Copy
Butlletí del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació
Núm. 232 - Octubre de 2016     
Veure el butlletí al navegador
INFORMACIÓ GENERAL CTTi
Memòria Fundació URV 2015

Ja podeu llegir en línia la Memòria anual d'activitats del CTTi 2015.
Tota l'activitat duta a terme pel Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV durant el passat 2015 la podeu trobar reflectida en aquesta publicació: versió electrònica des de l’any 2005.


Lloguer de despatxos i laboratoris amb un 50% de descompte

El CTTi disposa de 10 despatxos i 7 laboratoris equipats per acollir amb seguretat i confidencialitat, preferiblement a les empreses sorgides de la universitat.


Lloguer d'aules i sala d'actes amb un 20% de descompte

El CTTi disposa de 2 aules multimèdia i una sala d'actes dotades amb els equips idonis per a la realització de cursos, seminaris, jornades, reunions, presentacions comercials i altres activitats col·lectives.

UNITAT DE VALORITZACIÓ DE LA URV
Programa de cupons a la internacionalització

Els cupons són ajuts que les empreses poden sol·licitar a ACCIÓ i destinar-los a posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.
Les empreses poden utilitzar els cupons per contractar serveis professionals d’experts en exportació, oferts per proveïdors acreditats per ACCIÓ. Termini: fins el proper 30 de novembre.

Més informació
Nuclis d’innovació tecnològica

Aquest programa d’ajuts, cofinançat amb els fons europeus FEDER, està destinat a incentivar la realització de projectes d’R+D, duts a terme a Catalunya amb una R+D diferencial i d’alt impacte al territori i a les empreses.

EMPRENEDORIA
1r Fòrum d'inversió CAT SUD

La Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i ACCIÓ convoquen per primer cop un fòrum d'inversió de manera conjunta adreçat a persones emprenedores i inversors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'Auditori Diputació acollirà el dia 8 de novembre la presentació pública d'un total de vuit projectes davant de les persones inversores interessades a finançar noves idees de negoci. D'aquesta manera, culminarà un procés que inclou la presentació i selecció de projectes , així com un pla de formació integrat per tres tallers teoricopràctics gratuïts per a perfeccionar les habilitats i millorar el rendiment empresarial de les propostes escollides. El termini per presentar els projectes emprenedors és obert fins al dia 7 d'octubre.

Més informació
Premis Empresa Tarragona Impulsa

La nova convocatòria del Premis Empresa Tarragona Impulsa, té com a objectiu promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès). Aquesta convocatòria va adreçada a emprenedors del territori que estiguin en vies de desenvolupament d'un projecte empresarial o l'hagin llançat en els darrers 36 mesos. Es pot optar a premis de fins a 3.000 € i formar part d'un programa d'acompanyament d'alt nivell al llarg de tres anys.
El termini restarà obert fins al proper 17 d'octubre.

Més informació
Programa d'emprenedoria social de "La Caixa"

La convocatòria vol contribuir a resoldre problemes socials o mediambientals creant empreses socials, rendibles i sostenibles en el temps. o donant-los suport. El programa s'adreça a emprenedors socials que tinguin un pla d'empresa, a entitats socials que vulguin obrir una primera línia de negoci i a empreses socials en fase llavor o amb una antiguitat no superior als 3 anys. Les propostes es podran presentar entre el 20 de setembre i el 25 d'octubre.

Més informació
Nou servei d'assessorament financer d'ACCIÓ

Un equip d'experts amb experiència en el sector ofereix acompanyament financer a l'empresa.

Més informació
PIME Innovadora

Ets una PIME innovadora? Demana el seu segell PIME Innovadora al Ministerio de Economía y Competitividad i gaudeix dels seus beneficis!

Més informació

Micro ajut 80% alta i posicionament empresarial en cercadors

La Institució Ferial d'Expansió Internacional ofereix una línia de recolçament del 80% per al posicionament de la vostra pàgina web en cercadors.

Més informació
Préstecs participatius ENISA per a finançar plans de negoci viables i innovadors

Coneixes les línies de finançament d'ENISA?
- Tens menys de 40 anys, una PIME de recent constitució i necessites finançament? Línia ENISA Jóvenes Emprendedores.
- Tens una PIME de recent constitució amb un avantatge competitiu clar? Línea ENISA Emprendedores.
- Tens un projecte empresarial enfocat a l'expansió i a la millora competitiva? Línea ENISA Competitividad.
- Tens una PIME que impulsa el desenvolupament i llançament de nous productes i serveis del sector TIC? Línea ENISA Agenda Digital.

PROPIETAT INDUSTRIAL I INTEL·LECTUAL
La protecció dels resultats d'R+D+I en el sector de l'aigua i del medi ambient

El divendres 7 d'octubre a Barcelona de 11.30 a 14.00 h, Clarke, Modet & Co - un dels majors grups especialitzats en Propietat Industrial i Intel·lectual - donarà a conèixer la protecció dels resultats d'R+D+I en el sector de l'aigua i del medi ambient i les noves perspectives de futur en aquest sector.

Més informació

Curs sobre patents i models d'utilitat

Del 3 al 6 d’octubre es celebrarà a Barcelona el curs ‘El sistema de patents: polítiques de protecció, patentabilitat i infracció’ organitzat per l'Oficina Espanyola de Patents i el Centre de Patents de la UB.

Més informació
Jornada: Estratègia de Protecció de les Marques i Patents en processos d'internacionalització

El proper dia 20 d'octubre a Tarragona, el Sr. Albert Troma, assessor especialista en Marques i Patents de Clarke, Modet & Co, ens donarà pautes i conscienciarà per tal que les empreses protegeixin els actius tangibles, tant si es troben comercialitzant a nivell internacional com si estan valorant la possibilitat d'exportar.

AJUTS I SUBVENCIONS
Convocatòria d'ajuts FECYT

Finançament d'accions de foment de la cultura científica, tecnològica i la innovació, que es desenvolupin a través de les següents línies o projectes d'actuació:
1.Cultura científica, tecnològica i de la innovació
2.Creativitat i vocacions científiques
3.Xarxes de comunicació i divulgació de la ciència i la innovació
El termini de presentació és des del 26 de juliol al 5 octubre.


V Convocatòria Anual d'Ajudes a Projectes d'Acció Social

Els ajuts estaran destinats a projectes que tinguin com a principal finalitat millorar la situació del col·lectiu de persones amb discapacitat, ajudar les dones víctimes de violència de gènere, donar suport a la cooperació al desenvolupament en l'àmbit infantil, millorar les condicions de vida dels menors amb problemes de salut i afavorir la integració laboral dels joves en risc d'exclusió social. El termini de presentació de sol·licituds s'obrirà el 6 de setembre i es tancarà el 4 d'octubre.

Més informació
Projectes de reflexió al Palau Macaya

El Palau Macaya impulsa una nova convocatòria amb una triple finalitat: fomentar la reflexió, el debat i la transferència de metodologies, reforçar el teixit associatiu i potenciar el paper del Palau Macaya com a lloc de trobada entre entitats, associacions i professionals que actuen en diferents àmbits però que comparteixen al mateix temps valors i inquietuds.
La convocatòria gira al voltant de quatre eixos de reflexió: desenvolupament humà i sostenibilitat econòmica, desenvolupament humà i sostenibilitat mediambiental, desenvolupament humà i sostenibilitat social i desenvolupament humà i pensament.
El termini de presentació de la sol·licitud acaba el 31 d'octubre del 2016.


TECNIOspring PLUS

ACCIÓ llança el nou programa de mobilitat d’investigadors experimentats TECNIOspring PLUS. El programa ofereix ajuts a la contractació d’investigadors experimentats, tant a les empreses catalanes com als centres acreditats com a TECNIO desenvolupadors. Els contractes laborals de 2 anys, desenvoluparan projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica. La 1a convocatòria del 2016 s’obrirà el proper mes d’octubre.

Més informació
Bonificació en la cotització de la Seguretat Social del personal investigador dedicat a R+D+i

Incentius fiscals basats en deduccions en l'Impost de Societats per a la realització de projectes de recerca i desenvolupament i/o innovació tecnològica. Les bonificacions s'aplicaran a la quota empresarial de la seguretat social del personal investigador.

JORNADES, CONGRESSOS I FIRES
Greencities

El 7è Fòrum d'Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, que se celebrarà el 5 i 6 d’octubre a Màlaga, serà el punt de trobada entre professionals, representants institucionals i empreses per mostrar els seus productes, serveis i experiències entre els agents involucrats en el desenvolupament de les ciutats intel·ligents i en la millora de la qualitat de vida del ciutadà.

Més informació
Rendez-Vous CARNOT 2016

El Rendez-vous Carnot s’ha convertit en l’esdeveniment clau per a la subcontractació de projectes d'R+D+i a França. Si busques un soci francès pels teus projectes d'R+D+i, o vols conèixer i contactar amb centres tecnològics o ampliar la teva xarxa de contactes al país gal, aquesta fira serà sens dubte la teva.
La 9ª edició es celebrarà els propers dies 5 i 6 d’octubre a Lyon.

Més informació
Congrés Internet of Things 2016

L’esdeveniment mundial que es focalitza en l'IoT com a solució per a les empreses, el negoci i el mercat global, tindrà lloc del 25 al 27 d’octubre a Barcelona.
El congrés atraurà a les empreses i als experts internacionals més destacats del sector per a oferir les darreres aplicacions de l'Internet of Things a la indústria i per a debatre sobre com aquesta tecnologia transformarà l'economia mundial en els propers anys. En el marc del congrés, es podrà participar en el Brokerage Event que donarà l’oportunitat de fer reunions individuals per a presentar els vostres productes, serveis i tecnologies.

Més informació
Smart City Expo World Congress Barcelona 2016

L’esdeveniment reunirà en un mateix lloc les darreres novetats i tendències del sector de les Smart Cities i se celebrarà del 15 al 17 de novembre a la ciutat de Barcelona.

Més informació
MEDICA 2016 – World Forum for Medicine

La nova edició de la fira MEDICA tindrà lloc del 15 a 17 de novembre a Düsseldorf. Aquesta fira internacional és la més gran dedicada a la medicina, on s’inclou una completa exposició i un programa d'extraordinària qualitat que en conjunt reflecteixen tot el ventall de novetats en l'àmbit de l'atenció ambulatòria i clínica. Les conferències i els fòrums mostren la manera en què les novetats de la tecnologia mèdica aporten el millor benefici en el dia a dia de les  diverses especialitats mèdiques.

Més informació

TRANSFER in MED: Eranetmed Forum and Brockerage event

L'objectiu d'aquest esdeveniment és fomentar els resultats tecnològics aconseguits pels projectes finançats amb èxit per la Xarxa EraNetMED en els sectors d'aigua i energia, així com el suport a les empreses europees per transferir i posar en els mercats d'aquests resultats.
L'esdeveniment es durà a terme durant l'últim dia en el marc de la reunió anual d'aquest Eranet que tindrà lloc a Màlaga del 16 al 18 de novembre.

Més informació

BioFit: Un enfocament de 360° per aconseguir innovacions en relació amb ciències de la vida

Aquesta és la trobada empresarial líder a Europa per a la innovació oberta, la transferència de tecnologia i la col·laboració en la investigació en el camp de les ciències de la vida per impulsar acords de llicència i col·laboracions de recerca. El congrés es celebrarà a Lille el proper 30 de novembre i 1 de desembre.

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS
Si el teu grup de recerca proporciona innovació... publica a INNOGET !

La Unitat de Valorització de la Fundació URV, ofereix als grups de recerca de la URV, la possibilitat de publicar les vostres ofertes tecnològiques en el nou espai del portal de transferència de tecnologia Innoget.

Més informació

Vols ser un expert avaluador de Projectes R+D+i?

L'Agència de Certificació en Innovació Espanyola, (ACIE) manté un conveni de col·laboració amb la Fundació URV perquè els investigadors que ho desitgin actuïn com avaluadors de Projectes R+D+i en certificacions de caràcter científic-tecnològic.
Es tracta de col·laboracions de caràcter puntual i sense dedicació en exclusiva amb una retribució associada de entre 500 a 1.800 €.

Subscriu-te
Contacte
 
Fundació URV
Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació
Av. Països Catalans, 18
43007 - Tarragona
Tel. +34 977 558 453
Fax. +34 977 558 205
ctti@fundacio.urv.cat
Copyright © 2016 Fundació URV - Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació, Tots els drets reservats.


Vols canviar la forma en que reps aquests missatges de correu electrònic?
Pots actualitzar les teves preferències or donar-te de baixa d'aquesta llista

Email Marketing Powered by Mailchimp