Copy
Landbruksnytt # 6
Les nyhetene i nettleseren

Webinarserie om faste kjørespor i eng

NLR inviterer til webinar-serie om faste kjørespor i eng. Første møtet er på Teams fredag 19- mars kl. 09.00-.10.00. 

Gjennom en mini-serie med webinarer vil NLR oppdatere deg om faste kjørespor. Tanken bak faste kjørespor er å få mindre areal med jordpakking ved å redusere spordekkinga.
NLR mener at faste kjørespor er aktuelt for veldig mange norske bønder. Den kanskje enkleste produksjonen å starte med er grovfôr. Tankegangen er like fullt aktuell for alle produksjoner, og her er også mye inspirasjon å hente selv om du ikke tar steget fullt ut.
Til det første webinaret i denne serien får vi besøk av Synnøve Rivedal. Synnøve er stasjonsleder ved NIBIO Fureneset, og har solid erfaring og kunnskap om jord og jordpakking. Webinaret vil derfor naturlig nok ha jord og jordpakking som tema, slik at vi har et faglig grunnlag for poenget med faste kjørespor.
I det andre webinaret får vi en gjennomgang av Hans Henrik Pedersen fra Danmark. Hans Henrik har jobbet med faste kjørespor lenge gjennom Seges og nå FRDK. Webinaret tar utgangspunkt i erfaringer fra grasvekst, gjødsling og økonomi. Mer om aktiviteten finner du her.
I det tredje innlegget ser vi litt på smarte løsninger innenfor grovfôrproduksjon. Kanskje mye kjøring kan reduseres hvis vi lager ei ekstra avkjøring fra jordet? Noen enkle ideer til hvordan man kan redusere kjøringen på jordet med enkle grep, både med små og større investeringer.

Webinarserien er åpen for alle.
Påmeldingsfristen er dagen før hvert enkelt webinar. 

19. mars kl 09.00 - Jord og pakking med Synnøve Rivedal - meld deg på her. 
26. mars kl. 09.00 - Erfaringer med Hans Henrik Pedersen - meld deg på her. 
9. april kl. 09.00 - Praktiske ideer med NLR - meld deg på her. 

Nematoder - har du det? tiltak? 

NLR inviterer til møte om nematoder onsdag 17. mars kl 12 på Teams. 
Er du nysgjerrig på hva nematoder er, - er du redd for at dette er noe du har fått? Eller er du en av de som har fått påvist nematoder, og vil vite mer om hvilke tiltak som er best mot din type? Vi skal prøve å gi deg svarene.
Marit Skuterud Vennatrø, NIBIO, vil fortelle om ulike typer nematoder og hvilke tiltak som virker mot cystenematoder og rotsårnematoder m. fl.
Bjørn Inge Rostad, NLR Øst, vil blant annet vise typiske kjennetegn fra åkre med nematoder og gå gjennom hvorfor sortsvalg og vekstskifte er viktig. Det blir også en erfaringsutveksling, slik at vi kan lære av hverandre.
NLR har fått midler fra Kornprogrammet, så arrangementet er gratis og åpent for alle.

Trykk her for å bli med i møtet. 
 

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene

Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet. Les mer hos Arbeidstilsynet her. 

Husdyrprodusenter - søk produksjons- og avløsertilskudd del 1 - frist: 15. mars

1. mars åpner søknadsskjema for produksjons- og avløsertilskudd del 1 for de som har husdyr. 

Husdyrprodusenter skal levere søknad både innen 15. mars (del 1 av søknaden) og innen 15. oktober (del 2 av søknaden). Planteprodusenter skal bare levere søknad innen 15. oktober (del 2 av søknaden).

Du må levere søknaden før midnatt på datoen for søknadsfristen, for at den skal regnes som levert.

Du finner lenke til søknadsskjema, søkeveiledning og mer informasjon om ordningen på Landbruksdirektoratets hjemmeside her


Copyright © 2021 Nord Odal kommune,


Oppdater konto eller avmeld nyhetsbrevThis email was sent to <<E-postadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nord Odal kommune · Herredsvegen 2 · Sagstua, 2120 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp