Copy
Dicken Info 3/2017
Näyttääkö sähköposti oudolta?
Lue sitä selaimessa tästä:
View this email in your browser
Jan Hellman      

Puheenjohtajan palsta

Tasa-arvo

Toisinaan törmää asioihin, jotka ovat niin luonnollisia, ettei niitä ajattele ennen kuin joku nostaa ne puheeksi. Yksi tällainen esimerkki tuli vastaan, kun HBL haastatteli minua ja muita henkilöitä Dickenistä sukupuolten tasa-arvoa käsittävään juttuun. Jutussa, joka julkaistiin sunnuntaina 19.2, nostettiin Dicken kolmella aukeamalla esille esimerkkinä urheiluseurasta, jossa sukupuolten välinen tasa-arvo toimii. Jutussa mentiin jopa niin pitkälle, että Dickeniä kutsuttiin Suomen tasa-arvoisemmaksi seuraksi.

Tämä on suuri kunnia ja jotain josta voimme olla ylpeitä. Dickenissä tasa-arvo on niin luonnollinen asia, että asia ei tavallisesti ole keskustelun kohde. Kaikki suunnittelu ja resurssien jakaminen tehdään luonnostaan tasapuolisesti. Vaikka tasa-arvo toimii meillä, tiedämme, että se ei ole lainkaan itsestään selvää urheilupiireissä tai yhteiskunnassa. Ne nuoret, jotka ovat mukana toiminnassamme saavat päivittäisen toiminnan kautta luonnollisen ja nykyaikaisen käsityksen tasa-arvosta käytännössä. Usko, että tästä on hyötyä myös elämässä käsipallokentän ulkopuolella.

Janne

Muista nämä!


Folksam Sportcamp I täynnä 

Folksam Sportcamp I on jo täynnä, kannattaa siis ilmoittautua, ettei HIFK ja KYIF juniorit vie paikat. Erityisesti Helsinki Handball Camp on herättänyt kiinnostusta muissa seuroissa.
Ilmoittaudu leireihin tästä:

Folksam Sportcamp II
Helsinki Handball Camp 

Uutiset osoitteessa Dicken.fi 
Dicken-lag på Team Sportia Cup i Karis
Anna Airava utnämnd till verksamhetsledare från 1.5.2017
HBL: I Dicken spelar alla på samma villkor

Ajankohtaista seurassa

Viimeinen päivä hakea kesätöihin kesän leireille on 23.3.2017 

Viimeistään 23.3. sinun on lähetettävä hakemus, jos haluat töihin apuvalmentajaksi Dickenin kesäleireille. Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteelle sanna@dicken.fi, ja kerro itsestäsi ja aikaisemmista työtehtävistäsi. Kerro myös mistä leiristä olet kiinnostunut. Jos pyrit opiskelemaan, kerro minne ja milloin sisäänpääsykokeet ovat. Kerromme viimeistään maanantaina 27.3.2017 ketkä pääsivät apuvalmentajiksi tänä vuonna.

Midnight Run 2017 paidat seuran pelaajille ja vanhemmille

Jaamme joidenkin naisten ja miesten otteluiden yhteydessä viime syksyn Midnight Run paitoja.  Paitoja riittää niin pelaajille kuin vanhemmille. Kerromme dicken.fi, Facebookissa sekä Instagramissa missä ja milloin paitoja on jaossa, eli näitä medioita kannattaa seurata!

Seuraa Helenan esimerkkiä ja ohjaa lahjoituksia Dickenin eliittijoukkueille 

Helena täytti vuosia jokin aika sitten, ja lahjojen sijaan hän kertoi vaihtoehdosta tukea Dickenin naisten joukkuetta lahjoituksin. Ehdotus otettiin ilolla vastaan ja lopputuloksena naisten joukkue sai noin 1000 euroa. Dicken ja naisten joukkue kiittää ja onnittelee Helenaa vielä näin jälkikäteen.

Eliittijoukkueemme tarvitsevat kaiken rahallisen tuen minkä pystyvät saamaan ylläpitääkseen joukkueen tason myös jatkossakin. Joukkueen jo monta vuotta tukeneet sponsorit  kantavat suuren osan joukkueen toiminnasta,  mutta haaste on löytää uusia tukijoita. Helena lähettääkin kauttamme seuraavan haasteen:

”Haastan kaikkia naisten- ja miesten joukkueen vanhemmat ja tukijoukot mukaan tukemaan joukkueiden network -toimintaa.”

Tutustu lähemmin ja tue joukkueita osallistumalla heidän network-toimintaan.
Ladies network

Miesten  network

 

Joukkue-esittelyt

Tytöt -05

Joukkue koostuu tänä keväänä 16:sta innostuneesta tytöistä. Pelaajamäärä kasvoi vuoden alusta, kun meillä oli ilo toivottaa uuden pelaajan tervetulleeksi. Samalla kun saimme yhden pelaajan lisää, menetimme yhden valmentajan, kun Eekoo Matilainen ei ole mukana kevätkaudella. Toivomme salaa, että hän on jäänyt vain kevään osalta ”sapattivapaalle”. Vaikka meidän rautainen valmentajateami on pienentynyt yhdellä, joukkueella ei ole hätää valmennuksen osalta. Dickenin 1990-luvun huippupelaaja, Mico Aarnio, vastaa siitä, että seurassamme kasvaa uusia tähtiä. Tulevaisuus saa näyttää, jos meidän tytöistä kasvaa seuran eliittipelaajia, ja jos jonkun paita ripustetaan Pirkkolassa Micon paidan (17) viereen.

Tänä vuonna joukkue osallistuu sekä kilpa- että haastajasarjaan. Viime vuonna joukkue voitti molemmat sarjat ja myös tänä vuonna molemmat joukkueet kamppailevat hyvästä sijoituksesta sarjassa. Tytöt ovat kehittyneet tasaisesti ja vastustajan valmennusjohto kuvasi tilanteen seuraavasti: ”….. (sensuuri,) että onkaan haastavaa pelata teitä vastaan kun tykitätte maaleja kaikilta pelipaikoilta.”  Tytöillä on erittäin hyvä käsipallo-osaaminen, ja tästä on hyvä kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi.

Viime kauden parhaat muistot ovat varmaan kultamitalit ja Eken Cup. Jo nyt tiedämme, että toinen toistuu myös tänä vuonna, koska lähdemme taas tänä vuonna Eken Cup:iin. Tytöt eivät epäröineet hetkeäkään, kun kysyimme heiltä, lähdemmekö turnaukseen myös tänä vuonna. Ja vanhemmat lähtevät yhtä innokkaasti mukaan – meitä on myös tänä vuonna n. 35 osallistujaa jotka suuntaavat kesäkuussa Eken Cupiin.

 

Pojat -05


On olemassa ne hetket, jolloin peli sujuu kuin rasvattu, kun harhautus toimii, pallottelu on sujuvaa, puolustus on tiivis ja kun syötöt toimii ja lopulta  - pam – suoraan oikeaan kulmaan… Hetki, jolloin hymyyn on helppo yhtyä, niin kentällä, vaihtopenkillä kuin katsomossa. Ei ole mitään sen mukavampaa katsottavaa, kun urheilija, lajista riippumatta, kehittyy ja kasvaa omassa lajissaan. Hetki jolloin tiedämme, että ”hyvä tästä tulee!”

Näitä hetkiä on ollut jo useampia, ja on ilo seurata miten P05-joukkueen peli ja joukkuehenki on kehittynyt ja parantunut ja oikeaan suuntaan. Viime kauden voitto oli hyvä osoitus joukkueen tasosta, mutta tänä vuonna joukkue on saanut tehdä enemmän työtä voittojen eteen, ja näinhän se on – vanhoilla saavutuksilla ei pitkälle pötkitä.

Teknisesti Dicken P05 on tasainen joukkue 27:llä pelaajalla. Joukkueeseen liittyy lähiaikoina vielä yksi pelaaja. Joukkueen pelaajat ovat jo 3-4 vuotta harjoitelleet yhdessä ja vain yksittäisiä pelaajia on jättänyt joukkueen, joko toisen lajin takia tai ulkomaalle muuttaessa. Tänä kautena meillä on 2 joukkuetta liiton kilpailusarjassa ja turnauksiin osallistumme vähintään 2:lla joukkueella.

P05 valmennetaan käyttäen intoa ja sisua. Valmennusteamiin kuuluu neljä erittäin sitoutunutta valmentajaa (yksi niistä kotoisin Ruotsista, mutta hänkin sitoutunut ja täynnä suomalaista sisua). Valmentajien aika ja sitoutuneisuus ei aina ulospäin huomaa, mutta totuus on se, että ilman heidän aktiivista läsnäoloa ei varmaan mitään tapahtuisi.  Dicken P05 on lisäksi ainut joukkue, jolla on oma bussikuljettaja. Bussikuski, joka samalla toimii joukkueen joukkuejohtajana,  kuskaa joukkuetta otteluihin ympäri Suomea -  satoi tai paistoi …. Parainen, Riihimäki ja Turku…”.  Hän on malliesimerkki laulusanoille: ”en busschafför, en busschafför, det är en man med glatt humör...!”

Haluamme kiitää myös kaikkia vanhempia  – ilman teitä mikään ei toimisi, sen me kaikki tiedämme. 1000 kiitosta teille!

Kirjoitus laadittu yhteistyössä  Daniel ”Magic” Jonssonin – Nro.24 – ylpeä isä, Håkan Jonsson ja joukkuejohtaja Peter Sandin.

Tulevat tapahtumat

Tulevat pelit
Muut tapahtumat

 

Historian henkilöitä

Stig "Stigu" Björklöf

På sommarstället i Bromarv skärgårdStig, Stigu, Björklöf on seuran palkituin henkilö. Ensimmäisen kerran hänet palkittiin liiton pronssisella kunniamerkillä vuonna 1993. Seuraavan kerran vuonna 1998 vuorossa oli liiton hopeinen kunniamerkki ja Dickenin kultainen kunniamerkki. Tämän jälkeen Stigua on vielä muistettu Dickenin pronssisella ja hopeisella kunniamerkillä ja lisäksi hän on Dickenin kunniapuheenjohtaja ja liiton kultamerkkiläinen. Nämä palkinnot hän sai vuonna 2008. 

Björklöf ei ole itse pelannut käsipalloa mutta hän kiinnostui siitä, kun tanskalainen William Olsen oli liikunnanopettajana Karis-Billnäs gymnasiumissa 1950-luvulla. Olsenin sanotaan olevan henkilö, joka toi käsipallon läntiselle Uudellemaalle.  Aina välillä liikunnantunneilla pelattiin käsipalloa. Stig kirjoitti ylioppilaaksi Karjaalta vuonna 1958.

Dickenin toimintaan Stig tuli mukaan 1980-luvun alussa, kun hänen tytär Carina Nyberg aloitti käsipallon. Hän aloitti kuten vanhemmat yleensä, ajamalla Carinan harjoituksiin ja otteluihin. Vuonna 1985 Stig tuli mukaan hallitukseen, jossa hän oli mukana kymmenen vuoden ajan. Hänen tehtävät hallituksessa liittyivät enimmäkseen naisten joukkueeseen, jonka parissa hän teki aktiivisesti töitä vuoteen 1992.

Tuolloin Dickenillä ei ollut vielä toiminnanjohtajaa, vaan suurimman osan työstä hoiti Börje Nordström ja muut hallituksen jäsenet.  Työt jaettiin niin että kaikki vastasivat omasta vastuualueestaan ja työhön kuului myös käytännön järjestelyitä. Vuosina 1985-2000 oli tyypillistä, että yksittäiset hallituksen jäsenet hoitivat ”oman tonttinsa” niin että kaikki toimi. Tehtäviin kuului hallinnointi, kommunikointi, talous, pelaajasopimukset, ottelusuunnittelu, harjoitusajat jne.

Hallitusajan jälkeen Stig jatkoi Dickenin tilintarkastajana vuoteen 2013 asti. Hän hoiti samaa tehtävää myös käsipalloliitolle useamman vuoden ajan 1990-luvulla.  Stig hoiti näinä vuosina kaiken mikä liittyi talouden valvontaan, kirjanpitoon ja viranomaiskontakteihin. Asia josta Björklöf on eniten ylpeä, on miesten joukkueen rakentaminen 1992.  Hän pitää tätä täysosumana joka sitten johti miesten ensimmäiseen ja vielä ainoaan SM-liiga kultaan keväällä 1993.

Kaikki tämä työ johti lukuisaan kunniamerkkiin ja palkintoon, mutta Björklöf kommentoi vaatimattomasti että kunnianosoitukset ovat aika subjektiivisia ja että häntä voi vaikka sen sijaan kutsua edustusjoukkueiden taustahahmoksi joka mm. teki kaiken ottelutilastot. Kunniapuheenjohtaja – tittelin Björklöf peri Börje Nordströmiltä jonka kanssa hän teki monta vuotta tiiviisti yhteistyötä.

Tuohon aikaan derby–otteluita oli pääkaupunkiseudulla monta. Silloin miesten puolella pelasivat esim. Arsenal, Kiffen ja Sparta minkä takia otteluita oli tiheään tahtiin ja yleisöä oli paljon. Tämä oli Björklöfin mielestä kuvaavaa käsipallolle, kun hän ajattelee tuota aikakautta.

Björklöfin mielestä seura on muuttunut hänen ajoistaan ammattimaisemmaksi. Hänen aikanaan kaikki tehtiin ilman tietokoneita, esim Dicken – cupin otteluohjelma tehtiin käsin isoille paperiarkeille. Björklöfin mielestä meillä on tänään malliseura, josta tulee olla ylpeä.

 
Dicken
Dicken
Dicken
Dicken
DickenNSM
DickenNSM
DickenMSM
DickenMSM
DickenNSM
DickenNSM
Dickenhandball
Dickenhandball
Dicken.fi
Dicken.fi
Dickenhandball
Dickenhandball
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Drumsö Idrottskamrater Dicken rf. · Smedjeviksvägen 9 C 66 · Helsinki 00200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp