

Tumppi tycker att det sker en väldig positiv utveckling i föreningen, då många igen börjar inse hur viktigt det är att bidra med frivilliga insatser för att skapa en god föreningsanda. Han anser att vi alla i föreningen både har lyckats skapa en ”vi-anda”, och genom det även bättre kvalitet i verksamheten.

Föreningen tackar Tumppi för vad ha gjort för föreningen!

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Our mailing address is:
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf.
Smedjeviksvägen 9 C 66
Helsinki 00200
Finland

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp