Copy
Landbruksnytt #21
Les nyhetene i nettleseren

Husk frist 1. september for ekstraordinært tilskudd til skogplanting

Plantet du selv i vår? Skogeiere som selv sto for vårens skogplanting, må sende søknad til kommunen innen 1.9 for å få dette tilskuddet. Gjelder også ved planting av juletrær.
 

Det ble på bakgrunn av koronasituasjonen innført et ekstraordinært plantetilskudd på 1,30 kr per plante for all vårplanting i 2020. Fristen for rapportering og dokumentasjon for å kunne oppnå dette ekstraordinære tilskuddet er 1.september 2020.

Skogeiere som utførte plantearbeidet selv, eller som ikke benyttet seg av skogeierandelslag som Glommen Mjøsen Skog, Viken Skog eller sentrale aktører som SB Skog, Nortømmer til plantearbeidet, skal søke sin kommune om det ekstraordinære tilskuddet gjennom skogfondssystemet.

Søknad om ekstraordinært tilskudd, eventuelt ordinært plantetilskudd og søknad om refusjon av skogfond gjøres samtidig, og dokumenteres med eventuelle fakturaer. Ta kontakt med skogbrukssjefen i din kommune om du lurer på noe.

Gå inn på www.skogfond.no og gå direkte til innlogging eller www.landbruksdirektoratet.no velg skogbruk og logg deg inn på skogfond med bankID.

Les mer på Fylkesmannen i Innlandet sin hjemmeside her

Planlegger du å bruke slam? 

Hvis du ønsker å bruke avløpsslam, plikter du å sende inn melding til kommunen senest to uker før du mottar slammet.
Kommunen har oppdatert hjemmesiden sin om varsling av slam. Her finner du meldingsskjema som kan lastes ned og utkast til nabovarsel, samt lenke til regelverk og hjemmesider med mer informasjon om slam. 

Les mer på kommunens hjemmeside her

Nå må vi hindre at hønsehirse etablerer seg

Det er gjort flere funn av hønsehirse i regionen i år. For å hindre at hønsehirse etablerer seg er det viktig å sjekke om det finnes hønsehirse på eiendommene du disponerer og å gå igang med bekjempelse. 

Les mer om kontroll av hønsehirse i kokeboka fra NLR her
Se video om biologi og bekjempelse av hønsehirse fra NLR her
Les mer om hønsehirse i brosjyre fra NLR  her


Copyright © 2020 Nord Odal kommune,


Oppdater konto eller avmeld nyhetsbrevThis email was sent to <<E-postadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nord Odal kommune · Herredsvegen 2 · Sagstua, 2120 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp