Copy
Newsletter 
View this email in your browser
Η εφημερίδα
του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου

 
τεύχος 1, 11/ 2016
Αγαπητοί,
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου είναι ένα ζωντανό κύτταρο στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, και παρότι ο χρόνος έχει «σταματήσει» για τα εκθέματα, «τρέχει» στους γρήγορους ρυθμούς της εποχής μας για τους ανθρώπους που το λειτουργούν. Προκειμένου λοιπόν να μπορεί οποιοσδήποτε νοιώθει φίλος του Μουσείου μας να ενημερώνεται άμεσα, σας καλωσορίζουμε στη μηνιαία ηλεκτρονική του εφημερίδα με την ευχή να αυξάνονται οι φίλοι και να γνωρίζει περισσότερος κόσμος τον συναρπαστικό κόσμο του ιστορικού αυτοκινήτου.

Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης
Ιδρυτής


Δωρεάν Ξενάγηση ! ! !

Για το Δεκέμβριο,
το "Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου"
προσφέρει στους φίλους του ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή
στις ξεναγήσεις που διεξάγονται
τις Κυριακές 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου 2016
12:30 - 13:30.

Η προσφορά ισχύει για τους πρώτους 25 που θα δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας στο 2108816187.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται
με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.

Θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Συμμετοχή του μουσείου στο
"13th Concours d' Elegance"
με την Lancia Aurelia στην κατηγορία Αγωνιστικά.

http://www.philpa.gr/el/127-13o-concours-d%E2%80%99-elegance-2016.html

https://www.youtube.com/watch?v=ZpegC3n3lDw

Η στήλη των Εθελοντών
 

Αγαπητοί μας φίλοι του Μουσείου Αυτοκινήτου,
Καλώς ήρθατε στον μοναδικό χώρο στην Ελλάδα όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ονειρευτούν το αυτοκίνητο που θα ήθελαν να είχαν όταν πήγαιναν στο σχολείο, όταν αργότερα έκαναν οικογένεια, ή ακόμη να δουν «ζωντανά» το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο παππούς τους που «σώθηκε» μόνο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ξύλινες ή βακελιτένιες φωτογραφικές μηχανές.
Το Μουσείο μας, φιλοξενεί πάνω από 110 αυτοκίνητα που εναλλάσσονται μέσα από μια συλλογή που ξεπερνά τα 300 και που το καθένα έχει γράψει την ιστορία του στη βίβλο των τετράτροχων, όντας πολλές φορές μοναδικό κομμάτι παγκοσμίως, μιας εποχής που τα περισσότερα πράγματα γινόντουσαν στο χέρι για πελάτες που το όνομά τους βρίσκεται πια σήμερα στην ιστορία διάφορων χωρών.
Σε πάνω από 30 από αυτά μάλιστα είχε «εμπλοκή» κάποιος Έλληνας, σαν σχεδιαστής, μηχανικός, διευθυντής, τεχνικός ή και επενδυτής απαραίτητος πάντως για την δημιουργία του (θεματική μας έκθεση, Made by Hellas).
Τα αυθεντικά μοναδικά κομμάτια που φιλοξενούνται στο Μουσείο, σαν μόνιμα ή επετειακά εκθέματα είναι από σχετικά πρόσφατα μοντέλα με ιδιαιτερότητες έως και πάνω από 100 ετών!
Παράλληλα όμως με τις καθαρά μουσειακές δραστηριότητές μας, το Μουσείο φιλοξενεί: ημερίδες οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακή αγωγή για σχολεία, προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου με ενδιαφέρουσες ιστορίες της καριέρας τους και της ζωής τους.
Πρόσφατα μάλιστα φιλοξενήσαμε τον Έλληνα σχεδιαστή Αντώνη Βολάνη που έδωσε στο περιοδικό CAR AND DRIVER αποκλειστική συνέντευξη για το έργο του.
Στο Μουσείο μας άλλωστε βρίσκονται δύο επαναστατικά και πρωτοποριακά αυτοκίνητά του από τις αρχές της σταδιοδρομίας του (10ετία του ’80) το «Απόλλων» και το «Ήλιος» που άλλαξαν ουσιαστικά αργότερα το σχήμα των αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο! (αεροδυναμική, ενός όγκου).
Επετειακές εκθέσεις για τη Porsche 911, την Aston Martin, τη Maserati κ.ά. εξελίσσονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και να αγγίξουν τετράτροχα που πρωταγωνίστησαν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου όπως τη ζούμε και την απολαμβάνουμε σήμερα.
Και δεν σταματάμε εδώ, η καρδιά του Μουσείου μας πάλλεται σε τρεις ορόφους στο κτήριο Capitol και δίνει χώρο σε θεατρικές παραστάσεις επιπέδου, όπως εκείνη του Ηρακλή Πουαρώ της Αγκάθα Κρίστι σε ειδική διασκευή για να συνυπάρχει με παλαιά αυτοκίνητα αλλά και σε bazaar νοσταλγικών και αγαπημένων αντικειμένων που προκαλούν συγκινήσεις όπως οι δίσκοι βινυλίου, όπου φυλαγμένοι στο πατάρι του σπιτιού περίμεναν να ζωντανέψουν σε 33 1/3, 45, ή 78 στροφές για να χορέψουμε σέικ, μπόσα-νόβα, τάγκο και φοξ-τροτ αλλά και φέρνοντας αναμνήσεις με μουσική από ταινίες που άφησαν εποχή στα πρώτα βήματα του σινεμά.
Τι έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε την λέξη ακτινογραφία; Ασθενείς και Γιατρούς; Ξεχάστε τα! Η νέα θεματική μας έκθεση «Διαφάνεια – Transparency» σας δείχνει τα εσώψυχα των αυτοκινήτων όπως δεν τα έχετε δει ποτέ. Σας βάζουμε ιδέες; Υπάρχουν και προεκτάσεις στην καθημερινότητά μας: Σκεφτήκατε πως θα ήταν η αντίληψή μας για τον κόσμο γύρω μας αν οι πολιτικοί μας και μερικά από τα πράγματα της καθημερινότητάς μας ήταν διαφανή;
Να είστε σίγουροι ότι στο Μουσείο μας δεν πρόκειται να πλήξετε είτε «ζώντας» τον 21ο, 20ο, ή 19ο αιώνα. Η ομάδα μας εκδηλώσεων φροντίζει κάθε μέρα για το επόμενο βήμα του ζωντανού αυτού οργανισμού και πάντα σκεπτόμαστε εσάς και τους καλεσμένους σας! Μήπως θα θέλατε να είστε η... επόμενη εκδήλωσή μας;

Εγκάρδια
Πάνος Διπλαράκος
Εθελοντής του Ε.Μ.Α.
Συνεργασίες
 
 
 • ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ για τους δρομείς του "Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας", στις 12 & 13/11/2016.

         http://marathon.athensauthentic.com/en/Visitor-s-Guide
 

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας

 

 • ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ σε συνεργασία με την NOVA!!!
  http://www.nova.gr/gr/pronomia/draws/
  ...................................................................................

25 Διπλές προσκλήσεις με είσοδο και προσομοιωτή F1 και 25 Διπλές προσκλήσεις με είσοδο και Ξενάγηση.
Οι κληρώσεις θα γίνουν από μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2016.

Εορτασμοί / Θεματικές Εκθέσεις

 • Το "Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου" τους επόμενους μήνες θα γιορτάσει τα 100 χρόνια BMW, καθώς επίσης και τα 50 χρόνια OPEL GT.

......................................

Στο "Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου",
δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οδική ασφάλεια.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13/10/2016 και με μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε τον κ. Θανάση Χούντρα του "Athens Riding School",
ο οποίος με απλά λόγια εξήγησε σε παιδιά της Α' και Β' Λυκείου πως να αποφύγουν τους κινδύνους της οδήγησης, αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας.
Συμμετοχή της Lancia Aurelia B20 που ανήκε στον πρωταθλητή της
F1  Lorenzo Bandini, στο περίπτερο της ΦΙΛΠΑ
στην Έκθεση "Αυτοκίνηση FISIKON 2016".

Συμμετοχή του "Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου" στο Δίκτυο Μουσείου στις 18/9/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνας Μερκούρη «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

http://www.athensmuseums.net/events.php

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου Κύριος Θεόδωρος Χαραγκιώνης απένειμε βραβείο σε αναβάτη για την παλαιότερη μοτοσικλέτα του αγώνα στο 1ο Tourist TrophyΨυχικού

http://www.protothema.gr/greece/article/619214/anaviosi-tou-tourist-trophy-motosukletas-tin-kuriaki-sto-psuhiko/

Μικρές Αγγελίες

 • ΠΩΛΕΙΤΑΙ: "VOLVO 122, Sporting" με κρατικές πινακίδες & πινακίδες ΦΙΛΠΑ,
  έτοιμο για αγώνες πληροφορίες: 6986700600
 • ΠΩΛΕΙΤΑΙ: "MG Μοντέλο '67"σε άριστη κατάσταση πληροφορίες: 6986700600.
Στείλτε μας τις αγγελίες σας στο email hmm@charagionis.com για δωρεάν καταχώρηση!

......................................This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hellenic Motor Museum · 3rd Septemvriou, Ioulianou St. & 28th Octovriou · Athens, Attica 104 33 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp