Copy
Landbruksnytt #20
Les nyhetene i nettleseren

Nofence i utmarka – en vellykket utprøving av ny teknologi på storfe og sau

Nofence-teknologien med digital inngjerding har vært prøvd ut i Nord-Østerdalen i sommer. Dette har fungert meget godt både på storfe og sau. Fylkesmannen i Innlandet og kommunene har bevilget tilskudd til investering i den digitale løsningen gjennom ordningen «Tilskudd til tiltak i beiteområder».

Les mer på hjemmesida til Fylkesmannen i Innlandet her

Skal du bygge, restaurere, rive, anlegge veg, grave eller lignende på gården? Da må du ha en plan for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø. 

Ved bygge- og anleggsprosjekter på eiendommen er det viktig at sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) til deltakerne ivaretas. Du som oppdragsgiver har ansvaret for dette selv, også når du hyrer inn andre til å gjennomføre arbeidet for deg. 

Plan for «Sikkerhet-Helse og Arbeidsmiljø», SHA, skal være på plass ved prosjektering og utførelse av bygg og anleggs arbeide i landbruket. Det er kanskje den viktigste planen i hele prosjektet. Det handler om å unngå skader og å hindre tap av liv og helse.

Arbeidstakere skal være sikret mot skade på byggeplassen. Arbeidsoppgavene i byggeprosjektet skal være risikovurdert, forsvarlig organisert og sikret.


Norsk Landbruksrådgiving tilbyr utarbeiding av SHA-plan. Les mer på NLR sin hjemmeside her

Hva skal en plantevernjournal inneholde?

Vi har tre ulike bestemmelser i plantevernmiddelforskriften med krav til journalføring. Det er krav til å føre sprøytejournal, krav til journal for beskyttelse av vannmiljø og krav til journal for integrert plantevern. Disse tre journalene til sammen kalles plantevernjournal.

Journalføring er viktig for å kunne dokumentere hva du har sprøytet med og hvilke tiltak du har gjennomført. Journalene kan føres på pc/nettbrett, i noteringsbok eller tilsvarende.

Les mer på Mattilsynet sin hjemmeside her

Nord-Odal kommune inviterer til

Møte om sikkerhet og forebygging i landbruket

Tirsdag 18. august kl. 1900 i storsalen på Milepelen. 

Program

  • Brannvern med brannsjef Rune Ekornhol - forebyggende - beredskap - skogbrann 
  • Sikkerhet og forebyggende tiltak med Nils Magnar Rom fra Gjensidige forsikring
  • Hva skal du tenke på når du bestiller forsikring med Dorthe Hoff fra Landkreditt forsikring
  • Etter innleggene blir det enkel servering og prat. Det blir mulighet for å be om tilbud fra forsikringsselskapene om du ønsker det. 


Korona
- Hold 1 meter avstand til alle utenom din egen husholdning.
- La minst to seter stå tomt mellom deg og folk fra andre husholdninger. Fyll opp fra midten og utover. 
- Det blir satt fram desinfeksjonsmiddel. 
- Vi lager en smittesporingslogg med fullt navn og telefonnummer til alle deltagere. Denne er basert på påmeldingslista.
- Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du holde deg hjemme. Dette gjelder også om du har milde symptomer. Hvis du er i karantene eller isolasjon skal du holde deg hjemme. 
- Antallsbegrensning etter Helsedirektoratets retningslinjer (pr i dag maks 200 deltagere). Antallet kan endres hvis Helsedirektoratet endrer retningslinjene. 

Påmelding
Meld deg på via dette skjemaet. Påmeldingsfrist: mandag 17. august kl 1400.
 


Copyright © 2020 Nord Odal kommune,


Oppdater konto eller avmeld nyhetsbrevThis email was sent to <<E-postadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nord Odal kommune · Herredsvegen 2 · Sagstua, 2120 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp