Copy
Dicken Info 2/2017
Näyttääkö sähköposti oudolta?
Lue sitä selaimessa tästä:
View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta

Oppeja 
Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit parantaa panssarivaunuasi joko lisäämällä vahvemman tykin tai vahvistamalla seiniä. Minkä valitset?

Kysymys esitettiin johtajuutta käsittelevällä luennolla. Ihmisten kehittäminen ja motivointi sekä ryhmien johtaminen kohti yhteistä päämäärää ovat samanlaisia haasteita riippumatta siitä tapahtuuko tämä työpaikalla vai käsipallokentällä. Pelaajat, valmentajat, joukkueenjohtajat jotka ovat mukana Dickenin toiminnassa saavat käsipallon ohella oppeja joista on hyötyä myös työelämässä. Vanhemmilla junioreilla ja nuorilla aikuispelaajilla on hyvä mahdollisuus saada johtamiskokemusta toimimalla apuvalmentajana tai valmentajana. Tässä on mahdollisuus jakaa omaa käsipallo-osaamistaan nuoremmille pelaajille ja samalla itse saada kokemusta siitä, millaista muiden opettaminen, motivointi ja johtamien käytännössä on. On ainutlaatuinen mahdollisuus saada kokea tätä nuorena. Työelämässä useimpien on toimittava monta vuotta ammatissaan ennen kuin saa vastaavan mahdollisuuden kokeilla johtotehtäviä työpaikalla. Tuomarina toimiminen on myös kokemus, josta on hyötyä työelämässä. Siinä oppii mm. tekemään nopeita päätöksiä, keskittymään oleelliseen ja pitämään päänsä kylmänä.

Entä miten kävi panssarivaunulle? Kysymyksen ja vastauksen esitti Jukka Jalonen, joka oli päävalmentajana Suomen voittaessa jääkiekon MM-kultaa vuonna 2011. Oikea vastaus on vahvistaa panssarivaunun seiniä koska se lisää vaunun sisällä toimivien sotilaiden turvallisuuden tunnetta. Kehittyäksesi sinun täytyy kokeilla uusia asioita, eli ottaa riskejä. Uskaltaaksesi ottaa riskejä, sinun on tunnettava olosi turvalliseksi. Dickenissä haluamme tarjota toimintaympäristön, jossa pelaajat ja valmentajat kokevat voivansa ottaa harkittuja riskejä ja kokeilla uusia asioita. Tämä tarkoittaa joitakin epäonnistumisia, mutta aina oppimista ja kehittymistä.


Janne

Muistathan nämä?


Pidäthän Erkkeri-halli siistinä?
 

Moni Erkkeri-hallin käyttäjä on varmaan huomannut, että halli usein on epäsiisti. Seura kehottaakin kaikkia käyttäjiä yhdessä pitämään hallin siistinä. Kokoamme ohjeistuksen siitä, missä apuvälineet säilytetään ja ripustamme sen Erkkeiri-Hallin infotaululle. Kannattaa tutustua lähemmin!

Halliin on myös kerääntynyt vaatteita, juomapulloja ja muita unohdettuja tavaroita. Maanantaina 6.3. keräämme kaiken ylimääräisen hallista ja ehjät ja siistit tavarat lahjoitamme hyväntekeväisyyteen.  Siksi kehotamme kaikkia tarkistamaan, jos teille kuuluvaa vaatetta on jäänyt halliin. Kiitos!


Uutiset osoitteessa Dicken.fi 

Dicken F08 i Palmu Cup

Dicken otti pakkovoiton SIF:stä

Tervetuloa katsomaan Dicken-kampanjakoodeilla Pirkka-Pekka Peteliuksen esitystä "Tolkuton Spektaakkeli"!

Hjälp oss förbättra Midvinterfesten!

Lehdistötiedote Dicken naiskäsipallo / pelaajasopimukset

Ajankohtaista seurassa

Nyt voi ilmoittautua kesäleireille!

Myös tänä vuonna Dicken järjestää kaksi kesäleiriä: ”Folksam Sportcamp” ja ”Helsinki Handball Camp”. Viimeinen ilmoittautumispäivä leireille on 5.5.2017.

Helsinki Handball Camp on tarkoitettu 2003 – 2006 syntyneille. Tämä leiri järjestetään heti koulun päätyttyä, ma-to 5.6 – 8.6. Paikkana Ruskeasuon urheiluhalli ja ruokailu kuten viime vuonnakin Folkhälsanin seniorikodilla Mannerheimintiellä. Leirin vetäjänä toimii Dickenin eliittijoukkueiden pelaajia. Uutta tänä vuonna on Helsinki Handball Camp paita.

Ilmoittautuminen Helsinki Handball Camp:iin tästä.

Folksam Sportcamp on suunniteltu 2007 – 2009 syntyneille lapsille. Sportcamp-leirit järjestetään kahtena viikkona kesäkuussa: 5–9.6. ja 12–16.6. Paikkana tuttu Erkkeri-halli (vanha Etera-halli) Lauttasaaressa. Molempien viikkojen ohjelma ei ole sama, joten osallistua voi hyvin molempiin, tai vain yhteen leiriin.  Leirin vetäjänä toimii myös tänä vuonna Martina Genberg. Leirillä tutustutaan eri urheilulajeihin – käsipallo tietenkin mukana tärkeimpänä. Kaikki osallistujat saavat Folksam Sportcamp paidan – uutta tälle vuodelle!

Ilmoittaudu tästä: Folksam Sportcamp I ja Folksam Sportcamp II

Haemme leireille tukijoita. Laita viestiä sanna@dicken.fi, jos yrityksesi haluaisi olla mukana tukemassa Dickenin leirejä. Vastineeksi yrityksesi saa nimensä paitaan, jota yli 100 lasta ja aikuista käyttää pitkin kesää!

Haemme apuvalmentajia kesän Dicken-leireille!

Haluatko toimia apuvalmentajana Dickenin kesäleireillä? Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen sanna@dicken.fi ja kerro itsestäsi ja aikaisemmasta työkokemuksestasi. Mainitse myös oletko kiinnostunut Sportcampi:sta, Helsinki Handball Camp:sta tai molemmista. Jos pyrit opiskelemaan, kerro myös minne ja milloin sisäänpääsykokeesi on. Voit hakea apuvalmentajaksi 23.3.2017 asti. Ilmoitamme viimeistään maanantaina 27.3.2017 ketkä pääsevät mukaan tänä vuonna.

Ikis 50 turnaus

Ikis 50 –turnaus pelattiin tänä vuonna Riihimäellä ja Dicken sijoittui turnauksessa hopealle. Turnaukseen osallistui Dickenin lisäksi myös HIFK ja Cocks. Cocks voitti tänä vuonna ja HIFK sijoittui kolmanneksi. Viime vuoden voittaja ESBO IF ei osallistunut tänä vuonna. Henrik ”Hexi” Wilen kertoi vuoden turnauksesta seuraavasti: ”Käsipallo perustuu pitkälti rutiineista ja sitä meillä kyllä on. Vanhin pelaaja on syntynyt 1951. Neljän hopean jälkeen tähtäimenä on kyllä ensi vuonna kulta. Ehkä sen vuoro on ensi vuonna kun saamme lisää junnuja mukaan. Vuorossa on 1968-syntyneet.”

Midvinterjuhlassa palkitut

Dickenin Midvinterjuhlissa on tapana palkita kaksi aktiivista heidän panostuksestaan.

”Iffes pokal” ­ – "Iffe" Tom Ivanoffin muistoksi

Haluamme kiittää tärkeätä seuran jäsentä ”vuoden panostuksesta”.

Tänä vuonna palkitsemme henkilön, joka on tuonut aivan uuden toimintamallin seurallemme. Toimintamalli on tuonut näkyvyyttä myös seuran ulkopuolella. Tämän projektin läpivienti ideasta toteutukseen ei ole ollut helppoa, ja aluksi asiaan suhtauduttiin jopa epäilevästi.  Projekti vaati myös rahallista panostusta ja pelko oli, että saadaanko tästä jatkuva toiminta vai jääkö tämä vain kertaluontoiseksi.

Jälkikäteen voi todeta, että projekti on ollut erittäin onnistunut. Lopputulos on vastannut odotuksia ja myös laatu on hyvä. Projektissa on ollut mukana monta osallistujaa, jotka innolla ovat hoitaneet oman osuutensa.  Olemme seurana saaneet näkyvyyttä, seuran jäsenet ovat nauttineet siitä ja olemme todistaneet että teknologia luo uusia mahdollisuuksia.

Henkilö, joka on ajanut projektia alusta asti on uskonut asiaan, ja hän on vienyt sitä eteenpäin ja ratkaissut myös kaikki haasteet. Olemme siitä erittäin kiitollisia.

”Iffes pokal” ojennettiin Tom Gammals:ille naisten- ja miesten otteluiden suorasta lähetyksestä.

 

”Börjes pokal” Börje Nordström:in muistoksi

Kiitämme seuran jäsentä ”pitkästä työstä”.

Tänä vuonna ”Börjes pokal” ojennetaan henkilölle, joka on vannoutunut Dickenin tukija ja joka on panostanut paljon omaa aikaa seuralle. Vaikka hänellä ei ole vuosikausien historiaa seurassamme, se ei ole haitannut hänen paneutumistaan seuran asioihin. Henkilö on aktiivinen monella saralla ja monella käsipallon alueella, hän rakentaa aktiivisesti verkostoa niin Dickenin sisällä, muiden seurojen ja käsipalloliiton kanssa, ja myös yhteiskuntasuhteet ovat hoidossa. Koulut ja kaupungin edustajat löytyvät hänet verkostosta. Ei varmaankaan löydy päivää jolloin Dickenin asioita ei jollain tapaa olisi hänen kalenterissa.

Hän ajaa Dickenille tärkeitä kysymyksiä ja ideoita itsenäisesti ja auttaa aina tarvittaessa. Hänellä on ollut aktiivinen rooli Dickenin kehityksessä, muun muassa kummitoiminnassa. Hänen panostuksensa näkyy monessa jokapäiväisessä seuran toiminnassa: Midnight Run, Fani Shop, rahoitus-asioissa, sponsorointitoiminnassa, viestinnässä, valmentaja ja joukkuejohtajakysymyksissä ja monessa muussa asiassa. 

”Börjes pokal” ojennettiin Cai Granforsille, seuran tukipilarille.

Juniorijoukkueiden otteluiden "streamaus"

Myös juniorijoukkueiden otteluiden streamaus onnistuu, jos edessä on tärkeä jännittävä ottelu, jonka haluatte jakaa. Tom Gammals auttaa siinä mielellään. Tämä saattaa olla mielenkiintoista etenkin nyt playoff –pelien lähestyessä! Tästä on hyvä ilmoittaa vähintään 2 viikkoa etukäteen.
Tom Gammals: tvg@suomi24.fi / 050 911 1866

Joukkue-esittelyt

Tytöt -04

15 iloista tyttöä pelaa Dicken F04 -joukkueessa. Joukkueessa pelasi vielä viime vuonna 19 pelaajaa, mutta muiden harrastusten takia 4 pelaajaa jätti käsipallon. Valmentajana meillä on Jannika Gammals ja hän on ollut mukanamme jo kolme vuotta. Lisa Hannelius on ensimmäistä kautta apuvalmentajana.

Meillä on monta tyttöä jotka ovat pelanneet yhdessä jo monta vuotta, mutta myös tyttöjä, jotka ovat liittyneet joukkueeseen myöhemmin. Kaikki tytöt rakastavat käsipalloa ja joukkuehenki on hyvä. Harjoituksia työtöillä on kolme kertaa viikossa Meilahdessa.

Tytöt kuvaavat joukkuettaan seuraavasti; käsipallo on parasta mitä tiedämme ja joukkueemme yhteishenki ja yhteistoiminta pelaa, taistelemme aina yhdessä ja tuemme ja autamme toisiamme. Olemme kaikki hyviä ystäviä ja kavereita.

Osallistumme sarjaan kahdella joukkueella, toinen kilpasarjassa ja toinen haastajasarjassa. Meillä on monta uutta tyttöä, ja heille haastajasarja antaa kokemusta. Kilpasarja on tänä vuonna erittäin kova, koska osa seuroista osallistuvat ainoastaan kilpasarjaan tänä vuonna.

Olemme käyneet kesäisin Eken Cupissa Tukholmassa, mutta tänä vuonna osallistumme pääsiäisenä Irsta Blixten –turnaukseen Västeråsissa. Matka on ensimmäinen ilman omia vanhempia mukana!

Seuraa joukkuetta Instagramissa: dickenf04 !

Pojat -04

Dickenin P04 pojissa on mukana lähes 30 pelaajaa, joista yksi on vuoden Australiassa. Kauden alkaessa meillä oli pieni haaste, koska olemme aikaisemmin osallistuneet kahdella joukkueella kilpasarjassa ja yhdellä haastajasarjassa. Koska P03 kaipasivat pelaajia, päätettiin, että 10 parasta harjoittelisivat ja pelaisivat myös P03-joukkueessa. Joten tänä kautena meillä on joukkue kilpasarjassa ja toinen haastajasarjassa. Osallistumme kaikkiin kotimaisiin turnauksiin, ja lisäksi yhteen ulkomaanturnaukseen.

Tavoitteena on edelleen henkilökohtainen kehittyminen pelaajana. Tämä on pieni haaste kun paikalla on lähes 30 pelaajaa. Kiitos valmentajamme Christanin meillä on tarkoin suunnitellut treenit ja apuvalmentaja Mattiaksen (P99 - liittyi joukkuevalmentajiin viime vuonna) on ollut helppo osallistua aktiivisesti valmennukseen. Apuvalmentajat Gusi, Robert ja Rolle ovat mahdollistaneet, että meillä on ollut mahdollisuus 2-3:een ryhmään Meilahden hallissa.
 

Joukkueen tavoitteena on pelata nopeaa ja hauskaa käsipalloa. Stumben vuosien takaa antamia ohjeita noudattaen, pelaamme aina korkealla puolustuksella ja jatkamme sitä edelleen. Nopea käsipallo yhdistettynä pitkäjänteisyyteen on haasteellista 12 vuotiaille pojille, mutta kun se onnistuu ilo on irti. Haluamme toki voittaa kaikki ottelut, mutta tärkeintä on poikien oma kehitys. Voittoa haemme myös Dicken fani-rankin kisassa. Voitimme vuonna 2015, joten saimme osallistua miesten joukkueen kanssa harjoituksiin, ja sen haluamme kokea uudestaan.

Aloitimme kauden beach-harjoituksilla tähtäimenä Åifk:n turnaus. Valitettavasti emme mahtuneet mukaan turnaukseen, joten pelasimme Hik:n kanssa sen sijaan oman turnauksen. Hik pelasi sekajoukkuella. Tyttöjä vastaan pelaaminen ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, sillä KYIF:n T04-joukkue, jotka ovat olleet ylivoimaisia sarjassaan, päättivät osallistua P04-sarjaan. Syksy jatkui Kisakallion leirillä, jossa käsipallon lisäksi myös saimme tutustua teambuilding-toimintaan. Poikien mielestä parasta on fiilis, treenit ja se että yhdessä pelaaminen on niin hauskaa. Sen lisäksi tietenkin se, että kaikki ovat kavereita keskenään.

Kauden aikana joukkueella on ollut jo monta kohokohtaa. Mitaleita olemme olleet hakemassa niin Karjaalta, Talista, Myyrmäestä ja Kirkkonummelta. Atlas Cupissa saimme pelata finaalin Energia Areenassa. Porvoossa osallistuimme P03 sarjaan tuloksena 5:s sija. Hieno kokemus oli nähdä espanjalaiset pelaamassa uudessa Folksam Arenassa Siuntiossa. Ottelun jälkeen otettiin monta selfietä, ja nimikirjoituksia kirjoitettiin. Hieno muisto; Tomás, Aguinagalde, Dujshebaev etc...

Vuodenvaihteessa edessä oli valmentajan vaihto, kun Christalla ei enää ollut mahdollisuutta jatkaa päävalmentajana. Onneksi Matthias oli ollut mukana jo jonkun aikaa, ja myös käynyt start up koulutuksen sekä puolet TS1:stä, ja hän oli valmis ottamaan vastaan vastuun. Olemme kiitollisia, että meillä on nuori valmentaja, jolla on osaamista johtaa joukkuetta. Hänellä on myös hyvä silmä yksityiskohdille, joten kehitys on nopea.

Odotamme innolla seuraavia kohokohtia. Edessä on monta ottelua. Pirkkolan katsomossa on myös odotettavissa kiinnostavia hetkiä ja kauden kruunaa Siuntio Cup, Helsinki Handball Camp ja Eken Cup Tukholmassa.


Seuraa meitä instagramissa: @dickenp04 ja twitterissä: @dickenp04

Tulevat tapahtumat

Tulevat pelit
 Muut tapahtumat

 

Kenen paita on jäädytetty Pirkkolan seinään?

Isabell Pipping-Wuori

Tällä kertaa vuorossa on Isabell Pipping-Wuori. Hänen pelinumeronsa, 13, on jäädytty ja roikkuu Pirkkolan seinällä. Isabell on myös nimetty Käsipalloliiton helmikuussa 2016 ”naiskäsipallosankari kautta aikojen” –luetteloon.  Alla otteita haastattelusta, jonka teimme vuosi sitten.

Isabell aloitti käsipallon pelaamisen 13 vuotiaana. Hän kävi koulua Lauttasaaressa, Drumsö Svenska Samskolassa, jossa pelattiin paljon koulukäsipalloa ja DIK (Dicken) piti myös treenejä koulussa. DIK:lla oli yksi (ainoa!) tyttöjoukkue, ja siinä Isabel aloitti. Treenejä oli vain kerran viikossa. Pari vuotta myöhemmin homma meni vakavammaksi kun joukkue onnistui saamaan joukko uusia tyttöjä Mattlidenin koulusta. Joukkue sai myös Dick Nordströmin valmentajaksi, ja silloin tyttöjen ja naisten toiminta alkoi kunnolla Dickenissä.

Isabell oli 9-metrin pelaaja, hän pelasi useimmiten O9 mutta myös V9 ja keski9. Pelaajana hän oli tsemppari, joka aina yritti parasta, niin treeneissä kuin peleissä. Hän oli peloton ja hänen heitto oli kova. Joukkue pelasi paljon ajoilla ja ”screeneillä”, jossa hänen pallosilmä oli hyödyksi. Isabell oli todennäköisesti yksi ensimmäistä naispelaajista, joka käytti yliolan-finttiä.

Aluksi joukkue osallistui vain juniorisarjaan, mutta vuonna 1977 he olivat ensimmäistä kertaa mukana Div-1:ssä. Juniorijoukkue nousi vuonna 1979 mestaruussarjaan, ja keväänä -81 joukkue voitti ensimmäisen kullan. Kaiken kaikkiaan Isabell on ollut mukana voittamassa 6 kultaa ja 2 hopeamitalia SM sarjassa.

Isabell ei ole ainoastaan pelannut SM-sarjassa, vaan hän on ollut mukana edustamassa Suomea, kun naisten maajoukkue osallistui Viken Cup’iin Kalixissa 1980. Seuraavan kerran kun naisten joukkue pelasi, hän oli myöskin mukana, ja se oli Espanjan C-VM:ssä 1986.

Isabell ei ole vain pelannut, hän on myös toiminut valmentajana. Hän valmensi yhtä Dickenin juniorityttöjoukkuetta parina vuosina 80-luvulla, ja F-tytöt kautena 2006-2007. Hän oli tyttöjen maajoukkueen valmentaja, kun he osallistuivat pohjoismaiden kisoihin 80-luvun lopussa. Nyt Isabell toimii Dickenin A-joukkueen mental coachina.

Isabellin mielestä on ollut ilo pelata mahtavassa jengissä ihanien joukkuetovereiden ja parhaan valmentajan kanssa. Hänellä on monta hyvää muistoa siitä ajasta, treeneistä, mestaruuspeleistä sekä treeni- ja pelireissuista. Isabellin mielestä oli mahtava kokemus, kun joukkue voitti SM kullan ensimmäistä kertaa vuonna 1981. Paras muisto oli hänen mielestä SM kullan jälkeinen Jugoslavian treenireissu, ja siihen liittyvät seikkailut.

Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf. · Smedjeviksvägen 9 C 66 · Helsinki 00200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp